Kespro tukee Nuori kokki SM-kilpailuja

Chaîne des Rôtisseurs Finlande, aiemmin hyvin tunnetuksi tullut nimellä Paistinkääntäjien veljeskunta, on järjestänyt Nuorten kokkien eli Jeunes Chef Rôtisseurs -kilpailuja vuodesta 1977. Kansainväliset kisat ovat hyvin arvostettuja.

Julkaistu

Chaîne des Rôtisseursin peruspilarina on aikojen alusta saakka ollut syvä kunnioitus keittiöttä ja hienostuneen ruokailun arvoja ja perinteitä kohtaan. Järjestö kannustaa ja tukee nuorten kokkien koulutusta maailmanlaajuisesti kansainvälisen Jeunes Chef Rôtisseurs-kilpailun kautta.

Kilpailu on avoinna kaikille alle 27-vuotiaille kokeille. Kilpailijan on työskenneltävä yrityksessä, jossa hänellä on työnantaja tai esimies Chaîne des Rôtisseurs Finlanden aktiivijäsen arvolla Maître- tai Chef Rôtisseurs. Näin nuori ammattilainen on saanut jo ainutlaatuista kokemusta arvokkaista keittiöperinteistä ja voi lähteä kilpailemaan.

Mitä kisoissa haetaan vuonna 2023

Tämän vuoden kilpailuissa pääkumppanina on Kespro, joka tarjoaa nuorille ammattilaisille pääkilpailuun korkeatasoiset ja tuoreet raaka-aineet.

”Odotamme ilolla, että löydämme kilpailemiseen motivoituneen, teknisesti osaavan ja makumaailman hallitsevan lahjakkuuden, jonka kanssa hiomme kokonaisuudet huippukuntoon ja pistämme Norjalle kampoihin. Norja on voittanut kolme kultamitalia peräkkäin”, sanoo kansallisten kilpailun päätuomari ja kansainvälisten kilpailun makutuomari Esa Koppelo.

”Haluamme kilpailua tukemalla osaltamme kehittää työvoimapulasta kärsivän alan houkuttelevuutta. Kilpailut joissa keittiöiden nuoret ammattilaiset pääsevät näyttämään kyntensä, kehittävät ravintola-alan vetovoimaisuutta. Ne luovat myös alan ammattiylpeyttä ja lisäävät ravintola-alan arvostusta”, kertoo Kespron Foodsteri-tuotekehityskeittiöstä vastaava Food Development Manager Harri Veckman, joka on myös Chaîne des Rôtisseurs Finlanden jäsen.

Suomi voittoon kansainvälisesti

Alle 27-vuotiaiden kokkien maailmanmestaruus kilpailut käytiin lokakuussa Meksikossa. Kilpailuun otti osaa 17 nuorta oman maansa parasta kokkia ympäri maailmaa. Suomen vuoden nuori kokki Otto Hietamies menestyi kilpailussa tullen hienosti kakkoseksi.

Hietamies työskentelee Lapland Hotels Bulevardi, Ravintola KULTÁ-keittiössä Helsingissä. Hän valmistautui kisaan harjoitellen kuluneen kesän ahkerasti.

”Kisa meni suunnitelman mukaan. Black Box-raaka-ainekorissa ei ollut isompia yllätyksiä. Keittiössä kaikki toimi hyvin, ainoastaan tilaa olisi saanut olla enemmän. Hopea on hieno saavutus, olen siitä hyvin tyytyväinen. Tämä on iso asia pienelle Suomelle. Kisassa oli kuitenkin 17 maansa parasta”, kiteyttää Otto kisasaavutuksista.

Kisan voitto meni Norjaan ja pronssi matkasi Uuteen-Seelantiin. Kansainvälisissä kilpailuissa suomalaiset ovat voittaneet mestaruuden kahdesti ja edellinen mitali on vuodelta 2018 jolloin Suomi sai MM-pronssia.

rotis kilpailu2

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä