Kesä ja spritzerit!

Suureen suosioon nousseet spritzerit ovat mitä mainioimpia kesäjuomia. Drinkkien muunneltavuus ja makujen monet mahdollisuudet takaavat ravintola-asiakkaan mielenkiinnon ja tarjoavat jokaiselle jotakin.

Julkaistu

Teksti

Kespro

Kuvat

Kespro

Perinteisesti Keski-Euroopassa spritzerit on tehty puna- tai valkoviinistä, johon on lisätty alun alkaen vettä ja myöhemmin veden sijasta kuplivaa soodavettä. Nykyisin kansainvälisenä trendinä ovat Aperol-spritzin kaltaiset proseccolla ja soodavedellä jatketut raikkaat spritz-juomat. Juoman keskiössä oleva maku haetaan perinteisesti katkeroista ja likööreistä.

”Tavanomaisia makuja ovat olleet lähes kaikille tutut Aperol, Campari ja Limoncello, mutta tehdään spritzereitä muistakin raaka-aineista. Erityisesti ginit vaikuttavat tällä hetkellä olevan kasvussa ja mielenkiintoisena vaihtoehtona voidaan mainita myös roseeviini”, vinkkaa Juomatukku Kespron tuotepäällikkö Janne Härkönen. ”Muita trendaavia vaihtoehtoja ovat perinteiset klassikkoliköörit kuten Amaretto, passion- ja omenaliköörit, joilla saa spritziin ihan uudenlaista meininkiä”, Janne jatkaa.

Sober curious -ilmiön myötä myös laadukkaat mehut ja maustetut tonicit ovat tulleet tutuiksi spritz-tyyppisten juomien raaka-aineina. ”Kokeile rohkeasti oman ravintolan listalle sopivia juomia ja hyödynnä reseptimme”, kehottaa Janne.

Perusohje sekoitussuhteelle on kolme osaa likööriä tai vastaavaa, kaksi osaa proseccoa tai muuta kuohuviiniä ja yksi osa soodavettä.

Juomatukku drinkkivinkki 2023-0422 1500x1000

Puolukkainen Spritz

Näin valmistat

  1. Laita lasiin reilusti jäitä.
  2. Kaada lasiin puolukkalikööri, proseccoa ja soodavettä.
  3. Sekoita kevyesti ja koristele puolukoilla ja/tai sitruunasiivulla.

Juomatukku drinkkivinkki 2023-0972 1500x1000

Sevilla Spritz

Näin valmistat

  1. Laita lasiin jäitä.
  2. Kaada lasiin gin, appelsiinimehu ja prosecco
  3. Pidennä soodavedellä ja koristele appelsiinin siivulla.

Juomatukku drinkkivinkki 2023-1046 1500x1000

Limoncello Spritz

Näin valmistat

  1. Täytä lasi jäillä ja mittaa lasiin limoncello ja kuohuviini.
  2. Toppaa soodavedellä ja sekoita kevyesti lusikalla.
  3. Viimeistele juoma sitruunaviipaleella ja halutessasi tuoreella yrtillä.Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä