Hyödynnä poroherkkujen suosio syksyn sesongissa – katso reseptit

Herkullinen poro nostaa varmasti ruokailijoiden suupielet ylös. Sen ainutlaatuinen maku sopii erityisen hyvin alkavaan syksyn sesonkiin, kun illat pimenevät ja sää vähitellen viilenee.

Julkaistu

Teksti

Kotivara Oy

Kuvat

Kotivara Oy

Vinkit – näin valmistat herkulliset pororuoat

  • Poronliha on erittäin monikäyttöistä, kun valitset oikean ruhonosan oikeaan valmistusmenetelmään. Tutustu Kotivaran poronlihan laajaan valikoimaan Kesprossa.
  • Poronliha on erittäin laadukas raaka-aine. Valitse sopivat lisäkkeet täydentämään poron korkeaa laatumielikuvaa ja hyvää makua.
  • Kypsennä poronliha oikein – jos poronlihaa kypsennetään yli 65-asteiseksi, maku muuttuu maksamaiseksi ja liha kuivuu.
  • Hienon ominaismakunsa ansiosta poronlihan maustamiseen riittää yleensä suola ja haluttaessa pippuri. puolukan varpu

Kaikki Kotivaran porotuotteet helposti Kesprosta

Kaikki Kotivaran porotuotteet ovat helposti saatavissa Kespron valikoimasta.

Kotivara ostaa kaiken käyttämänsä suomalaisen poronlihan suoraan paliskunnilta. Poronruhot leikataan itse Kotivaran omassa leikkaamossa, jolloin laadunvalvonta on sujuvaa.

Kokenut leikkaajaporukka tekee tarkkaa työtä. Leikkuujäljestä ja tuotteiden tasalaatuisuudesta on saatu hyvää palautetta.

Porotuotannossa käytetään myös suuren elintarvikevalmistajan HACCP-toimintoa, mm. pintapuhtauksien jatkuva reaaliaikainen varmistus toteutetaan 3M Clean-Trace ATP -laitteistolla. Rosmariini

Helppo POROMOUSSE

Herkullinen POROMOUSSE sopii saaristolaisleivälle, näkkärille, vohveleille tai blineille ja myös juhlapöytään vaikka sellaisenaan.

150 g Kotivaran kylmäsavupororouhetta
1 dl kuohukermaa
2 dl ranskankermaa
½ maustekurkkua pieninä kuutioina
½ punasipulia pieninä kuutioina
1 rkl sinappia
Suolaa, mustapippuria ja ruohosipulia

Vaahdota ranskankerma. Kuutioi maustekurkku ja punasipuli pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki ainekset ja anna makujen tasaantua tunti jääkaapissa. Tarjoile ja nauti.

Kunnon PORONKÄRISTYS

Hyvä poronkäristys ei kaipaa muuta kuin lihaa, rasvaa, vettä ja suolaa. Todellista herkkua pottuvoin ja puolukoiden kera.

Menu poronkäristyslihaa 200–250 g / ruokailija
Voita paistamiseen
Vettä 1,5 dl / ruokailija hauduttamiseen
Suolaa

Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen. Ruskista käristyslihat voissa pienissä erissä kuumassa pannussa tai padassa. Mausta käristys suolalla ja hauduta ainakin 3 tuntia uunissa. Maltilla hyvää tulee, ja kun käristys saa hautua pitkään, myös maut tasaantuvat.

Herkullinen PAISTETTU PORONFILEE

Myös Kotivaran poron ulkofile aina kotimaisesta poronlihasta on esimerkki poronosasta, josta syntyy huikea makuelämys pelkällä suolalla ja pippurilla maustettuna.

Kotivaran poron ulkofilettä 150 g / ruokailija
Voita ja öljyä paistamiseen
Suolaa ja mustapippuria

Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Laita uuni lämpenemään 125 asteeseen. Ruskista ulkofile kuumassa pannussa öljyssä. Lisää voi loppuvaiheessa ja lusikoi voita lihan päälle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kypsennä file loppuun uunissa haluamaasi kypsyyteen. 50–53 C medium–, 53–57 C medium, 57–60 medium+. Nosta liha ritilälle 5 astetta ennen haluttua kypsyyttä ja anna vetäytyä 10 min. Leikkaa ja tarjoile.

Peruna ja muut juurekset ovat sopivia kavereita paistetulle poronlihalle, mutta myös sienimuhennos toimii oikein hyvin poronfileen kanssa.

porofile, rosmariinia ja karkeaa suolaa

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä