Kalatukku E. Erikssonille vuoden 2022 Kultainen Kala -palkinto

MSC myönsi vuoden 2022 Kultainen Kala -palkinnon Kalatukku E. Eriksson Oy:lle. Palkinto myönnetään joka vuosi yhdelle MSC:n yhteistyökumppaneista, joka tahollaan tekee töitä vastuullisesti pyydettyjen merenelävien tunnettuuden lisäämiseksi.

Julkaistu

Teksti

MSC & Kespro

Kuvat

Kalatukku E. Eriksson

Kalatukku E. Erikssonille myönnettiin MSC:n Kultainen Kala 2022 Kestävän Kalan päivässä keskiviikkona 21. syyskuuta. Viidettä kertaa jaettava palkinto myönnettiin tunnustuksena sitkeästä ja pitkäjänteisestä työstä vastuullisessa kalakaupassa sekä uusien sertifioitujen vastuullisesti pyydettyjen lajien tuomisessa Suomen markkinoille.

Kalatukku E. Eriksson Avatut-osterit-laatikossa-4

Kalatukku E. Eriksson on edelläkävijä vastuullisten merenelävien tukkukaupassa

Kalatukku E. Eriksson on uranuurtaja vastuullisten merenelävien tukkukaupassa Suomessa. MSC-sertifikaatti yrityksellä on ollut jo vuodesta 2010 – ensimmäisten joukossa Suomessa. Erikssonilaiset ostajat työskentelevät jatkuvasti vastuullisten merenelävämarkkinoiden aallonharjalla ja ovat usein ensimmäisinä tietoisia uusista vastuullisista merenelävätuotteista. Näin mahdollistetaan Suomen laajimman MSC-sertifioitujen, kestävästi pyydettyjen merenelävien tarjonta asiakkaille.

”Erikssonilaisten kanssa tekemämme yhteistyö on tukkukaupan puolella aivan poikkeuksellista ja henkilöstön osaaminen ja omistautuminen todella omaa luokkaansa. Onnittelemme Kalatukku E. Erikssonia ja kiitämme heitä pitkään jatkuneesta ja tiiviistä ystävyydestä, jonka toivomme tietenkin myös jatkuvan pitkälle tulevaisuuteen. Kalakaupan edelläkävijöinä erikssonilaiset työskentelevät väsymättä vastuullisuuden eteen ja ovat aina innokkaita oppimaan uutta. Tällainen esimerkillinen toiminta ansaitsee luonnollisesti myös palkinnon”, toteaa MSC Suomen markkinointi- ja viestintäpäällikkö Johanna Vepsä.

Kalatukku E. Eriksson Sinisimpukat-verkkopussissa-2

Vastuullista kalaa nyt ja tulevaisuudessa

Kalatukku E. Erikssonin historia alkaa jo vuodesta 1880. Kalakantojen säilyminen, tuotteiden jäljitettävyys, ympäristönsuojelu sekä vastuunotto taloudesta ja ihmisistä ovat erikssonilaisille äärimmäisen tärkeitä – tämä heijastuu erityisesti toimittajavalintoihin. Yrityksen ruorista löytyy foodservice-tukkukaupan ammattilainen Mikko Poikolainen.

”Käsityö, vastuullisuus ja syvä asiakasymmärrys ovat asioita, jotka ovat kaiken toimintamme ytimessä. Olemme erittäin ylpeitä ja otettuja saamastamme Kultainen Kala -palkinnosta ja toivomme, että pystymme esimerkillämme kannustamaan myös muita alan toimijoita toimimaan vastaavasti. Palkinto on myös vahva tunnustus pitkäjänteisestä vastuullisuustyöstä, jota erikssonilaiset ovat määrätietoisesti tehneet”, sanoo Kalatukku E. Erikssonin toimitusjohtaja Mikko Poikolainen.

Mikon luotsaamana Kalatukku E. Eriksson on toiminnallaan kasvattanut tietoisuutta MSC-sertifikaatista ja on näin osaltaan mukana edistämässä merten hyvinvointia ja varmistamassa, että mereneläviä on tarjolla myös tulevaisuuden sukupolville.


Kalatukku E. Eriksson Sinisimpukat

Mikä on Kultainen Kala -palkinto?

Kultainen Kala -palkinto on MSC:n tunnustuspalkinto, joka myönnetään vuosittain yhdelle MSC:n yhteistyökumppaneista. Palkinnolla halutaan antaa erityistunnustusta hyvästä työstä vastuullisen kalan alalla.

Palkinto myönnettiin Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 2018. Aikaisempia palkinnonsaajia ovat olleet vuonna 2018 Tallink Silja Oy (maailman ensimmäinen MSC-sertifioitu risteilytoimija), 2019 Findus Finland Oy (hyvä koulutusyhteistyö ja 100 % MSC-sertifioitu villikalavalikoima), 2020 Sushi World Oy eli Hanko Sushi -ketju (Suomen ensimmäinen 100 % MSC- ja ASC-sertifioitu merenelävävalikoima ravintoloissa) ja 2021 Suomen Sillikonttori Oy (pitkäjänteinen työ MSC-sertifioidun sillin parissa ja uusien MSC-sertifioitujen silakkatuotteiden lanseeraus).

Kalatukku E. Eriksson Oy

Helsingin kauppatorin laidasta vuonna 1880 alkunsa saanut Kalatukku E. Eriksson on Kesproon kuuluva itsenäinen yhtiö, joka on toiminnassaan erikoistunut HoReCa-sektorin ja vähittäiskaupan huippulaatuisiin ja korkean jalostusasteen Eriksson Premium Seafood -tuotteisiin. Kalatukku E. Erikssonin valikoima koostuu lähes tuhannesta eri seafood -tuotteesta ja on saatavilla kaikkialle Suomeen.

Kalatukku E. Erikssonin brändin ytimessä on erikssonilainen vastuullinen laatu, joka tarkoittaa mm. kestävien kalakantojen vaalimista, tuotteiden ja työn laatua, käsityötä ja ihmisistä huolehtimista. Yrityksen modernit toimitilat sijaitsevat Helsingin Roihupellossa, jossa on myös tehtaanmyymälä.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä