Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition MM-kilpailut nostavat nuoria lupauksia esille

Maailman vanhin kansainvälinen gastronominen järjestö Chaîne des Rôtisseurs järjestää vuosittain Nuorten kokkien MM-kilpailut. Kespro on tämän vuoden Jeunes Chefs -kilpailujen Suomen pääyhteistyökumppani. Tutustu tarkemmin kilpailuun!

Julkaistu

Teksti

Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Kuvat

Chaîne des Rôtisseurs Finlande

Kuvassa vuoden 2023 voittaja Saku Karstila.

Maailmanmestaruuskilpailut aloitettiin 1977 Sveitsissä, ja ne ovat nostaneet monen nuoren lupauksen kartalle ja lisännyt kisakokemusta ja ammattitaitoa lukuisille kilpailijoille.

Kilpailun tarkoituksena on kannustaa ja edistää ennen kaikkea nuorten kokkien kulinaarista asiantuntemusta Chaîne des Rôtisseurs -perinteen mukaisesti sekä saattaa nuoret lupaukset kilpailemaan ikätovereidensa kanssa. Tavoitteena on myös edistää kulttuurillista monimuotoisuutta ruoanvalmistuksessa ja esillepanossa perinteistä lähestymistapaa käyttäen. Kilpailuissa kunnioitetaan keittiön ja fine diningin arvoja sekä perinteitä.

Ennen MM-kilpailuihin pääsemistä lukuisissa eri maissa käydään alueelliset ja kansalliset kilpailut. Kilpailut ovat avoimet kaikille alle 27-vuotiaille kokeille. Kukin kilpailija työskentelee jossakin Chaîne des Rôtisseurs -ravintolassa ja he ovat menestyneet ja voittaneet oman maan kansalliset kilpailut.

Suomen SM-kilpailut käydään vuosittain vuodenvaihteessa. Kansainväliset kilpailut käydään lokakuussa 2023 Turkissa, Istanbulissa.

Aikaisempien vuosien voittajat

2023

Vuoden 2023 kilpailun voitti 18-vuotias Saku Karstila Jyväskylästä. Saku työskentelee Kuokkalan Kartanolla ja harjoittelee jo tiiviisti MM-kilpailuja varten. Saku voitti taidolla, ja hänen harjoittelunsa MM-kilpailuja varten ovat käynnistyneet jo keväällä. Kisatreenejä on pidetty erityisesti tutustumalla ja pohtimalla erilaisia komponentteja. Sakun tukena harjoitteluissa ja itse MM-kilpailuissa on Chaîne des Rôtisseurs Finlanden ja kansainvälisessä tuomaristossa istuva Conseiller Culinaire Esa Koppelo. Sakulla on myös tänä vuonna vahva voitontahto, ja hän on taatusti tämän vuoden MM-kilpailijoiden nuorimpia kisaajia.

2022

Vuoden 2022 SM-sijan voitti Otto Hietamies Helsingistä. Hän työskentelee Lapland Hotels Bulevardin Kulta Kitchen & Bar-ravintolassa ja nappasi Meksikossa MM-hopeaa.

jeunes chefs rotisseurs logo 1500x600

Nuorten kokkien MM-kilpailujen säännöt

  1. Jokainen kokki saa samanlaisen mustan laatikon, jonka avulla heidän tulee koota neljän hengen menu. Menun täytyy sisältää alkupala, pääruoka ja jälkiruoka.
  2. Laatikon saatuaan kullakin kilpailijalla on 30 minuuttia aikaa kirjoittaa menu omalla äidinkielellään ja 3,5 h aikaa valmistaa kokonaisuus. Menun kirjoittamisen aikana kilpailujohtaja ja keittiövalvoja tarkistavat kunkin kilpailijan työkalulaatikot, sillä keittiötilaan saa tuoda vain ennalta hyväksyttyjä työkaluja.
  3. Virallisen aikataulun mukaisesti jokaisella kilpailijalla on kilpailun käynnistyttyä aikaa valmistaa yksi täydellinen rata esitettäväksi 15 minuutin välein.

Kespro Suomen pääyhteistyökumppani 2023

Kespro on tämän vuoden Jeunes Chefs -kilpailujen Suomen pääyhteistyökumppani. Yhteistyöllä on merkittävä merkitys nuorille jo kilpailuihin valmistautuessa. Ruoka-alan toimijoiden arvostus kilpailuja kohtaan nähdään kannusteena onnistua ja menestyä ravintola-alalla. Nuorelle kokille ulkopuolisten tuki ja kannustus vaikuttaa positiivisesti intohimoon ja motivaatioon kehittyä alalla sekä osallistua kilpailijoihin.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä