Kaikki alkaa asiakkaasta

Oulun Foodsteri-tuotekehityskeittiön tuore Food Solution Manager Matti Holma auttaa asiakkaitaan keksimään uusia ideoita ja ratkaisuja. Hän on tyytyväinen silloin kun asiakaskin on.

Julkaistu

Teksti

Ida Ijäs

Kuvat

Mikko Törmänen

Miten päädyit alalle ja Oulun Foodsteriin töihin?


Olen juuriltani Oulun poikia. Lukion jälkeen lähdin opiskelemaan Turun yliopistoon, mutta aika pian huomasin, ettei pänttääminen ole minua varten. Olen aina ollut kiinnostunut ruoasta ja ruoanlaitosta, joten hain Helsinkiin Perhon Ravintolakouluun.

Valmistuttuani jäin Helsinkiin töihin, kunnes veri veti takaisin Ouluun. Oulussa olen työskennellyt kokkina ravintola Matalassa sekä vuoromestarina ja keittiöpäällikkönä ravintola Hugossa. Foodsteriin päädyin nyt vuoden alussa hieman yllättäen, kun edellinen Food Solution Manager Joonas Hämäläinen vinkkasi avautuvasta työpaikasta.

Miten palvelet asiakkaitasi Oulun Foodsterissa?

Työhöni kuuluu tuotekehityspäivien suunnittelu ja toteutus yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Kaikki lähtee siitä, että asiakas haluaa kehittyä ja kehittää tuotteitaan. Tarkoitukseni on auttaa heitä löytämään uusia ideoita ja ratkaisuja.

Jos asiakas kaipaa vaikkapa apua uuden menun suunnittelussa, sovimme tuotekehityspäivän Foodsteriin. Ideointi, suunnittelu ja ruokien testaaminen käytännössä tapahtuu yhdessä ja asiakasta kuunnellen.

Mikä on parasta työssäsi?

Paras olo tulee siitä, kun asiakkaat ovat tyytyväisiä. Tuotekehityspäivissä on tärkeää, että asiakas saa päivästä irti sen mitä on toivonutkin, ja vielä enemmän. Positiivinen palaute kertoo, että olemme onnistuneet palvelemaan asiakkaita hyvin ja konseptin mukaisesti. Siitä tulee onnistunut fiilis.

Paras ruokamuistosi?

Lapsuuden ruokamuistot ovat jääneet vahvimmin mieleen. Pappani kalasti Kalajoella nahkiaisia itse tekemillään merroilla, ja nahkiaiset savustettiin pihalla. Ne olivat silloin ja ovat yhä suurta herkkuani.

Mitä muuttaisit alalla, jos sinulla olisi kaikki valta?

Lisäisin alan arvostusta. Alalla on todella taitavia tekijöitä, jotka suhtautuvat työhönsä intohimoisesti ja paneutuen. Heille kuuluu kaikki arvostus. Alaa pidetään ehkä myös yhdenlaisena läpikulkualana.

Olisi hienoa, jos ihmiset jäisivät ravintola-alalle töihin pidemmäksi aikaa, jotta ammattitaito ei karkaisi muille aloille ja saataisiin rakennettua parempaa palvelua, ammattitaitoa ja ruokakulttuuria.

Mottosi?

Asioilla on tapana järjestyä, ja useimmiten aina parhain päin.

Kuka?

Matti Holma, 41

Mitä?

Food Solution Manager ja kokki. Työskennellyt kokkina valmistumisesta lähtien vuoteen 2021, viimeisimpänä keittiöpäällikkönä Oulun Ravintola Hugossa. AMK restonomi JAMK 2020.

Missä?

Foodsteri Oulu

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä