Juhlitaan suomalaisen ruoan päivänä myös huoltovarmuuttamme

Kespron blogissa Jerry Tiittala: ”Suomalainen ruoka on toimitusvarmuudeltaan erinomaista – se kun ei juutu Rotterdamin satamaan tai Suezin kanavaan.”

Julkaistu

Teksti

Jerry Tiittala

Sunnuntaina 4.9.2022 juhlistetaan jo neljättä kertaa suomalaisen ruoan päivää. Merkkipäivän on lanseerannut Hyvää Suomesta -merkki, jonka alla yli 300 suomalaista ruokavalmistajaa tuottaa kotimaisia tuotteita. Juhlapäivän ja siihen liittyvän tiedotuksen tarkoituksena on ollut nostaa esille suomalaista ruokaa ja sen tekijöitä julkisessa keskustelussa.

Kesprossa lähdimme isosti tukemaan Suomalaisen ruoan päivän aatetta. Syksyn markkinoinnin keskeisimpänä teemanamme on nostaa esille suomalaisen ruoan kattavaa valikoimaamme, esitellä asiakkaillemme paremmin niiden tarjoamia mahdollisuuksia ja samalla nostaa suomalaisen ruoan hyödyntämisen suosiota asiakkaidemme keskuudessa.

Elämme monestakin näkökulmasta katsoen historiallisen poikkeuksellisia ja haastavia aikoja. Maailmanlaajuisesti sekä energian että raaka-aineiden hintojen nousu on ollut nopeaa. Tämä asettaa haasteita myös ruokahuollon riittävyydelle osassa maailmaa.

Suomessa olemme kansallisesti osanneet huolehtia maamme huoltovarmuudesta. Ruoka ei Suomesta lopu, kunhan vain hyödynnämme maamme tarjontaa myös normaaliaikana. Akuutissa kriisissä maataloustuotantoa ja sen vaatimaa logistiikka- ja tuotantoketjua ei pystytetä päivässä eikä vuodessakaan.

Me kaikki toimijat foodservice-markkinalla voimme tehdä paljon suomalaisen ruoan menekin kasvattamiseksi. Tukkuna me ylläpidämme kattavaa suomalaisten tuotteiden valikoimaa ja tuomme sen paremmin asiakkaidemme saataville. Ravintoloitsijat voivat tilauspäätöksillään osaltaan tehdä valintoja suomalaisen ruoan puolesta.

Suomalaisen ruoan käytön edut ovat mittavat. Taitava ravintoloitsija osaa ottaa markkinoinnillisen hyödyn irti suomalaisten raaka-aineiden käytöstään. Suomalainen ruoka on myös toimitusvarmuudeltaan erinomaista – se kun ei juutu Rotterdamin satamaan tai Suezin kanavaan.

Keskeisenä mittarina tukussa tarkastelemme toimitusvarmuusprosentteja toimintamme onnistumisen arvioinnissa. Ajattelumallia voi laajentaa tukusta myös Suomi-tasolle; päästäksemme erinomaisiin toimitusvarmuuden lukuihin myös valtakuntamme huoltovarmuuden osalta, suositaan yhdessä enemmän suomalalaista ruokaa.

jerry tiittala blogikuva 150x150

Jerry Tiittala
Kaupallinen johtaja
Kespro


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä