Kuukauden erikoisolut: Suomenlinnan Panimo Höpken Pils 5,0%

Suomenlinnan Panimon oluet edustavat puhtaita oluttyylejä. Ne ovat huolella valmistettuja, korkealaatuisia ja tyylikkäitä oluita.

Julkaistu

Teksti

Brukett Oy

Kuvat

Brukett Oy

Kaupallinen yhteistyö

Brukett Oy

Suomenlinna Höpken Pils 5,0% on saanut inspiraationsa saksalaisesta oluenpanoperinteestä ja se on yksi Suomenlinnan Panimon pitkäikäisimpiä olutmerkkejä. Kullankeltaiset pohjahiivaoluet ovat paitsi virkistäviä ja miellyttäviä juoda, myös moniulotteisia ja tasapainoisia makuelämyksiä. Höpken Pilsin humaloinnista esiin nousevat yrttisyys ja mausteisuus. Oluen valmistuksessa on käytetty Magnum-, Spalter- ja Select-humalia.

Höpken Pils on täydellinen kumppani ruokapöytään. Tukevan mallasrungon ja vahvemman humaloinnin ansiosta olut sopii ruokapöydässä läpi aterian. Mainioita makupareja ovat muun muassa maukkaat ja rasvaiset, saksalaistyyppiset ruoat.

SP Hopken 02 1500x1000

Kurssi kohti olutnautintoa

Olut suuren miehen mukaan

Helsinkiläisen oluenpanon historia on satojen vuosien ikäinen. Tarinassa aloitettiin uusi luku vuonna 1995, kun Suomenlinnan päälaiturin rantakasarmiin perustettiin yhden miehen panimo. Ajan saatossa tuo mies on saanut mukaansa muita suomalaisen olutkulttuurin ystäviä ja intohimoisia tekijöitä. Helsingin olutkulttuurin eteenpäinviemiselle omistautunut panimo on tänään myös kaupungin paikallispanimoista suurimpia.

UNESCO:n maailmanperintökohteessa merilinnoituksen historia inspiroi oluen valmistusta ja jokaisella Suomenlinnan Panimon oluella on oma tarinansa. Höpken Pils saa nimensä Kreivi Anders Johan von Höpkenin mukaan, joka oli merkittävä ruotsalainen poliitikko ja kirjailija. Hän oli Ruotsin kuninkaallisen tiedeakatemian perustajajäseniä ja sai ensimmäisen paikan Ruotsin akatemiassa, joka nykyään päättää Nobel-palkintojen saajat. Kreivin kirjallinen kyvykkyys oli aikanaan kovin tunnettua ja arvostettua. Suomenlinnaan rakennettiin jo vuonna 1750 kreivin nimeä kantava bastioni, joka on osa saaren vanhinta linnoitusosaa. Linnoitusta on käytetty sen pitkän historian aikana esimerkiksi halkovarastona ja jääkellarina. Nykyään sinne johtavat leveät porttiholvit ja bastioni on suosittu vihkipaikka.

Ekologisuus oluentuotannon keskiössä

Suomenlinnan panimon oluentuotannossa huomioidaan monipuolisesti ekologinen kestävyys. Energiaa tuotetaan aurinkopaneelien avulla, ja lisäksi käytetään ekosähköä. Tuotteet pakataan kierrätettäviin alumiinitölkkeihin ja ulkopakkaukset ovat kierrätettävää kartonkia. Etiketit painetaan mäntyöljypohjaiselle materiaalille kotimaassa. Tuotannossa tullaan tänä vuonna hyödyntämään myös siitä syntyvä hiilidioksidi.

Suomenlinnan panimi logo 1500x1000

Tutustu koko Suomenlinna-tuoteperheeseen

Suomenlinna-oluiden tuoteperheestä löydät Höpken Pilsin lisäksi tumman, kevyehkön Helsinki Porterin, puhtaan ja raikkaan Chapman Lagerin sekä Helsingin Sanomien (HS 10.11.2022) IPA-makuraadin suosikin, Horn IPAn.

Kuukauden erikoisolut -artikkelisarja vie mukanaan oluiden maltaiseen maailmaan! Esittelemme joka kuukauden alussa eri oluen, juttusarjassa on mukana tuotteita laajasti eri oluttyypeistä.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä