Kunniatehtävänä suomalainen ruoka ja ravintola

Kespron blogissa Kim Westerling: ”Pitkäjänteinen työmme kantaa vaikeissa tilanteissa, minkä huomasimme jo pahimpaan korona-aikaan. Näitä hyvin tehtyjä valintoja suomalaisen ruoantuotannon eteen täytyy suojella tulevaisuudessakin.”

Julkaistu

Teksti

Kim Westerling

Blogi on tuotettu kaupallisessa yhteistyössä.

On kunniatehtävä työskennellä suomalaisen ruoan parissa, jonka eteen Atria on tehnyt töitä yli sata vuotta. Se on pitkä aika, kun joka ikinen päivä pidetään kiinni puhtaan ja turvallisen ruoan tekemisen kriteereistä. Näin teemme myös jatkossa – kriteereistä tinkimättä.

Kulunut talvi ja kevät on ollut monella tavalla haastava. Pitkään jatkuneen koronapandemian lisäksi olemme joutuneet seuraamaan sodan aiheuttamaa kärsimystä. Vaikutukset ulottuvat myös suomalaiseen ruoantuotantoon. Tässä tilanteessa on ensiarvoisen tärkeää, että kotimainen ruoantuotanto turvataan. Työn suomalaisilla maatiloilla on saatava jatkua – häiriöttä.

Mikä onni, että ruoantuotanto on meillä Atrialla omissa käsissämme. Työskentelemme suomalaisen lihan ja ruoan eteen aina alkutuotannosta ammattikeittiöalan ratkaisuihin. Pitkäjänteinen työmme kantaa vaikeissa tilanteissa, minkä huomasimme jo pahimpaan korona-aikaan. Näitä hyvin tehtyjä valintoja suomalaisen ruoantuotannon eteen täytyy suojella tulevaisuudessakin.

Korona-aika toi foodservice-alalle suuria haasteita ja etenkin työvoimapula haastaa toimijoita myös pahimman korona-ajan jälkeen. Aika on tuonut kuitenkin myös uusia mahdollisuuksia. Se hioi kauppaa ja ravintolaa entistä lähemmäksi toisiaan. Ruokaelämyksistä nautitaankin nyt laajemmin kuin koskaan aiemmin. Foodservice-markkina kasvaa ja Atria on tässä kehityksessä mukana voimakkaasti.

Kuluttajat odottavat ravintolaelämyksiltään yhä enemmän. Yhtä lailla kuluttajat tuntuvat odottavan perinteisiä ravintolaelämyksiä, mutta myös uusia innovaatioita. Ravintoloissa odotetaankin malttamattomina, että kaikki se viimeisten vuosien aikana hankittu kehitys voidaan vihdoin laittaa käytäntöön. Sen lisäksi hiljalleen viriävä matkailu voi tuoda taas turisteja. Nyt on ilmoilla kaikki positiiviset merkit siitä, että ravintolakesästä on tulossa hyvä.

Kysyntää löytyy ulkona syömiselle, suomalaiselle ruoalle, mutta myös suomalaiselle ravintolalle. Siinä, missä suomalaisen lihan brändiarvo maailmalla nousee, tekee sitä samalla tavalla myös suomalainen ravintolamaailma.

Atrian Kokkibarometrin mukaan suomalainen keittiö nousee kaikkein vahvimmin eri maiden keittiöistä alan kotimaisten ammattilaisten mukaan. Suomalaiset jäljitettävät ja vastuulliset raaka-aineet ovat jo pitkään olleet suosiossa. On ollut vain ajan kysymys, milloin maailman parhaista raaka-aineista koostuva suomalainen keittiö tekee saman. Ja niinhän sitä sanotaan, että hyvät raaka-aineet ovat hyvän annoksen perusta.

Pitkäjänteinen puurtaminen on arvokasta etenkin haasteiden ja mahdollisuuksien edessä. Näin se on myös suomalaisen ruoan kohdalla. Atria pyrkii varmistamaan sen, että sovitut asiat hoidetaan: tuotteet eivät lopu ja laatu on huippuluokkaa. Varmistetaan yhdessä, että tulevasta kesästä tulee erinomainen suomalaisen ruoan ja ravintolan kesä. Siinä on kunniatehtävää kerrakseen.

kim atria 150x150

Kim Westerling
Myyntijohtaja
Atria Foodservice

Kirjoittaja on Atria Foodservicen myyntijohtaja, joka omaa 25 vuoden kokemuksen HoReCa-alalta. Hän arvostaa suuresti sitä, että saa työskennellä suomalaisen, maailman puhtaimman ruoan parissa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä