Taste&Inspirations starttasi Helsingistä

Kespron Taste&Inspirations-kiertue tarjoaa parhaat ideat kesän ruoka- ja juomalistalle. Etenkin huippusuosittu kasvisruoka on esillä uusina tuotteina, ideoina ja makuyhdistelminä.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Kespro

T&I-kiertueen ensimmäisessä tapahtumassa Helsingin Paasitornissa maisteltiin muun muassa vegaaniuutuuksia, naudanpaistia vartaasta, mehukasta kassleria, nieriäsashimia ja paahdettuja kotisirkkoja.

Kespron Taste&Inspirations-kiertue tarjoaa parhaat ideat kesän ruoka- ja juomalistalle. Etenkin huippusuosittu kasvisruoka on esillä uusina tuotteina, ideoina ja makuyhdistelminä.

Pure Veggie tai pure possua

Kespro haastaa ravintolat tulevaan kesään kauden trendikkäimmillä ranskalaisilla: kypsästä maissipolentasta leikatut tangot friteerataan kuumassa öljyssä rapeiksi ja tarjotaan joko perinteisen tai seitanburgerin kanssa. Pavut marssitetaan esiin kunnon paraatissa. Tule maistamaan proteiinirikkaita kvinoa- ja kidneypapusalaatteja sekä mukavan tulista kasviruokailijan Chili sin carnea.

Kesän trendikkäimmät ranut tehdään maissipolentasta.

Kasvis- ja vegaaniuutuuksien ohella Paasitornissa toki maisteltiin myös lihoja, kuten mehukasta porsaan kassleria, joka on juuri nyt yhtä aikaa perinteikäs ja moderni sekä edullinen raaka-aine lounaalle. Kokeile kotimaista Menu Porsaan kassleria karamellisoituna. Ohjeet ja maistiaiset saat Taste&Inspirations -tapahtumasta!

Mehukas kassler sopii mainiosti lounasruokailuun.

Härkä taipuu myös vartaaseen

Joonas Hamalainen esittelemassa Kespron uutuuslihoja Näyttävän kesätarjottavan saat pujottamalla Black Angus -paistit vaihteeksi vartaaseen. Vartaasta leikatut suikaleet maistuvat vaikka maissipolentaviipaleiden kanssa. Kalavaihtoehtona T&I-tapahtumassa maistatettiin Menu Nieriäfileestä valmistettua nieriäsashimia vegaani-wasabimajoneeisin kanssa.

Hyönteisruoan puolestapuhuja

Hyönteisruoan innokkaana puolestapuhujana tunnettu Topi Kairenius puhui trendikkäästä aiheesta. Hän muistutti, että vaikka sirkkojen ja jauhomatojen syömisestä nyt puhutaankin uutena aluevaltauksena, ihmiskunta on kautta historiansa käyttänyt hyönteisiä ravinnokseen. Kairenius tietää, että suurin kynnys länsimaiselle ihmiselle jauhomatolautasen edessä on psyykkinen. Tottumispohjaa puuttuu, mutta toisaalta nimenomaan suomalaiset ovat olleet hyönteisruoan edessä hyvinkin vastaanottavaisia. Moni kokki on jo tehnyt mahtavia reseptejä hyönteisiä hyödyntäen ja myös kaupoista saatavat patukat, myslit ja jauhot kasvattavat Kaireniuksen mukaan nopeasti hyönteisruoan suosiota. Yleisö kuuntelemassa hyönteiskokkia – Tämän tyyppiset tapahtumat ovat hyviä paikkoja kertoa ja maistattaa ja saada ihmisiä koukuttumaan uusiin juttuihin. Omaksumista auttaa kun isot tutut yritykset – kuten Kespro – ovat mukana tuomassa uusia juttuja esiin.

Kumppanit koolla

Myös muiden yhteistyökumppaneiden herkullisia ruokia ja muita tuotteita täynnä olevat pöydät houkuttelivat paikalla olijoita maistelemaan, tutkimaan ja kyselemään. Tapahtuman yhteistyökumppanit ovat: Apetit Suomi, Arla, Duni, Eckes Granini Finland, Fazer Leipomot, Lagerblad Foods, Myllyn Paras, Orkla Foods, Paulig, Risenta, Saba Fresh Cuts, Sinebrychoff, Unilever Food Solution ja Unilever Ice Cream. Messuvieraita Taste and Inspirations messuilla

Ravintoloille ja kahviloille tarkoitettuihin Taste&Inspirations -tilaisuuksiin voi vielä osallistua seuraavissa paikoissa:

  • 20.3. Turun messukeskuksen ravintola
  • 27.3. Tampereen messu- ja urheilukeskuksen ravintola Arlanda
  • 10.4. Lahti, Sibeliustalo
  • 12.4. Spa Hotel Kunnonpaikka, Vuorela

Ilmoittaudu www.lyyti.fi/kespro. Paikkoja on rajoitetusti.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä