Kiilto Pro Hyginet® kokoaa hygienia­dokumentoinnin ­yhteen paikkaan

Digitaalinen Kiilto Pro Hyginet® -hygieniasuunnitelma ­nopeuttaa työntekijöiden perehdyttämistä ja varmistaa, että oikea pesuaine päätyy oikeaan paikkaan.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Kiilto / Anna-Kaisa Asuja

Kuvat

Kiilto

Kansioihin tulostettavia paperinivaskoja ja lippulappusia ei enää tarvita ravintolakeittiöissä. Lain edellyttämä hygieniasuunnitelma ja siihen liittyvät dokumentit voidaan nyt koota yhteen paikkaan, digitaaliseen Kiilto Pro Hyginet® -palveluun.

Hygieniaan liittyvä dokumentointi on helppo pitää ajan tasalla.

”Palveluun voi tallentaa yksityiskohtaiset puhdistus- ja menetelmäohjeet eri kohteista. Sieltä voi tarvittaessa tarkistaa, millä tuotteilla ja välineillä mikäkin tila, pinta tai laite on tarkoitus puhdistaa ja kuinka usein”, kertoo myyntipäällikkö Lea Uuksulainen Kiillon Ammattipuhtaus ja hygienia -osastolta.

Kiilto Pro Hyginet®-palvelusta voi tarvittaessa varmistaa, että käyttöturvallisuus- ja tuotetiedotteista on aina viimeisin versio saatavilla. Se on koko henkilökunnan käytettävissä, milloin vain ja missä vain.

”Kiilto Pro HygiNet® skaalautuu eri laitteille. Sitä voi käyttää niin tabletilla, tietokoneella kuin puhelimellakin.”

Palvelu kehitettiin helpottamaan omavalvontaan liittyvää raportointia. Se on hyvä työkalu henkilökunnan perehdyttämiseen, ja se auttaa yleisesti keittiön johtamisessa.

”Halusimme huomioida myös ympäristönäkökulmat. Ohjelmiston avulla päästään paperitulosteista ja paperidokumenteista,” Uuksulainen kertoo.

MN0522 KiiltoClean Premium 003 Myyntipäällikkö Lea Uuksulainen Kiillosta kertoo, että palvelu helpottaa omavalvontaan liittyvää raportointia.

Lisää aikaa, lisää laatua

Kiireisessä ammattikeittiössä Kiilto Pro HygiNet® tuo lisää varmuutta kaikkiin työtehtäviin siivoamisesta pintanäytteisiin ja omavalvontaan. Ravintolan asiakas voi olla varma, että hygieniakäytännöt ovat korkealuokkaisia, eikä ruoka- ja asiakasturvallisuudesta tingitä.

Kiilto Pro HygiNet® lanseerattiin keväällä 2022 osana Nokevalin NSnappy-palvelua. Se on otettu hyvin vastaan, ja esimerkiksi Lapland Hotels -ketjussa palveluun on oltu erittäin tyytyväisiä.

”Ketjuyrityksenä Kiilto Pro HygiNetin käytöstä on meille paljon etuja. Lapland Hotels -ketjuun kuuluu 19 hotellia ja 50 ravintolaa, sekä Skandinavian suurin ohjelmapalvelu. Kun esimerkiksi tieto uusista pesuaineista päivittyy suunnitelmaan, reaaliaikainen tieto on samaan aikaan kaikkien toimipisteiden saatavilla”, konsernin keittiömestari Reino Sarka sanoo.

Palvelu sisältää myös Kiillon tuottamia opetusvideoita. Sinne on mahdollisuus tallettaa omiakin videoita, mutta toistaiseksi Kiillon materiaalit ovat riittäneet Lapland Hotels -ketjulle. Sarka näkee, että palvelun käyttö säästää paljon aikaa paitsi tietojen päivittämisessä myös uusien työntekijöiden perehdytyksessä.

”Alan ihmiset ovat tottuneet käyttämään eri tuottajien puhdistusaineita, ja eri toimittajien tuotteilla on erilaiset vaikutusajat. Jos Kiillon tuotteet eivät ole entuudestaan tuttuja, suunnitelmasta voi tarkistaa, mitä pesuainetta meillä käytetään esimerkiksi uunin puhdistukseen. Sieltä löytyy suoritustapaselosteet, ja esimerkiksi lattiakaivoihin on hyvät ohjeet.”

MN0522 KiiltoClean Premium 001 Kiilto Pro Hyginet® -palvelun avulla hygieniaan liittyvä dokumentointi on helppo pitää ajan tasalla. Palvelua voi käyttää puhelimella, tietokoneella ja tabletilla.

Palvelu keittiötyön tukena

Hygieniasuunnitelman pohjalta Lapland Hotelsin keittiöihin on tehty työlista, josta näkee suoraan, mitä ainetta käytetään millekin pinnalle tai laitteeseen. Myös Lapland Hotel Saagan keittiömestari Mika Ravelin on kokenut, että Kiilto Pro Hyginet tukee keittiötyötä.

”Suunnitelma opettaa ostamaan oikeita tuotteita. Keittiössä ei pyöri ylimääräisiä purkkeja, kun pesuainevalikoima on hallussa ja hallittu. Työlistan avulla myös varmistetaan, että oikea aine päätyy oikealle pinnalle.”

Työturvallisuudenkin kannalta on tärkeää, että käyttöturvatiedotteet on dokumentoitu hyvin.

”Käyttöturvatiedotteet löytyvät meillä nyt yhdestä paikasta, ja ne ovat kaikkien nähtävissä. Jos keittiössä sattuu jotain esimerkiksi pesuaineiden kanssa, henkilöturvallisuuden kannalta on tärkeää, että lääkärille saadaan nopeasti tieto käytetystä pesuaineesta”, Sarka sanoo.

Palvelun käyttöönotto sujui Lapland Hotelsin kohdalla hyvin.

”Nettisivut räätälöitiin meille, aikataulu oli nopea, ja sivuilta löytyy se tieto, mitä me ketjuna tarvitsemme. Palvelu mahdollistaa toimipistekohtaisen suunnittelun. Me olemme kuitenkin päättäneet, että kaikki tieto on yhdessä paikassa. Sivuja on helppo muokata, ja palveluna se on joustava ja ketterä. Saimme käyttäjätunnukset, joilla kirjaudumme palveluun. Käyttö on helppoa ja ohjeet auttoivat alkuun.”


Kespro Palvelut palvelu-premium NSnappy logo 1500x500

Digitaalinen omavalvontapalvelu Kespron asiakkaille

Nokeval Oy kehittää, valmistaa ja myy älykkäitä IoT-mittalaitteita ja näihin liittyviä pilvipalvelujärjestelmiä asiakkaan oma- ja olosuhdevalvonnan prosessien parantamiseksi. NSnappy-omavalvontapalvelu ja Kiilto Pro Hyginet-hygieniapalvelu ovat käytettävissä Kespron asiakkaille yhden kirjautumisen kautta.

  • Kiilto on vuonna 1919 perustettu perheyritys.
  • KiiltoClean on yksi yrityksen yksiköistä. Se on vastuullinen, pohjoismainen toimija ja ammattihygienia-alan edelläkävijä. Kiillolla on vuosikymmenien kokemus desinfektioaineista ja sairaalahygieniasta.
  • Tuotteet kehitetään Suomessa. Ne sopivat useille eri aloille, kuten ammattikeittiöihin, sairaaloihin, elintarvike- ja teknologiateollisuuteen sekä ammattisiivoukseen.

Varmista Kespron asiakkaana ammattikeittiösi ruokaturvallisuuden taso digitalisoimalla ja automatisoimalla omavalvonta- ja hygieniasuunnitelmasi markkinoiden parhailla eduilla. Ota käyttöön ylivertaiset kaupalliset edut suhteessa markkinahintaan – ja laskutus kätevästi Kespron kautta! Tutustu NSnappy-palvelupaketteihin ja Kespron yritysasiakkaan etuihin täällä.


kespro palvelut kaikki 1920x1080 logo teksti

Palvelut tukkuhintaan Kesprosta

Kespro tarjoaa kaikki ravintolan tarvitsemat palvelut digitaalisesta omavalvonnasta hävikinhallintaan – helposti yhden tukun kautta. Olipa tarve uudistaa menua, sitouttaa ja kouluttaa henkilökuntaa tai saada useampi tukkutoimitus per päivä, Kespron palvelut auttavat tässä.

Kespro tarjoaa foodservice-asiakkailleen myös laajan ja monipuolisen valikoiman kumppanipalveluita, jotka tukevat ravintolaliiketoiminnan johtamista ja kehittämistä sekä säästävät aikaa olennaiseen – asiakaselämysten tuottamiseen. Kespron asiakkaana saat kumppaneiltamme parhaat edut helposti käyttöösi. Kumppaniverkoston tarjoama palveluvalikoima kasvaa koko ajan – kehitämme verkostoa aktiivisesti asiakkaidemme palautteiden pohjalta!


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä