Kespro Taste & Inspirations 2022 oli menestys

Ilmassa kupli iloa ja innostusta, kun nelisen sataa ravintola-alan ammattilaista pääsi yli kahden vuoden tauon jälkeen kokoontumaan yhteen ja ­osallistumaan Kespron Taste & ­Inspirations 2022 -tapahtumaan Tampere-taloon.

Julkaistu

Teksti

Tiina Laaninen

Kuvat

Eino Ansio

Oli hienoa päästä vihdoin tapaamaan niin asiakkaita kuin yhteistyökumppaneita pitkän tauon jälkeen.

"Tapahtuma viestii osaltaan siitä, että olemme kulkemassa ravintola-alalla kohti parempia aikoja,” totesi Kespron Pirkanmaan alueen myyntipäällikkö Juha Silvan hetki ennen ovien aukeamista.

Tampereen Taste & Inspirations -tapahtuma täyttyi ennätysajassa. Moni tapahtumakävijä kertoi tulleensa keräämään ideoita ja nauttimaan illasta kaikessa rauhassa ilman kiirettä. Näytteilleasettajia tapahtumassa oli 40. Maisteltavana oli poikkeuksellisen paljon uutuustuotteita, olihan edellisiin foodservice-alan tapahtumiin jo kaksi vuotta. Nyt oli esillä runsas määrä uutuuksia, joita asiakkaat eivät olleet päässeet maistamaan ja testaamaan.

”Tapahtumaa on odotettu! On ihana nähdä asiakkaita ja kollegoita pitkästä aikaa ja päästä esittelemään uutuustuotteita asiakkaille”, tiivisti Delimax Oy:n myyntijohtaja Tuula Anttila monen näytteilleasettajan tunnelmat.

MN0322 Taste-Inspiration 002 1500x1000 Heli Parikka (oik.) ja Jenni Ketonen

Ihanaa olla yhdessä

Anne Kivenjuuri, Kati Ehrola, Marko Isokallio ja Tiia Bister Linkosuon Kahvilasta skoolasivat tapahtuman aluksi keväälle ja sille, että tapahtuma tarjosi mahdollisuuden nähdä alan ihmisiä pitkän tauon jälkeen.

”Korona-aika on pitänyt sisällään niin monia teams-tapahtumia ja -kokouksia, että on upeaa nähdä ihmisiä kasvokkain, päästä hypistelemään tuotteita ja verkostoitua”, Marko Isokallio totesi.

Linkosuolaiset kertoivat monen asiakkaan juhlivan tänä kesänä viime vuosilta siirtyneitä tai peruttuja juhlia. Moni on valmis satsaamaan tarjoiluihin ja esimerkiksi kakuista halutaan Tiia Bisterin mukaan nyt mahdollisimman näyttäviä.

Uusia ideoita kahvilaan Pito- ja ruokapalvelutoimintaan erikoistuneen Maaseutu maistuu Oy:n yrittäjä Heli Parikka maisteli tapahtuman herkkuja yhdessä työntekijänsä Jenni Ketosen kanssa. Haussa oli kahvilaan helppoja, kesäisiä ideoita ja makuja.

”Makeat leivonnaiset teemme itse, mutta etsimme vinkkejä juomista ja suolaisista”, Parikka kertoi.

Erityisen vaikutuksen naisiin teki kylmäpuristettu kahvi, jonka makua molemmat kehuivat erinomaiseksi. Juoman hyväksi puoleksi he lukivat myös sen, ettei koneita tarvita, vaan juoman tarjoilu on helppoa.

”Tapahtuma tuo ihanaa vaihtelua työarkeen”, Ketonen kiitteli.

MN0322 Taste-Inspiration 003 1500x1000 Juulia Harju ja Tuomas Hyysalo

Pyörykkäuutuuksia Saarioisilta Juulia Harju ja Tuomas Hyysalo Hot Wingstä pysähtyivät Saarioinen Food Servicen esittelypisteelle maistelemaan kesän ja syksyn uutuuspyöryköitä, joita on peräti neljä. Itämerensilakka-, kaura-, kasvis-, hauki- ja munakoisopyörykät maistuivat myös muille tapahtumavieraille.

”Erityisen kiinnostuneita olemme erilaisista uusista kastikkeista”, Hyysalo kertoi.

Hän kertoi tapahtumaan houkutelleen myös mahdollisuus tavata alan ihmisiä pitkästä aikaa.

”On hienoa, että rajoitukset ovat hellittäneet ja ihmiset pääsevät taas liikkeelle”, iloitsi puolestaan kehityspäällikkö Tomi Schulze Saarioisilta. Yhteinen perinne Yrittäjäsiskoksille Pia ja Miia Kuituselle ravintola-alan tapahtumat ovat perinne.

”Viime aikoina uutuuksia on katseltu kuvastoista, mutta ei niiden perusteella tiedä, miltä jokin tuote oikeasti maistuu”, totesi Miia Kuitunen.

Naisten lautasilla oli maisteltavana Kespron uutuustuotteita, joista yksi oli Menu Chorizo-makkaran kanssa tarjoiltu Menu Cheddar-juustokastike.

”Tämä on urani ensimmäinen valmis juustokastike, jota voisin ajatella käyttäväni, niin hyvältä se maistuu”, Pia Kuitunen totesi.

Naisten kesä näyttää kiireiseltä. Heidän omistamansa Z-ravintola Oy:n tilauskirjassa on paljon esimerkiksi yritysten tyky-päiviä, ja ihmiset ovat löytäneet naisten mukaan muutenkin hyvin takaisin ravintoloihin.

MN0322 Taste-Inspiration 004 1500x1000 Eveliina Mikkonen ja Jani Putula

Riisi kauraksi

Kangasalalaiset Trattoria Pazzin yrittäjät Eveliina Mikkonen ja Jani Putula kiittelivät Taste & Inspirations -tapahtumaa hyvästä tunnelmasta. Kaksikko oli maistellut muun muassa Fazerin Alku Ruokakauraa, jota he suunnittelivat hyödyntävänsä ravintolassaan.

”Maku oli hyvä, ja ruokakaura voisi olla hyvä vaihtoehto riisin tilalle esimerkiksi risottoon”, Mikkonen visioi.

Yrittäjät kertoivat tutustuneensa tapahtumassa myös erilaisiin lihankorvikkeisiin, joiden kysyntä näkyy myös ravintolan arjessa.

”Katsomme kesään positiivisen mielin. Uskon, että kotimaan matkailu on tulevanakin kesänä suosittua, mikä sataa myös ravintoloiden laariin”, Putula totesi.

MN0322 Taste-Inspiration 006 1500x1000 Petri Huhta ja Eemeli Harinen

Porosta kebabia

Lapin lihan Petri Huhdalla ja Eemeli Harisella riitti koko tapahtuman ajan vipinää. He olivat maistattamassa kävijöille erityisesti uutta porokebabia. Maisteluannoksissa rieskan päälle oli koottu herkullinen annos, johon kuului porokebabin lisäksi jogurttia, tomaatti–inkiväärihilloketta, kylmäsavustettua pororouhetta ja pikkelöityä kukkakaalia.

”Teemme entistä enemmän kypsiä riistatuotteita, jotka ovat nopeita tehdä ja tarjoavat makuelämyksiä”, Huhta kertoi.

Tapahtumakävijöissä mies kiinnitti huomiota siihen, että asiakkaat kyselivät paljon, ja maistelun lisäksi keskustelu oli vilkasta.

”Mahtava fiilis olla taas näissä tunnelmissa”, Huhta tiivisti.

Tampereen lisäksi tapahtuma järjestettiin kuluneen kevään aikana Kuopiossa, Porissa, Oulussa, Levillä ja Turussa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä