Kespro valmiina - Ensimmäinen Mestarikoulu-kilpailu käydään Gastro Helsinki -messuilla

Ensimmäinen Mestarikoulu-kilpailu käydään Gastro Helsinki -messuilla 11.–12.3. Kilpailun tehtävänä on kasvattaa opiskelijoiden ammattiylpeyttä ja lisätä kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan.

Julkaistu

Teksti

Otto Heinonen

Mestarikoulu-kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaniverkoston kanssa. Kespro on Mestarikoulu-kilpailun pääyhteistyökumppani. Mestarikoulu-kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville, sekä ensimmäisen että toisen asteen kokkiopiskelijoille.

– Ravintola-alan vetovoimaisuus ei ole enää huippuvuosien tasolla ja siksi haluamme olla mukana kunnianpalautuksessa ja osaltamme kehittämässä alan houkuttelevuutta. On tärkeää mahdollistaa toimialalle riittävästi laadukasta työvoimaa, kertoo Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala, joka toimii myös Mestarikoulu-kilpailun tuomaristossa.

– Se että nuoret alan lupaukset pääsevät näyttämään kyntensä tämän tyyppisissä kilpailussa, on erittäin tärkeää. Kilpailut tekevät alan opiskelua tutuksi ja luovat motivaatiota opiskeluun ja alalla kehittymiseen, jatkaa Tiittala.

Ravintola-alalle hakeutuu nykyisin entistä vähemmän opiskelijoita, vaikka alan työtilanne on erinomainen. Tällä hetkellä TE-palveluiden verkkosivuilla on avoinna 750 kokin paikkaa eri puolilla Suomea. Ravintola-ala on yhteisöllistä tiimityötä, ja se työllistää kokkien lisäksi myös muun muassa salipuolen osaajia.

– Mestarikoulu-kilpailu tarjoaa opiskelijoille mahdollisuuksia verkostoitua ja kilpailu antaa myös foodservice-alan ammattilaisille mahdollisuuden huomata uransa alkuvaiheessa olevia nuoria lupauksia, sanoo Tiittala.

Kilpailuun osallistuttiin lähettämällä oma resepti ja kuva modernisoidusta isoäidin klassikkoannoksesta. Kahdeksan parasta paria nähdään semifinaalissa keskiviikkona 11.3., jossa valmistetaan ennakkotehtävänä ollut annos. Finaaliin valitaan neljä parasta semifinalistiparia. Finaalipäivänä 12.3. finalistiparit valmistavat alkuruuan, pääruuan ja jälkiruuan kymmenelle henkilölle. Mestarikoulu-kilpailun tarkemmat aikataulut löytyvät tapahtuman sivuilta.

Kilpailun päätuomarina toimii keittiö-mestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Tuomaristoon kuuluvat keittiömestarit Eero Vottonen, Sasu Laukkonen, Harri Veckman ja Jari Vesivalo sekä HKScanin johtaja Sari Palokangas ja Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala.

Mestarikoulu-kilpailulle on tarkoitus järjestää kahden vuoden välein siten, että tulevina vuosina otetaan myös salipuolen osaajat mukaan.

Kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa Kespron, ArlaPron, Electroluxin, Gastro Helsingin, HKScanin, Restelin (Food&Events), San Pellegrinon ja Kiillon kanssa.

jerry tiittala mestarikoulu kollaasi Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala toimii Mestarikoulu-kilpailun tuomaristossa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä