Käyttövalmista kalaa käsityönä

Yhteistyö Kalatukku E. Erikssonin kanssa monipuolistaa Kespron kala- ja äyristuotteiden tarjontaa.

Julkaistu

Teksti

Mika Remes

Kuvat

Kespro ja Shutterstock

Vuonna 1880 perustettu Kalatukku E. Eriksson on Suomen vanhin kalatukku. Perinteikäs tukku ei kuitenkaan elä menneissä kunnian päivissä. Helsingin Roihupellossa sijaitseva jalostuslaitos on yksi Suomen moderneimmista ja rakennettu EU:n viimeisimpien elintarvikelakien ja vaatimusten mukaisesti. Kalatukku E. Eriksson tunnetaan vanhastaan helsinkiläisten fine dining -ravintoloiden hovitoimittajana, mutta viime vuosina yritys on laajentanut toimintaansa myös henkilöstöravintola- ja vähittäiskauppasektorille.


Kattava kalavalikoima

E. Erikssonilla on valikoimissa yli tuhat erilaista seafood-tuotetta ja erittäin vahva osaaminen erityisesti ravintoloiden tarvitsemien kalatuotteiden valmistuksessa. Haluamme tarjota asiakkaille kattavan kalavalikoiman, ja yhteistyön myötä asiakkaamme voivat hankkia Kesprosta entistä paremmin kaiken tarvitsemansa kerralla ja kaikkialle Suomeen, Kespron tuotepäällikkö Päivi Yli-Hongisto kertoo. Erityisesti Yli-Hongisto on innoissaan E. Erikssonin premium-luokan tuorekalatuotteista.

– Saamme valikoimaan pienemmän lohifileen rinnalle yli kahden kilon lohifileen, joka on kysytty ja monikäyttöinen tuote ravintoloissa. Lisäksi voimme tarjota ravintoloiden à la carte -listoille fileet ja annospalat ruodottomaksi nypittyinä sekä tarvittaessa myös suomustettuna tai nahattomana, Yli-Hongisto sanoo.

Premiumluokan tuotteet ovat keskivertotuotteita hinnakkaampia, mutta niistä ei synny ravintolalle hävikkiä, kun jatkokäsittelytarvetta ei ole. Keittiössä voidaan keskittyä itse ruuan valmistamiseen.

– Se tuo säästöä sekä työmäärässä että kustannuksissa. Lounaisvalikoimiin on saatu myös tuore muikku ja silakkafilee, joita aiemmin on ollut tarjolla pakasteena. Kalatuotteiden toimituksessa on 48 tunnin toimitustakuu ja niitä voi tilata nyt myös lauantaille, Yli-Hongisto kertoo. Kalan käyttö ravintoloissa kasvaa koko ajan.

– Kesprolle on tärkeää tarjota ravintoloiden tarpeisiin monipuolinen ja sesongit huomioiva valikoima. Hyvä tarjonta ja tuotteiden toimitus-varmuus madaltavat kynnystä ottaa kalaa listalle. Pyrimme lisäksi tekemään kalankäytön ja kannattavuuslaskelmien tekemisen helpoksi kuukausihinnoittelulla, Yli-Hongisto sanoo.

Yhteistyö Kespron kanssa kantaa hedelmää

Kalatukku E. Erikssonin toimitusjohtaja Mika Jääskeläinen on tyytyväinen yhteistyöstä Kespron kanssa.

– Oma logistiikkamme käsittää pääkaupunkiseudun, mutta Kespron kautta tuotteemme pääsevät kaikkialle Suomeen, Jääskeläinen sanoo. E. Erikssonin ravintolaosaaminen näkyy yrityksen työntekijöissä. Puolet ovat ravintola-alan ammattilaisia.

– Ymmärrämme sen kautta tuotekehityksessämme, mitä ravinto-loissa tarvitaan ja miten siellä toimitaan. Tavoite on päästää kokit niin sanotusti helpolla tarjoamalla käsityönä käyttövalmiiksi käsiteltyjä ja leikattuja fileitä ja annospaloja. Silloin voi keskittyä keittiössä oleelliseen eli kokkaamiseen. Haluamme, että tuotteillamme mikä tahansa ravintola voi suunnitella vaikuttavat kalaruuat listalle, Jääskeläinen sanoo. Lähiruokabuumin ja eettisten arvojen korostumisen myötä kotimainen kala on lisännyt suosiotaan ravintoloissa.

– Selvimmin sen huomaa kotimaisen kirjolohen kysynnän lisääntymisenä. Kirjolohen laadun ja kestävän tuotannon eteen on tehty vuosia paljon työtä. Siitä hyvänä osoituksena kirjolohi on päässyt WWF:n kalaoppaassa vihreälle listalle. Myös kotimainen kasvatettu siika pääsi tänä vuonna vihreälle listalle. Se on hyvä asia, sillä kasvatettua kalaa voidaan ravintoloille toimittaa tasaisesti ja varmasti. Vastuullisuusasiat otetaan muutenkin sekä Kesprossa että E. Erikssonilla vakavasti, Jääskeläinen sanoo.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä