Villeroy & Bochin ravintola-astiastot

Villeroy & Bochin kasvu astiavalmistajien kuninkuussarjaan on ollut määrätietoinen tie. Suomessa Villeroy & Bochin ravintola-astiastot ovat saatavana vain Kesprosta.

Julkaistu

Teksti

Niina Mälkiä

Kuusikymmentä vuotta sitten, vuonna 1959, Villeroy & Boch perusti Luxemburgin Septfontainesin pikkukaupunkiin tehtaan, jossa valmistettiin lujaa ja naarmuuntumatonta vitroposliinia – ylivoimaista materiaalia ammattikäyttöön tarkoitetuissa astioissa.

Villeroy & Bochin astiastot ovat parasta posliinia ammattikäyttöön

Yhtiön tie astia- ja keramiikkamarkkinoiden kärkeen oli alkanut jo yli 200 vuotta aiemmin François Bochin ja hänen kolmen poikansa pienestä keramiikkapajasta. Nykyisin noin 850 miljoonan liikevaihtoa tekevää perheyritystä johdetaan kahdeksannessa polvessa.

Villeroy & Boch -posliinilautasia ammattikäyttöön

Saksalainen Bochin perheyritys ja ranskalaisen Nicolas Villeroyn vuonna 1791 perustama keramiikkayritys päättivät vuonna 1836 yhdistää voimansa englantilaisia kilpailijoita vastaan. Fuusiossa vahvistuivat luovuus ja lahjakkuus, yrittäjähenki ja kilpailukykyinen tuotantokapasiteetti. Villeroy & Boch oli 1800-luvun alkupuolen harvoja kansainvälisiä toimijoita.

Perinteitä, laatua ja innovaatioita

Nykyisin Villeroy & Boch toimii yli 125 maassa ympäri maailmaa ja työllistää noin 7 500 työntekijää. Tehtaat sijaitsevat kahdeksassa Euroopan maassa sekä Meksikossa ja Thaimaassa. Pääkonttori on Euroopassa, vanhassa luostarissa Saksan Mettlachissa. Eurooppalaisuus on osa yhtiölle tärkeää perinteiden kunnioittamista.

Maine maailman parhaan astialaadun tuottajana ei ole syntynyt vain korkeatasoisista raaka-aineista, tunnistettavasta designista ja innovatiivisista valmistusprosesseista. Tuloksissa näkyvät myös työntekijöiden ammattitaidon arvostaminen ja vastuullisuusajattelu. Yritys on esimerkiksi huolehtinut työntekijöistään jo paljon ennen laissa säädettyjä sairauslomia, tapaturmavakuutuksia ja eläkkeitä.

Yhtiön nykyisessä vastuullisuusohjelmassa ympäristönsuojelulla on luonnollisesti merkittävä rooli. Sitä tukevat kansainvälinen ympäristöjärjestelmä ISO 140001 sekä EMAS-ohjelma, joka tarjoaa työkaluja ympäristöjohtamiseen ja toiminnan auditointiin. Tuotannossa ratkaisevaa on tehokas energian ja raaka-aineiden käyttö.

Kestävyys, käytettävyys ja design

Ammattikäyttöön suunnitelluissa Villeroy & Bochin astioissa huomio kiinnittyy erityisesti kestävyyteen, käytettävyyteen ja designiin: selkeisiin, runsaisiin muotoihin, jotka kehystävät annoksen, mutta jättävät tilaa kokin luovuudelle.

Käytettävyydessä korostuvat astioiden pinottavuus ja helposti puhdistuva materiaali. Kaikki Villeroy & Bochin ammattikäyttöön suunnitellut posliiniastiat kestävät konepesun, grillin ja mikroaaltouunin sekä erittäin kovaa mekaanista rasitusta.

Villeroy & Boch on sponsoroinut Bocuse d’Or -kilpailua koko sen historian ajan. Myös Suomen edustaja Ismo Sipeläinen rakensi annoksensa Lyonissa Villeroy & Bochin lautasille.

Villeroy & Bochin astiasarjoilla luot erottuvan tyylin ja korostat ravintolan persoonallisuutta niin lautasannoksissa kuin buffetkattauksissakin.

Villeroy & Bochin ammattikäyttöön suunniteltuja astioita edustaa Suomessa Kespro. Puh. 01053 24240 tai kespro.asiakaspalvelu@kesko.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä