Foodsterin osaajat

Kespron Food Solution Managerit ovat tittelinsä mukaisia ratkaisurikkaita ruokalähettiläitä.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Juha Sarkkinen ja Tarmo Valmela

Oululainen Joonas Hämäläinen ja hartolalainen Maarit Mäkelä ovat suhteellisen tuoreita kesprolaisia. Maaritilla on takana hiukan yli ja Joonaksella hiukan vajaa vuosi Kesprossa Food Solution Managereina. Ruoka on molemmille rakas aihe ja tuttu juttu. Maarit Mäkelä kertoo kasvaneensa keittiössä karjalaisen suvun naisten huikeita ruoanlaittotaitoja opetellen. Ura kokkina ja keittiömestarina oli itsestäänselvyys. Joonas Hämäläinen puolestaan voitti Suomen ensimmäisen MasterChef-kisan vuonna 2011 ja on siitä asti työskennellyt ruoan parissa.

Ratkaisuja ja käytännön vinkkejä


Kummallakin on taustallaan laaja kattaus työpaikkoja ja työtehtäviä, joissa yhdistävä tekijä on rakkaus ruokaan. Kesprossa heidän tehtävänään on ideoida uutta ja tarjota asiakkaille sekä elämyksiä että käytännön vinkkejä kiireiseen arkeen, ruokalistoille ja liiketoimintasuunnitelmiin.

Aktiivisesti Oulussa

Alun perin Juankoskelta kotoisin olevalla Joonas Hämäläisellä on Oulussa käytössään tuotekehityskeittiö Foodsteri, jossa hän järjestää aktiivisesti asiakastapaamisia ja maistatuksia.

– Tarkoitus on ratkaista asiakkaan haasteita, niitä pieniä tai isompia solmuja, joiden avaamiseen on kiva saada apua oman arkisen tekemisen ulkopuolelta. Parasta on, kun saa asiakkaalle aikaan hyvän fiiliksen ja näkee, miten uudesta toimintatavasta tai tuotteesta syntyy ahaa-elämys. Ja kun yhteisen ideoinnin jälkeen annos menee joko suoraan ruokalistalle tai asiakkaan liiketoiminnan idea selkeytyy, niin sehän on ihan konkreettinen osoitus tapaamisen onnistumisesta.

Rakkaudella Lahdesta

Maarit Mäkelä kertoo lähes samoilla sanoilla omista kokemuksistaan asiakkaiden kanssa yhdessä tekemisestä.

– Parasta ja inspiroivinta tässä työssä on ehdottomasti kombinaatio: ihmiset ja ruoka. Saan tehdä töitä mahtavien ihmisten ja ruoan kanssa. Kun menen asiakkaan luokse, tilanne on avoin ja aktiivinen – mitäs me tänään keksitään? Usein alan ammattilaiset ovat suorittavan työn ääressä kiireisiä ja melko yksin. Silloin suunnittelu ja uuden ideointi jää väkisin vähemmälle. Yhdessä voidaan ehkä paremmin löytää uusia luovia ajatuksia ja sitä kautta saada arkeen lisää tekemisen meininkiä. Maistellaan ja testaillaan uutuuksia, ja niille tutuillekin tuotteille keksitään uusia käyttötapoja tai tarjoiluideoita meidän huikeilla tuotteilla. Yhdessä löydetään ratkaisuja.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä