Suomen ensimmäinen makeamestari

Kespro oli mukana vauhdittamassa huippujälkiruokien kehitystä, kun lokakuussa valittiin maamme ensimmäinen Makeamestari.

Julkaistu

Teksti

Tuija Heikkilä

Kuvat

Laura Vesa

Jarmo Laitinen on Suomen tunnetuimpia jälkiruokamestareita. 15 vuoden ajan hän on yrittänyt synnyttää eri tahojen kanssa maahamme jälkiruokaosaamiseen keskittyvää kilpailua. Tänä vuonna viimein tärppäsi, ja Laitinen sai itseoikeutetusti toimia Makeamestari 2018 -kilpailun johtajana. Alan osaajista koostuneen maineikkaan, kansainvälisen tuomariston muodostivat Brian Hallin Pedersen, Nina Harlin, Pekka Kettunen, Susanna Suhonen, Pekka Terävä, Stéphanie Vastel ja Jari Vesivalo.

Food Camp Finlandin järjestämään kilpailuun hakeneista valittiin kahdeksan semifinalistia Tampereella Fastfood & Café & Ravintola 2018 -tapahtuman yhteydessä järjestettyyn huipennukseen. Heistä neljä selviytyi seuraavan päivän finaaliin.

– Semifinaalitehtävä oli äärimmäisen haastava suhteessa käytössä olleeseen aikaan, Jarmo Laitinen kertoi.

Kilpailijoiden taso oli kuitenkin kova. Se yllätti myös jälkiruokamestarina ympäri maailmaa työskennelleen ranskalaisen Stéphanie Vastelin.

– Kaikki kilpailijat suhtautuvat suurella intohimolla siihen, mitä tekevät, hän ihasteli.

Uusia ratkaisuja kehittämässä

Kondiittori viimeistelee jälkiruoka-annosta Makeamestari-kilpailussa

Finaalitehtävissä kakussa tuli olla omenaa, jälkiruoassa karviaista. Kilpailijoiden luomuksista tuli uudenlaisia. Se miellytti tuomaristoon kuulunutta Kespron Food Inspirations Manager Pekka Kettusta, sillä Kespro haluaa olla eturivissä kehittämässä suomalaista gastronomiaa ja alan osaamista sekä tuottamassa uusia ratkaisuja ja mahdollisuuksia myös kilpailutoiminnan kautta. Siksi onkin luonnollista, että Kespro oli mukana siivittämässä jälkiruoka-alan kehitystä maamme ensimmäisessä Makeamestari-kilpailussa yhtenä sen pääyhteistyökumppaneista.

– Toivoimme innovatiivisia ratkaisuja ja niitä myös saimme. Kilpailijat käyttivät monipuolisesti Kespron raaka-aineita, Kettunen kiitteli.

Myös kaikki kilpailulautaset olivat Kespron valikoimista. Villeroy & Bochin ja Figgjon lautaset antoivat näyttäville töille niitä korostavan taustan ja mahdollisuuden loistaa.

Pietarinen oli paras

Kovatasoisen ja haastavan kisan voittajaksi valittiin helsinkiläisen ravintola Demon keittiömestari Simo Pietarinen. Hänen työtään oli myös paras jälkiruoka. Toiselle sijalle ylsi Piero Silvani, kolmanneksi kilpailun parhaan kakun tehnyt Eija Kuningas.

Makeamestari-kilpailun palkitut Simo Pietarinen, Piero Silvani, Eija Kuningas ja Ville Korpi

– Kaikki finalistit olivat hyviä, mutta voittaja erottui selkeästi, Kettunen sanoi.

Palkinnoksi voittaja sai 4 000 euroa ja kolmipäiväisen suklaakoulutuksen Valrhonan koulutuskeskuksessa Ranskassa. Tuore Makeamestari painotti tehneensä kilpailutyönsä samalla paneutumisella kuin päivittäisen työnsäkin.

– Halusin tuoda kilpailutöihin erilaisia tekniikoita ja makuja mutta niin, että päämaku on helppo tunnistaa, Pietarinen kertoi.

Lue myös:
Kespro mukana trendikkään jälkiruoka-alan kehityksessä >>

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä