Nuoret näyttävät kyntensä - Kespro uuden Mestarikoulu-kilpailun yhdeksi pääyhteistyökumppaniksi

Kespro on tänä vuonna lanseeratun Mestarikoulu-kilpailun pääyhteistyökumppani. Mestarikoulu-kilpailun tarkoituksena on tuoda esille Suomen ravintola-alan oppilaitoksia ja niiden kokkiopiskelijoita sekä kasvattaa kiinnostusta ravintola-alaa kohtaan.

Julkaistu

Teksti

Otto Heinonen

– Haluamme olla osaltamme kehittämässä foodservice-alan houkuttelevuutta ja mahdollistaa toimialalle riittävästi laadukasta työvoimaa. Se että nuoret alan lupaukset pääsevät näyttämään kyntensä tämän tyyppisissä kilpailussa, on erittäin tärkeää. Kilpailut tekevät alan opiskelua tutuksi ja luovat motivaatiota opiskeluun ja alalla kehittymiseen, kertoo Kespron markkinointijohtaja Hannu Korhonen.

Mestarikoulu-kilpailun järjestää Food Camp Finland yhdessä kumppaniverkoston kanssa, ja hakuaika kilpailuun on nyt alkanut. Kilpailu järjestetään Gastro Helsinki -messuilla 11.–13.3.2020 Messukeskuksessa Helsingissä.

Työvoimapula uhkaa alan kehitystä

– Mestarikoulu-kilpailu nostaa esille kaikkia Suomen ravintola- ja hospitality-alan oppilaitoksia ja opiskelijoita. Ravintola-alan tarjonta ja kysyntä eivät tällä hetkellä kohtaa. Uusia ravintoloita syntyy ennätystahtiin, mutta samaan aikaan osa ravintola-alan koulujen opiskelupaikoista jää täyttymättä. Töitä siis olisi, mutta tekijät jäävät puuttumaan. Kilpailulla tulemme lisäämään kiinnostusta ja arvostusta alaa kohtaan sekä kasvattamaan alan opiskelijoiden ammattiylpeyttä, kertoo Food Camp Finlandin toimitusjohtaja Riikka Kannas.

Ravintola-alalle hakeutuu nykyisin entistä vähemmän opiskelijoita, vaikka alan työtilanne on erinomainen. Tällä hetkellä TE-palveluiden verkkosivuilla on avoinna 750 kokin paikkaa eri puolilla Suomea. Ravintola-alan vetovoima on laskenut viimeisten vuosien aikana, vaikka alan töitä olisi tarjolla todella paljon.

Kokin työssä pääsee hyödyntämään kädentaitoja. Ravintola-ala on yhteisöllistä tiimityötä, ja se työllistää kokkien lisäksi myös muun muassa salipuolen osaajia.

Kilpailuun ilmoittautuminen käynnissä

Kilpailu on tarkoitettu kaikille Suomen ravintola-alan oppilaitoksissa opiskeleville kokeille. Kilpailuun voivat osallistua kaikki halukkaat ilman ikärajaa. Kilpailu toteutetaan parikilpailuna, yhdestä koulusta voi hakea useampi opiskelijapari.

Kilpailun esikarsinta on parhaillaan käynnissä. Esikarsintaan 15.12. mennessä osallistuneista valitaan ensin kahdeksan parasta semifinaaliin ja lopulta neljä parasta finaaliin Gastro-messuille. Kilpailu toteutetaan parikilpailuna ja yhdestä koulusta voi hakea useampi opiskelijapari. Kilpailun päätuomarina toimii keittiömestari ja ravintoloitsija Pekka Terävä. Tuomaristoon kuuluvat muun muassa keittiömestarit Eero Vottonen, Sasu Laukkonen, Harri Veckman ja Jari Vesivalo sekä Kespron myyntijohtaja Jerry Tiittala.

Esikarsinta päättyy 15.12.2019. Hakeminen tapahtuu osoitteessa mestarikoulu.fi. Karsintatuomaristo valitsee semifinaaliin kahdeksan parasta paria anonyymisti annoskuvan ja reseptin perusteella. Semifinaalissa 11.3.2020 valmistetaan ennakkotehtävänä ollut annos. Neljä parasta jatkavat finaaliin 12.3.2020, jossa valmistetaan alkuruoka, pääruoka ja jälkiruoka.

Kilpailun järjestää Gastro Helsinki -messuilla Food Camp Finland yhdessä kumppaneidensa Kespron, ArlaPron, Electroluxin, Gastro Helsingin, HKScanin, Restelin (Food&Events), San Pellegrinon ja Kiillon kanssa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä