Kespro onnittelee Suomen Mestarikoulu 2022-kilpailun voittajia: Niki Sipilä ja Jasper Juutinen

Mestarikoulu-kilpailu kisattiin toista kertaa Gastro Helsinki messuilla. Eri taustaiset ja ikäiset kokkiparit kilpailivat hyvässä yhteishengessä kahden päivän ajan mestaruudesta. Voiton veivät Niki Sipilä ja Jasper Juutinen Turun ammatti-instituutista.

Julkaistu

Teksti

Otto Heinonen

”Mestarikoululla on tärkeä merkitys nuorille ammattilaisille, sillä tällaiset kilpailut haastavat ja kannustavat opiskelemaan lisää. Mestarikoulu on ehkä alamme haastavimmista kisoista, sillä vaatimustasot ovat muiden kisojen tapaan korkealla, mutta kilpailijat eivät ole vielä valmiita kokkeja”, kertoo kilpailun tuomari Kespron Food Development Manager Harri Veckman.

”Tämän vuoden voittajat erottautuivat selkeästi kaikilla kilpailun mittariston osa-alueilla, joten siinä mielessä voitto oli erittäin ansaittu hyvin tehdystä suorituksesta”, kertoo Veckman.

Kespro toimii jo toista vuotta Mestarikoulu-kilpailun pääyhteistyökumppanina. Kilpailu tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuksia verkostoitua ja kilpailu antaa myös foodservice-alan ammattilaisille mahdollisuuden huomata uransa alkuvaiheessa olevia nuoria lupauksia.

Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville. Kilpailuun pystyi osallistumaan kaikki halukkaat ilman ikärajaa.

Finalisti voittajat

Mestarikoulu 2022 Tulokset

 1. Ensimmäinen sija Niki Sipilä ja Jasper Juutinen, Turun ammatti-instituutti, Lemminkäisten koulutalo
 • Jasper Juutinen, 16 vuotta oli kisan nuorin. Hän opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa oppisopimuskoulutuksessa ensimmäistä vuotta.
 • Niki Sipilä, 18 vuotta opiskelee ravintola- ja cateringalan perustutkintoa ja hänellä on meneillään toisen vuoden opinnot.
 1. Toinen sija Alessandro-Geron Korro ja Dzianis ”Denis” Aliaksiuk, Omnia, Espoo
 • Alessandro-Geron on ensimmäisen vuosikurssin opiskelija
 • Dzianis ”Denis” on toisen vuosikurssin opiskelija maahanmuuttoryhmästä.
 1. Kolmossija Miika Airas ja Matias Kunnari, Tampereen ammattikorkeakoulu TAMK

 2. Nelossija Valtteri Repo ja Raine Leppinen Stadin ammatti ja aikuisopisto, Helsinki

Kilpailun tuomaristo koostui ravintola-alan ammattilaista

Kilpailuiden päätuomarina toimikeittiömestari ja ravintoloitsija Sasu Laukkonen, Ravintola Ora Tuomaristossa istuivat Suomen eturivin ammattilaisia kuten keittiömestarit Jari Vesivalo, Mikko Kaukonen, Linnea Vihonen, Harri Veckman ja Anni Peräkylä.

Kuuntele ensimmäisen Mestarikoulu-kilpailupäivän päätteeksi tehty tuomari Harri Veckmanin haastattelu, jossa Veckman kertoo mihin asioihin tuomaristo kiinnittää arviointiprosessissaan merkitystä, minkälainen on esimerkillinen kilpailusuoritus ja mikä merkitys Mestarikoulu-kilpailulla on aloittaville ravintola-alan ammattilaisille.

annoskompositio Mestarikoulu 2022

Voittaja-annokset

Niki Sipilän ja Jasper Juutisen voittoon siivittämät annokset:

 • Kurkkurosetti
 • Kalkkunapekoniin kääritty porsaan filettä
 • Vaniljamoussea

hangout

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä