Kesän raikkain drinkki – Limoncello Spritz

Viinimaailmassa suositut raikkaat ja sitruksiset aromit hurmaavat myös cocktaileissa. Tänä kesä terasseilla maistuu pirteä Limoncello Spritz.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Alkuperäinen julkaisu 28.6.2022.

Spritz-drinkkien suosio on noussut kohisten viime vuosina, näyttävässä jalallisessa lasissa tarjoiltu kesäinen juoma on terassien takuuvarma menestyjä. Suosituin Spritz-drinkki on viime vuodet valmistettu Aperol-katkerosta, mutta nyt oranssien lasille rinnalle nousee sitruunainen vaihtoehto, Limoncello Spritz.

”Viinimaailmassa raikkaat, sitruksiset ja hapokkaat aromit ovat olleet trendinä pitkään, se heijastuu myös kuluttajien makumieltymyksiin cocktaileissa”, kertoo Kespron viiniasiantuntija Vesa Kaukjärvi.

Spritz-drinkkien juuret juontavat 1800-luvun lopulle, jolloin Italian Venetoon tulleet sotilaat laimensivat paikallista viiniä vedellä. Vuosien saatossa veden sijasta lisättiin soodaa ja valkoviini vaihtui proseccoon. Nykyään Spritz-juomia valmistetaan pääosin katkeroista ja likööreistä, mutta myös viini- ja väkeväpohjaisia Spritzereitä esiintyy.

Resepti: Limoncello Spritz

Ainekset:

Valmista näin:

  1. Kaada jäillä täytettyyn jalalliseen lasiin limoncello ja kuohuviini.
  2. Lisää hieman soodavettä ja sekoita hyvin.
  3. Koristele drinkki sitruunan viipaleella. Lisäksi voit käyttää koristeena haluamiasi yrttejä.

Lasivinkki!

Artikkelin pääkuvan lasi Astiatukku Kespron valikoimasta: Spiegelau Gin & Tonic lasi 63 cl

Viinimaailmassa raikkaat, sitruksiset ja hapokkaat aromit ovat olleet trendinä pitkään, se heijastuu myös kuluttajien makumieltymyksiin cocktaileissa.
Vesa Kaukjärvi, Kespron viiniasiantuntija

Sitruunat 167 1500x1000

Tiesitkö?

Limoncelloa tuotetaan eteläisessä Italiassa, erityisesti Napolinlahden, Amalfin rannikolla ja Caprilla, mutta myös Sisiliassa ja Sardiniassa. Valmistuksessa käytetään suurikokoista sitruunalajiketta, jonka kuori on erityisen ryppyinen. Litraan alkoholia käytetään kymmenestä viiteentoista paksukuorista sitruunaa. Yleensä limoncelllon valmistukseen menee aikaa kokonaisuudessaan noin kolme kuukautta. Juoma tarjoillaan hyvin jäähdytettynä ja sellaisenaan se sopii erityisesti digestiiviksi.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä