Mestarikoulukilpailun ensimmäiset voittajat ovat Haaga Helian Juho Lindström ja Piero Silvani

Ensimmäinen Mestarikoulu-kilpailun finaali kilpailtiin Gastro Helsinki -messuilla 11.–12.3.2020. Mestarikoulu-kilpailun voittivat kilpailukaksikko Juho Lindström ja Piero Silvani Haaga Heliasta Helsingistä.

Julkaistu

Teksti

Otto Heinonen

Kuvat

Otto Helkama

”Kilpailu oli erittäin korkeatasoinen ja tasainen alusta loppuun - erinomainen laatu säilyi koko kilpailun ajan. Voittajajoukkueen annokset kuitenkin erottautuivat lopulta selkeästi joukosta kekseliäisyydellään, kertoo Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala”, joka toimi myös Mestarikoulu-kilpailun tuomaristossa.

”Erittäin isot onnittelut voittajajoukkueelle!”

Mestarikoulu-kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaniverkoston kanssa. Kespro on Mestarikoulun pääyhteistyökumppani. Mestarikoulu-kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville, sekä ensimmäisen että toisen asteen kokkiopiskelijoille.

Kilpailun tehtävänä on kasvattaa opiskelijoiden ammattiylpeyttä ja lisätä kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan. Kilpailun tarkoitus on tuoda esille alansa nuoria huippuja.

”Erityisesti tällaisena aikana ravintolatoiminnan ollessa tiukoilla, alan osaamisen esiin nostaminen on todella tärkeää, jotta muistamme minkälaisia kykyjä meillä Suomessa toimii ja kasvaa ravintola-alalla”, sanoo Tiittala.

”Osaltaan kevään kilpailun painoarvo on nyt ollut erityisen merkittävä. Nuorien ammattilaisten kyvyistä kertominen kertoo myös osaltaan sitä, että ravintola-ala ei ole kuihtumassa minnekään vaan jatkaa poikkeusolojen jälkeen”, jatkaa Tiittala.

Suomen ensimmäiseksi Mestarikouluksi nousi Haaga Helia Helsingistä

Mestarikoulu-kilpailun finaali kisattiin Gastro Helsinki 2020 -ammattilaistapahtumassa Helsingin Messukeskuksessa 12.3. Voittajaksi selviytyi Haaga Helia Helsingistä edustajinaan kilpailijakaksikko Juho Lindström ja Piero Silvani. Tuomaristo luonnehti voittaja-menua ammattimaisesti toteutetuksi, erittäin tasalaatuiseksi.

”Järkyttävän hienoa työtä kaiken korona-viruksen paineen alla”, kehuu tuomariston puheenjohtaja Pekka Terävä.

Finalistit ideoivat ja valmistivat valituista raaka-aineista kolmen ruokalajin menun kymmenelle henkilölle. Finaaliannokset valmistettiin alusta loppuun messuvieraiden edessä.

”Tämä oli saumatonta tiimityötä. Katsoimme omat vahvuutemme ja toimimme sen mukaan. Meistä kahdesta Pieron vahvuus on pastry ja minun kala”, sanoo Haaga Helian edustaja Juho Lindström.

MK20 Mestarikoulu 2020 173

Visuaalisesti parhaat annokset oli voittajaparilla

Visuaalisesti parhaimmat annokset toteutti voittajapari Juho Lindström ja Piero Silvani Haaga Heliasta. Heidät palkittiin 500 euron arvoisella stipendillä. Tuomaristo kiinnitti erityistä huomiota siihen, että visuaalisuus oli mietitty alusta loppuun – alkuruuasta jälkiruokaan.

Parhaan lihankäsittely-palkinnon voitti Ålands Yrkesgymnasiumin Jonathan Sjöholm ja Anton Björklund.

Kespro palkitsi kisan voittajaparin vielä erillisellä yllätyslahjalla; voittajakaksikko kutsutaan seuraamaan Bocuse d’Or Euroopan osakilpailuja syksyllä Tallinnaan yhdessä Kespron kanssa. Kespro on ruokakulttuurin edistämiseen keskittyvän ELO-säätiön Bocuse d’Or -pääyhteistyökumppani vuoden 2020-2021 kilpailujaksolla.

Mestarikoulu 2020 finaalin tulokset

Mestarikoulu 2020, ensimmäinen sija: Haaga Helia, Helsinki: Juho Lindström ja Piero Silvani

Toinen sija: Ålands Yrkesgymnasium, Ahvenanmaa: Jonathan Sjöholm ja Anton Björklund

Kolmas sija: Haaga Helia, Helsinki: Christian Lepomäki ja Aleksi Lukka

Neljäs sija: Haaga Helia, Helsinki: Roni Laitinen ja Janne Korhonen

Kilpailun päätuomarina toimii keittiö-mestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Tuomaristoon kuuluvat keittiömestarit Eero Vottonen, Sasu Laukkonen, Harri Veckman ja Jari Vesivalo sekä HKScanin johtaja Sari Palokangas ja Kespron kaupallinen johtaja Jerry Tiittala.

MK20 Mestarikoulu 2020 169

Mestarikoulu-kilpailu toteutettiin nyt ensimmäisen kerran

Mestarikoulu-kilpailun tavoitteena on nostaa ja tuoda esille kaikkia Suomen ravintola-alan oppilaitoksia ja niiden kokkiopiskelijoita. Tavoitteena on koko ravintola-alan koulutuksen kiinnostuksen ja kunnioituksen kasvattaminen sekä yhteistyön kehittäminen ravintoloiden, yritysten, koulujen ja opiskelijoiden välille.

Mestarikoulu-kilpailulle on tarkoitus järjestää kahden vuoden välein siten, että tulevina vuosina otetaan myös salipuolen osaajat mukaan.

Kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa Kespron, ArlaPron, Electroluxin, Gastro Helsingin, HKScanin, Restelin (Food&Events), San Pellegrinon ja Kiillon kanssa.

Kuvissa esiteltyinä voittajajoukkueen finaalin annokset.

MK20 Voittaja annokset 1

MK20 Voittaja annokset 2

MK20 Voittaja annokset

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä