Broileria suomalaisilta tiloilta

Luuttomaksi leikattu broilerin koipireisi on mehukas lisä Kespron Menu-sarjaan.

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Amerikassa broileria on tuotettu pian sata vuotta. Meillä kananpojan tie ruokapöytään on ollut puolet lyhyempi, mutta yhtä vahvasti nousujohteinen. Kun broilerinkulutus Suomessa alkoi kasvaa 1970-luvun alussa, suomalaiset söivät vain noin puoli kiloa broileria henkilöä kohden vuodessa. Kaksikymmentä vuotta sitten määrä oli kasvanut jo seitsemään kiloon. Nyt popsimme broileria lähes 20 kiloa. Yhä kasvavan suosion taustalla ovat broilerin hyvä maku, runsas proteiinipitoisuus ja vähärasvaisuus. Lisäksi broileria arvostetaan edullisena ja monikäyttöisenä raaka-aineena.

Menu-sarjassa on jo 40 broilerituotetta, joista uusimpina tänä syksynä lanseerataan luuton koipireisi ja reilunkokoinen fileepala.

Broilerinliha ruokavinkit

Rubattu koipireisi

Luuton koipireisi kypsyy luullista nopeammin ja antaa uutta lisätilaa kokin luovuudelle. Kookas koipireisi on helppo täyttää esimerkiksi kasviksilla, juustolla tai yrteillä. Miedosti suolatun lihan voi paistaa ja tarjota myös sellaisenaan, tai hiero luuttoman broilerinlihan pinta molemmin puolin annoksen makumaailmaan sopivalla Menu Rub-mauste-seoksella ja grillaa tai pariloi kypsäksi.

Luuton Menu Broilerin koipireisi sopii hyvin täytettäväksi. Sido paistinarulla ja kypsennä sisältä meheväksi ja pinnasta rapeaksi.

Broilerivarras

Uniikki uutuus Menu-sarjassa on reilunkokoinen ja kypsentämätön Menu Broilerin-fileepala. Hyvän hinta-laatusuhteen fileepalat tarjoavat kustannustehokkaan raaka-aineen laadukkaisiin kanaruoka-annoksiin. Marinoi palat ja tikuta vartaisiin. Kokeile erilaisia marinadeja. Esimerkiksi indonesialainen seesamipohjainen marinadi sopii erinomaisesti broilerille. Paahda kovassa lämmössä, jolloin makeutta sisältävä marinadi karamellisoituu broilerin pintaan ja antaa paahteisen maun ruoalle. Koristele chilillä ja kevätsipulilla.

Syksyinen broileripata

Kypsentämättömät fileepalat soveltuvat erinomaisesti myös pataruokiin. Käytä kekrihenkiseen syyspataan välillä naudanlihaa kevyempää ja edullisempaa broileria. Padan makua voi pyöristää lisäämällä siihen paistettua pekonia ja Menu Kantarelleja.

Osta ja kokeile!

  • 21462326 Menu Miedosti suolattu luuton broilerin koipireisi, n. 2 kg
  • 21462317 Menu Broilerin fileepala, n. 3 kg
  • 21421255 Menu Rub-mausteseos inkivääri-kookos

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä