Ruokaelämyksiä Taste & Inspirations -kiertueelta

Kespron Taste & Inspirations -kiertue tarjosi tämän hetken kuumimpia maistiaisia ja ideoita lisämyyntiin

Julkaistu

Teksti

Tuija Heikkilä

Kuvat

Rami Marjamäki

Maalis- ja huhtikuussa järjestetyllä Taste & Inspirations -kiertueella Kespron ravintola- ja kahvila-asiakkailla oli mahdollisuus tutustua muun muassa vegaanisiin uutuustuotteisiin. Kespron keväällä lanseeraamista 85 uutuustuotteesta peräti 35 on vegaanisia.

Ruokailutottumuksia määritteli uusiksi myös hyönteiskokki Topi Kairenius, joka tuuletti yleisön ajatuksia perusteellisella ja innostavalla tietopaketillaan hyönteisistä ja niiden käytöstä ravintona. Hyönteiset ovat eettinen ja ekologinen, mutta myös monipuolinen ja terveellinen ravinnonlähde. Ne sisältävät runsaasti proteiinia sekä B12-vitamiinia, rautaa, sinkkiä, kalsiumia, Omega-3- ja 6-happoja. Monelle kuulijalle oli varmasti yllätys, että Suomi on alan kärkimaita niin alan tutkimuksessa kuin hyönteisruokatuotannossakin.

Kuhinaa sirkkapisteellä

Kotisirkat, elävät jauhomadot, kuhnurit ja mopanetoukat eivät vieraita pelottaneet. Ensimmäisten rohkeiden joukossa olivat Terhi Uskalinmäki ja Marketta Konttila Sahalahden Broiler Oy:stä. Sirkkamakkara oli heille jo ennestään tuttua, mutta kokonaisia kotisirkkoja he eivät olleet aiemmin kokeilleet. Kumpikin arvioi sirkat rapeiksi ja kuiviksi.

‒ Olen aina vannonut, etten syö hyönteisiä, mutta positiivinen kokemus tämä oli, etenkin Kaireniuksen inspiroivan luennon jälkeen, Konttila hämmästeli.

‒ Aina kannattaa maistaa, vakuutti asiasta innostunut Uskalinmäki.

Taste & inspirations -tapahtuma, Terhi Uskalinmäki ja Marketta Konttila, Sahalahden Broiler Oy:stä maistelevat kotisirkkoja

Astiatrendejä

Kespron käyttötavaroiden avainasiakaspäällikkö Seija Arhipoff esitteli ylpeänä Villeroy & Bochin ylellisen kuparinhohtoisia Copper Glow -astioita ja Figgjon Pax-sarjaa. Paxissa on kolme väriä – oliivi, beige ja harmaa – ja viisi astiaa, joista etenkin 13 cm:n lautanen vastaa moniin tarpeisiin ja toiveisiin. Astioiden designissa näkyy nyt uudenlainen rohkeus graafisina kuvioina tai vahvoina väreinä mutta myös kaipuu vanhaan pastellivärien ja romanttisten kukkakuvioiden myötä. Figgjon Anna-sarjakin tekee kaivatun paluun.

Taste & Insprirations -kiertue keräsi Tampereella ison joukon iloisia keittiöammattilaisia oppimaan uutta ja löytämään ideoita uusista makuelämyksistä.

Karamellisoitu porsas maistui

Kespron Food Inspirations Manager Pekka Kettunen maistatti Menu-tuorelihauutuudesta, korkealaatuisesta kotimaisesta kasslerista tehtyä karamellisoitua porsasta, joka sai makua inkivääristä ja tummasta muscovado-ruokosokerista. Perinteikäs ja rakastettu porsaanniska on trendikkäiden annosten moderni raaka-aine. Edullisena se sopii hyvin lounasruokailuun, mutta on mureana ja mehukkaana erinomainen myös kesän grillaukseen.

Pekka Kettunen maistatti Menu-tuorelihauutuuksia taste & inspirations -tapahtumassa

Tulossa lisää viiniuutuuksia

Kespro tuo ravintoloiden kesämyyntiin uutuusviinit, joiden valinta on ollut poikkeuksellinen. Kaksi vuotta kestänyt vaativa projekti toteutettiin eurooppalaisten Constellation-yhteistyökumppanien kanssa. Myyntiin on jo saatu uutuusviineistä puolet, syksyllä tulevat loput.

‒ Valikoimaa varten käytiin läpi maailman kaikilta kolkilta kymmenien viinintuottajien satoja näytteitä. Tarkoitus oli löytää viisi maata ja kaksikymmentä viiniä kattava kokonaisuus, jossa on paras mahdollinen hinta-laatusuhde sekä edustettuina tyypillisimmät rypäleet ja viinimaat. Valituille mietittiin huolella helposti tunnistettavat ja viinien taustoja kuvastavat nimet ja etiketit, tuoteryhmäpäällikkö Juha Lojander kertoi.

Kespron maahantuomia viinejä taste & inspirations -tapahtumassa

Vegaanisuus kiinnostaa

Kespron Food Development Manager Anssi Nurmisella piti kiirettä, kun vieraat halusivat maistaa uusia vegaaniherkkuja. Tarjolla oli vegaanimajoneesia, värikkäitä ja näyttäviä kvinoa-, papu- ja linssisalaatteja, lihatonta chili sin carnea, seitanburgeria ja vegaanisia croissanteja sekä mustikkapiirakkaa ja ihanan täyteläistä vegaanijäätelöä. Runsaasti vegaaniuutuuksia oli maistettavina myös Kespron yhteistyökumppanien pöydillä. Lagerblad Foods tarjoili ruokabanaanipihvejä ja monikäyttöisiä vegenappeja, Apetit herkullisia punajuuripyöryköitä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä