Odotettuja kohtaamisia ja makuja livenä Taste & Inspirationissa

Kespron Taste & Inspirations -kiertue vieraili 13.3. Lahden Sibeliustalolla. Tärkeitä uusiin tuotteisiin tutustumista ja kollegakohtaamisia on odotettu. Kevään viimeinen Taste & Inspirations -tapahtuma järjestetään Turussa 25.5. Ruissalon Telakalla.

Julkaistu

Teksti

Anna-Kaisa Asuja

Kuvat

Tommi Mattila

Lahden Sibeliustalolla käy mukava ja kaivattu kuhina. Taste & Inspirations -tapahtumassa Kespro yhteistyökumppaneineen esittelee sesongin ajankohtaisia tuotteita ja ratkaisuja. Uutuuksiin tutustumisen lisäksi tapahtuma on tärkeä kohtaamispaikka ravintola-alan toimijoille.

ML 3 23 Taste and Inspiration 4

Tapahtumakiertueella on esillä ravintola-alan tämän hetken tärkeimmät ideat ja ratkaisut, joilla valmistautua tulevaan kauteen. Kiertueella on mahdollista tutustua myös uuteen Kespro Palvelut -kokonaisuuteen ja sen uusiin palveluihin. Palveluiden hyödyntäminen vapauttaa ravintolalta resursseja pääliiketoiminnan harjoittamiseen. Vuosi sitten toukokuussa lanseerattu palveluliiketoimintamalli on otettu alalla innostuneesti vastaan.

Arvioi ja anna palautetta

Taste & Inspirations -tapahtumassa on erittäin otollinen paikka kuunnella asiakasta ja kerätä tietoa asiakaskokemuksesta. Kespron pisteellä maistatuksessa on viisi erilaista annosta. Niissä on hyödynnetty sesonkiin sopivia tuotteita ja raaka-aineita. Annoksiin valitut raaka-aineet ja tuotteet, kuten esimerkiksi herkulliseen hummerikeittoon käytetty Kalatukku Erikssonin hummeriliemi, takaavat tasaisen laadun. Ne toimivat myös kiiretilanteissa ja esimerkiksi kesäkaudella, kun osa henkilökunnasta on kausityöntekijöitä.

Tapahtumassa tarjolla olevista annoksista on mahdollisuus antaa reaaliaikaisena arvio. Arvostelulomake avautuu puhelimen kameralla luettavan QR-koodin takaa. Lomakkeella voi jättää myös sanallista palautetta. Kehuja esimerkiksi Reinin Lihan sous vide naudan ulkofileestä annetaan Kespron pisteellä toki suoraankin, mutta tallentuneista palautteista ja pisteytyksistä kertyy arvokasta dataa jatkokäyttöä ajatellen.

”Tähän mennessä olemme saaneet 370 arvostelua tapahtumassa. Niistä nähdään hyvin, mikä asiakkaita kiinnostaa”, Kespron Food Inspirations Manager Anssi Nurminen kertoo.

ML 3 23 Taste and Inspiration 3 Kespron Anssi Nurminen

Myös astiat kiinnostavat. Vaikka juuri nyt ei olisi tarvetta hankinnoille, monen asiakkaan silmät nautiskelevat Astiatukku Kespron pisteellä. Avainasiakaspäällikkö Veera Valli on tiimeineen koonnut ständille kiinnostavan kattauksen erimuotoisia ja -värisiä astioita.

”Trendit ovat esillä. Haluamme tuoda aina vaihtelua, mutta niin, että skaala on mahdollisimman laajasti esillä.”

ML 3 23 Taste and Inspiration 1 Kespron Veera Valli

Muutakin kuin laadukkaita raaka-aineita

Laadukkaiden raaka-aineiden ja tuotteiden lisäksi ravintoloitsija Kati Onnelaa kiinnostaa tunnelman tekeminen. Onnelan kolmessa ravintolassa on erilaiset tarpeet ja omanlaisensa tunnelma. Ravintola Roux yhdistää klassista ranskalaista ja pohjoismaista keittiötä. Bistro Popot on taas Rouxin rennompi pikkusisko. Uusin ravintola Kokka Bistro & Bar satamassa luottaa laadukkaisiin ja yksinkertaisiin raaka-aineisiin.

”Ihastelin tapahtuman Bocuse-etkoilla E. Ahlström Tunnelmataikureiden kädenjälkeä. Miljöön viihtyvyys on ravintolassa tosi tärkeä osa kokonaisuutta.”

Taste & Inspiration on Onnelalle paikka tavata tavarantoimittajia ja tutustua uutuuksiin. Myös kollegoiden tapaaminen on tärkeää.

”Tekee aina hyvää vaihtaa kuulumisia.”

ML 3 23 Taste and Inspiration 6 Kati Onnela, ravintolat Roux, Bistro Popot ja Kokka Bistro & Bar

“Muutaman hiljaisen vuoden jälkeen on kiva tavata taas ihmisiä.”

Jannen Lounas -ravintolaa pyörittävä Janne Artima on myös mielissään kollegoiden tapaamisesta.

”Muutaman hiljaisen vuoden jälkeen on kiva nähdä taas ihmisiä.”

Myös Artima viihtyi tapahtuman Bocuse-etkoilla.

”On mahtavaa nähdä tuollaista tekemistä, joka lähenee jo taidetta. Bocuse d’Or -joukkueen tekeminen nostaa sekä suomalaisten raaka-aineiden että koko alan arvostusta. Meillä on paljon hyviä tuotteita ja raaka-aineita. Niitä pitäisi vain osata markkinoida paremmin.”

ML 3 23 Taste and Inspiration 7 Janne Artima, Jannen Lounas

Kiinnostavia uutuuksia

Riikka Vahanen ja Minna Aroalho Hartolan Kuninkaan Portista testaavat, olisiko erilaisista pyöryköistä vaihtoehto taukopaikan noutopöytään. Lomakauden ulkopuolella lihavaihtoehto on asiakkaille edelleen ykkönen, mutta kesä muuttaa vähän ravintolan asiakaskuntaa ja tuo taukopaikalla enemmän lomalaisia.

”Silakkapyörykkä kyllä yllätti. Myös munakoisopyörykkä oli kiinnostava. Silakkaa voisi ajatellakin yhtenä vaihtoehtona. Etelästä tulevat kaipaavat lihalle vaihtoehtoja,” Aroalho sanoo.

Myös Vahaselle ja Aroalholle tapahtuma on hyödyllinen irtiotto arkityöympyröistä.

”Monta tuttua ollaan jo nähty.”

ML 3 23 Taste and Inspiration 5 Riikka Vahanen (vas.) ja Minna Aroalho ovat Hartolan Kuninkaan Portista.

Palvelua ja aistinautintoja

Päivi Niemiaho on Kespron tapahtumissa uusvanha tuttu. Niemiaho oli hetken sivussa ravintolatoiminnasta, mutta tulevana kesänä mennään taas.

”Avaamme kesällä Heinolan vanhan rautatiesillan kupeeseen Bistro Tango & Matto -ravintolan.”

Niemiaho on uuden edessä valtavan innostunut ja täynnä energiaa.

”Tapahtumat ruokkivat kaikkia aisteja. Myös kohtaamiset ja verkostoituminen ovat valtavan tärkeitä.”

Niemiaho arvostaa myös Kesprosta saamaansa palvelua.

”Kyllähän oman avainasiakaspäällikön rooli on merkittävä. Kun istumme Sunisen Päivin kanssa puhumaan ravintolan asiat läpi, siinä tulee puhuttua läpi muutkin asiat.”

ML 3 23 Taste and Inspiration 8 Päivi Niemiaho, Bistro Tango & Matto


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä