Kespron Taste & Inspirations -tapahtumat uusilla paikkakunnilla

Kespron kevätkiertueen Taste & Inspirations 2019 -tapahtumat järjestettiin tänä vuonna uusilla paikkakunnilla Porissa ja Jyväskylässä.

Julkaistu

Teksti

Mika Remes

Kuvat

Mika Remes

Kiertueella oli mukana myös aikaisempaa enemmän yhteistyökumppaneita. Peräti 38 horeca-alan toimijaa esitteli kevään uutuustuotteitaan runsaslukuisena paikalle saapuneille foodservice-osaajille. Kevätkiertue huipentui 25.4. Levillä teemalla ”Season is Over – Business jatkuu” Lapin kauden päätöstapahtumaan, jossa sielläkään ei ainakaan tunnelmasta tarvinnut tinkiä.

– Uudet paikkakunnat valikoituivat nimenomaan asiakkaidemme toiveesta. Halusimme tuoda tapahtumamme lähelle asiakkaita, jolloin kynnys osallistua tilaisuuteen madaltuu, kertoi asiakastapahtumista Kesprossa vastaava Customer Inspirations Manager Sirkka Sohlman.

– Sekä Porissa että Jyväskylässä tapahtumien vastaanotto on ollut huikea. Näin saimme helposti tuotua tietoa uutuuksista, uusista trendeistä ja ratkaisuista Keski-Suomen ja Satakunnan alueiden ja lähiympäristön foodservice-asiakkaille. Tällaisissa tapahtumissa myös horeca-toimittajien, tuttujen ja kollegoiden tapaaminen on tärkeää.

Jyväskylässä Taste & Inspirations -tapahtuma järjestettiin Hotelli- ja ravintolakoulu Priimuksen tiloissa.

High Tean herkut ja elämykset esille

Aika ajoin tungokseen asti oli väkeä jo sisääntuloaulassa tulijoita tervehtineellä Kespron osastolla, jossa maistatuksessa oli ylellisiä makupaloja Davigelin kevään uutuuskakku- ja leivonnaisvalikoimasta. Leivonnaiset olivat tarjolla näyttävissä High Tea -tarjoilutelineissä, jotka tuovat uusia tarjoiluelämyksiä asiakkaille. High Teasta povataankin kahviloille uutta maistelumenutrendiä. Vohvelit suolaisilla liha- ja kalatäytteillä ovat nyt in! Yleisöpalautteen perusteella molemmissa oli keskisuomalaisia makuhermoja hivelevän kesähitin aineksia.

Kiinnostuneita asiakkaita riitti myös Kespron astiaesittelyssä, mistä etsittiin kattausratkaisuja serveteistä juomakannuihin tulevan kesäkauden tarjontaan.

Kylmän kahvin pauloissa

Taste & Inspirations -tapahtumassa Herkkuravintola Takkatuvan Hannele Törmä ja Merja Noronen

Pihtiputaalla toimivan Herkkuravintola Takkatuvan Hannele Törmä ja viitasaarelaisen Röllilän Kestikievarin Merja Noronen siemailivat kiinnostuneina Löfbergin tiskillä kylmäsuodatetusta kahvista tehtyjä alkoholittomia Cold Brew -drinkkejä.

– Varsin erilainen maku kuin perinteisissä kahvidrinkeissä. Tässä on ainesta ensi kesän terassikauden hittijuomaksi. Takkatupa on suosittu tienvarsiravintola ja vilkkaana päivänä helposti sekoitettavat juomat ovat tärkeitä kiireen keskellä, Törmä pohti.

Samoilla linjoilla oli virkasisar Noronen.

– Röllilässä on tilaustapahtumia häistä hautajaisiin. Vaikka niissä perinteet ovat kunniassaan, meille on tärkeää pystyä tarjoamaan myös uusia tuotteita. Kaiken kaikkiaan tulimme Jyväskylään etsimään hyviä ideoita ja tuotteita. Meillä noutopöydässä kasvistuotteiden merkitys on vauhdilla kasvanut. Olen jo löytänyt useita tuotteita, joita tullaan testaamaan, sanoi Noronen.

Rosee on tulevan kesän viinihitti

Taste & Inspirations -tapahtumassa Ruut Laakso Kesprosta

Tuoteryhmäpäällikkö Ruut Laakso maistatti Kespron viinitiskin takana italialaista roseeta. Viinin suosiosta päätellen Jyväskylän ravintoloissa on luvassa pitkä, kuuma roseekesä.

– Nyt varmaan voi sanoa, että rosee on tehnyt vihdoin läpimurron Suomessa. Sitä on edesauttanut erityisesti laadukkaiden ja luonteikkaiden roseeviinien ilmestyminen valikoimiin. Kespron San Silvestro -rosee ja Bardolino Chiaretto -rosee ovat italialaisia, ja ne sopivat erityisen hyvin nautittavaksi ruoan kanssa, Laakso kertoi.

Monipuoliset vohvelit

 Taste & Inspirations -tapahtumassa Iris Mäkinen Mäntän Klubilta ja Pekka Kettunen Kesprosta

Taidemuseo Gösta on tehnyt Mäntästä suositun kesäkaupungin, joka houkuttelee myös kansainvälisiä vieraita. Se tietää kiireistä sesonkia Mäntän Klubia ja Honkahovia vetävälle Iris Mäkiselle.

– Molemmat paikat toimivat paitsi hotelleina myös ravintoloina, mutta niillä on omat luonteensa. Klubilla syödään klassista riistavetoista lähiruokaa ja Honkahovissa kansainvälisempää bistrolounasta. Taste & Inspirationsista etsin tuotteita, joilla voidaan vastata asiakkaiden moniin odotuksiin. Luulen, että ainakin Kespron suolaiset belgialaisvohvelit löytävät paikan Honkahovin bistrosta. Mahtava tuote, joka taipuu yhtä hyvin liha- ja kalatäytteille. Ja on varmasti suosittu makeanakin versiona, Mäkinen arvioi.

Vegehamppareita ja grilliherkkuja

Taste & Inspirations -tapahtumassa Sari Wigell Rhea Ship Linesilta

Rhea Ship Linesilla on Jyväskylän satamassa kaksi kelluvaa ravintolaa, risteilylaiva Rhea ja ravintolalaiva Gaia, sekä satamakioski, jonka terassi on aurinkoisena kesäpäivänä kuin ammuttu täyteen. Yritystä vetävän Sari Wigellin tavoitteena oli etsiä Priimuksessa uusia ideoita tulevan kesän ruokalistoille. Wigellin makuhermojen antaman palautteen perusteella Härkiksen texmex-vegehampurilaispihvejä ja Härkis Taco Bageleita tarjotaan ensi suvena Jyväskylän satamassa.

– Hyvin maustetut vegetuotteet ovat nyt kysytty tuote. Gaian keittiössä taas fokuksessa ovat hyvät ja helppokäyttöiset grillituotteet. Unileverin nestemäiset maunantajat herättivät mielenkiinnon, Wigell kertoi.

Wigell on ollut erittäin tyytyväinen Kespron tuote-esittelyihin, mutta isomman asiakastapahtuman saaminen Jyväskylään lämmitti mieltä.

– Kotikenttäetua on aina hyödynnettävä. Ihmisten tapaaminen nokakkain ja mahdollisuus ajatusten vaihtoon on yrittäjälle tärkeää, Wigell muistutti.

Astiat High Tealle

Taste & Inspirations -tapahtumassa Pirjo Niinimäki Kievari Rantapirtistä

Jämsäläisen Kievari Rantapirtin astiasto tulee ensi kesänä monipuolistumaan.

– Löysin Kespron astiaesittelystä juuri sopivat tarjoiluastiat High Tea -hetkiin. Teemme ensisijaisesti itse tarjoiluun suolaiset ja makeat tuotteet, mutta kaunis kattaus on oleellinen osa High Tea -hetkeä. Tuotteena High Tea on meille erinomainen, herkullinen yhdistelmä rentoutumista ja pientä ylellisyyttä, kertoi Kievarin emäntä Pirjo Niinimäki.

Rantapirtissä käy paljon kansainvälisiä yritysasiakkaita, joita hemmotellaan ruokapöydässä hyvällä tunnelmalla ja tarinoilla - sekä kauniilla kattauksella.

– Ruoka on aina myös esteettinen kokemus, joten kiinnitämme paljon huomiota kattaukseen. Kesprolta löytyy astiastoja, joissa pitkä käyttöikä yhdistyy hyvään muotoiluun, Niinimäki kertoo.

Dumpling tulee

Taste & Inspirations -tapahtumassa Rami Laakso Haugen Gruppenista

Dumpling, dim sum, won ton, gyoza... Rakkaalla lapsella on monta nimeä, tietää Rami Laakso Haugen-Gruppenista. Laakso haluaa käyttää Happy Buddha -tuotemerkillä myytävistä japanilaistyyppisistä yksittäispakastetuista taikinanyyteistä helposti omaksuttavaa nimeä dumpling.

– Dumplingit eli pienet täytetyt taikinanyytit eri täytteillä kuuluvat oleellisena osana Japanin, Kiinan ja Korean keittiöön. Ne ovat työläitä itse valmistaa ja varmaan siksi dumplingit eivät ole Suomessa ravintoloissa yleistyneet, mutta kiinnostus on selvästi herännyt, sen on huomannut Jyväskylässäkin. Happy Buddhan dumplingit tehdään Ruotsissa ja ruotsalaisista raaka-aineista. Asiakkaalle ne ovat helppo ja edullinen vaihtoehto. Dumplingit voi valmistaa höyrystämällä tai laittaa suoraan keittoon, jolloin valmistustapa on kevyt ja terveellinen, Laakso kertoo.

Hyviä reseptejä

Taste & Inspirations -tapahtumassa Ravintola Alban Lotta Hirvonen, Jonna Pulkkinen, Pekka Hillu ja Otto Lappalainen

”Team Alba” eli Jyväsjärven rannalla Mattilanniemessä toimivan hotelli Alban iskuryhmä Lotta Hirvonen, Pekka Hillu, Otto Lappalainen ja Jonna Pulkkinen etsivät raikkaita ideoita kevään ja kesän listoille.

– Tapahtuma on todella hyvin järjestetty ja tarjonta harvinaisen monipuolinen. Erityisesti nostan hattua näytteilleasettajille siitä, että tuotteista on esillä hyvin reseptiikkaa. Meille on tärkeää päästä testaamaan tuotteen toimivuus keittiössämme, arvioi Lotta Hirvonen.

Alban keittiöstä vastaava Pekka Hillu halusi Taste & Inspirationsissa nimenomaan löytää jännittäviä ulottuvuuksia ravintolan makumaailmaan.

– Rehtien ja monipuolisten makujen rakentaminen lähtee hyvistä mausteista ja kastikkeista. Sain monta uutta ideaa kotiin viemiseksi – ja baarituotteeksi mainion kotimaisissa tammitynnyreissä kypsytetyn Altian aistikkaan rommin, Hillu iloitsi.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä