Kiillon tekninen palvelu tukena asennuksesta alkaen

Kiillon tekninen palvelu huolehtii, että Vierumäen ravintolakeittiössä puhtaus pelittää. Kun Vierumäen kolme ravintolaa yhdistettiin, Kiilto oli muutoksessa vahvasti mukana.

Julkaistu

Teksti

Anna-Kaisa Asuja

Kuvat

Tommi Mattila

Kaupallinen yhteistyö

Kiilto

Koneastianpesun ja muiden puhtausprosessien täytyy toimia ammattikeittiössä saumattomasti. Silloin ravintolassa voidaan keskittyä olennaiseen: herkullisen ruoan tarjoamiseen sekä tyytyväisiin asiakkaisiin. Kun jokin ei toimi, ammattilaisten apua tarvitaan nopeasti. Kun Vierumäen ravintolakeittiössä on ongelma, apulaiskeittiöpäällikkö Marja-Liisa Lipponen hälyyttää esihenkilönsä soittamaan Tero Salmikivelle. Puhtaus- ja hygienia-asiantuntija Tero Salmikivi Kiillosta pitää huolen siitä, että Vierumäen keittiössä ja salissa kaikki toimii niin kuin pitääkin puhtauden näkökulmasta.

Vierumäen ravintolat remontoitiin täydellisesti pari vuotta sitten. Vierumäen kolme ravintolaa Puhti, kahvila Pihkala ja ravintola V yhdistettiin yhteen paikkaan ja tiloihin rakennettiin kokonaan uusi keittiö.

Kiilto mukana keittiön suunnittelusta asti

Suunnittelu aloitetaan tutustumalla kohteeseen ja keittiöön. Millaisia keittiölaitteita siellä on? Millaista annostelutekniikkaa mikäkin laite vaatii? Myös laitteiden asennus suunnitellaan etukäteen.

”Me mietimme, mitä Kiillon puolelta vaatii, että laitteet saadaan pelittämään kuten pitää. Huolehdimme siitä, että koneisiin päätyy oikeat aineet ja oikealla annostuksella”, Salmikivi sanoo.

ML 4 23 Premium Kiilto tekninen palvelu 2 Vierumäen ravintolakeittiön apulaiskeittiöpäällikkö Marja-Liisa Lipponen.

Kun kohde alkaa valmistua, tekninen asiantuntija menee paikan päälle.

”Asennetaan annostelutekniikka, mitataan ja säädetään pesuainepitoisuudet sekä koekäytetään järjestelmät. Laitamme asiakkaalle kaiken valmiiksi niin, että he voivat vain aloittaa käytön.”

Kuvaus vastaa Lipposen kokemusta palvelusta.

”Meille tuli laitteet valmiina, ohjeet valmiina, laitteiden koulutuskin valmiina. Tämä on ollut helppo ratkaisu. Meidän ei tarvinnut kuin alkaa käyttää koneita.”

ML 4 23 Premium Kiilto tekninen palvelu 3 Kiillon tekninen palvelu huolehtii, että ravintolan kaikki pinnat puhdistetaan asianmukaisesti.

Käytön seurantaa

Suunnittelussa ei voi huomioida kaikkea. Siksi Kiilto tekee mittakäyntejä. Niillä seurataan, että pesuainepitoisuudet ovat kuten pitääkin.

”Se, miten tiheästi käymme mittaamassa pitoisuuksia, riippuu asiakkaasta”, Salmikivi sanoo.

Mutta palvelua saa myös tarvittaessa.

”Jos laitteisiin tulee jotain vikaa, viat käydään kunnostamassa nopealla aikataululla.”

Keväällä Lipponen soitti Salmikiven hätiin, kun astianpesukoneissa alkoi olla liikaa vaahtoa. Vierumäellä toimii oma vedenottamo. Veden pH-arvot muuttuivat, kun ravintoloiden vieressä olevan uimahallin veteen lisättiin klooria. Arvon muuttuminen vaikutti pesuaineen toimintaan ja pesun lopputulokseen.

Onneksi Kiilto on suomalainen, kaikki on lähellä. Salmikivi toimitti vesinäytteen Kiillon kemistille, joka ilmoitti jo saman päivän aikana, että veden pH-arvo on sellainen, että käytössä oleva huuhteluaine ei toimi kunnolla.

”Vaahtoaminen loppui, kun vaihdoimme huuhteluaineen veden muuttuneiden pH-arvojen mukaiseksi”, Salmikivi kertoo.

ML 4 23 Premium Kiilto tekninen palvelu 5

Kiilto huolehtii tiedon kulusta

Lipponen on ollut myös tyytyväinen Kiillon järjestämiin pesuainekoulutuksiin. Niissä käytiin läpi, mitä tehdään milläkin aineella. Laminoidut laput kertovat myös siivouskomerossa, millä mitäkin pestään. Myös Kiillon digitaalisesta HygiNet-palvelusta voi tarkistaa samat asiat. Sieltä löytyy lisäksi myös aina ajan tasalla olevat käyttöturvallisuustiedotteet. Näin tieto kulkee.

”On tärkeää, että ottaa oikean pesuaineen oikeaan paikkaan”, Lipponen kertoo. Puhti- ja V-ravintoloiden pöytien puupinnoille oikeaa pesuainetta etsittiin hetki.

”Oikea aine pitää pinnat ehjinä ja siisteinä.”

Uuden keittiön käyttöönotossa riittää opettelemista. Lipposen työtä kuitenkin helpotti se, että hän voi luottaa Kiillon asiantuntemukseen.

”Meitä auttoi kyllä valtavasti, että asiat tulivat täydellä palvelulla ja vankalla asiantuntemuksella.”

ML 4 23 Premium Kiilto tekninen palvelu 4 Kiillon laajasta tuotevalikoimasta löytyy aina oikea aine oikeaan paikkaan.

Kiilto

  • Kiilto on kasvava suomalainen perheyritys, jolla on yli satavuotinen historia.
  • Kiilto kehittää, tuottaa ja myy kemianteollisuuden ratkaisuja neljällä liiketoiminta-alueella: ammattihygieniassa, teollisuuden liimoissa ja palonestossa, rakentamisessa ja kuluttajatuotteissa.
  • Kiillon tuotemerkkejä ammattihygieniaan ovat Kiilto Pro ja Erisan Pro.
  • Tuotteita käytetään useilla eri aloilla, kuten ruokapalveluissa, terveydenhuolloissa, elintarviketeollisuudessa sekä ammattisiivouksessa.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä