Näin teet etikan, näin maustuu salaatti

Artesaanietikoita voidaan valmistaa hyvinkin tavallisista ja tutuista aineksista yhdistelemällä niitä eri tavoin. Wau-elämyksen lähtökohta on keittiömestarin luovuus.

Julkaistu

Kuvat

Kespro

Artesaanietikoissa käytettävät mausteet löytyvät tavallisesti ammattikeittiöiden perusvarastosta. Etikoita voidaan maustaa erilaisilla pippureilla, laakerinlehdillä, kapriksilla, kanelitangolla, kokonaisilla neilikoilla, korianterilla, kuminalla, valkosipulinkynsillä, tuoreella inkiväärillä tai sinapinsiemenillä – yhdessä ja erikseen.

Käytettävä maustemäärä riippuu mausteesta. Sopivia määriä ovat ½–2 teelusikallista kuivattuja mausteita, 1–3 valkosipulinkynttä tai 1–2 kanelitankoa 1/2 litraa Menu Viinietikkaa kohti.

Vinkki!

Käytä yhden appelsiinin tai sitruunan kuori tai 1–2 dl hedelmää 1/2 l Menu Omena- tai Valkoviinietikkaa kohti.

Hedelmäistä omenaviinietikkaa

Etikan maustamiseen usein käytettyjä hedelmiä ovat päärynät, persikat, appelsiinien tai sitruunan kuoret. Marjoista käytetään usein mansikoita ja vadelmia. Omenaviinietikka tarjoaa jo valmiiksi hedelmäisen makualustan erilaisten hedelmien ja marjojen yhdistelmille.

menu-lehti 3-2022 elämysspesialisti äyriäissalaatti 0081 Viimeistele: suihkauta itse tehtyä etikkaa salaattiin juuri ennen lautasille laittoa.

Ohje: Maustetun etikan valmistaminen huoneenlämmössä

Valmista näin:

  1. Mittaa astiaan 5 osaa tuorepuristettua tai mehulingolla valmistettua mehua. Lisää 1 osa Menu Valkoviinietikkaa tai Menu Omenaviinietikkaa sekä 1 osa 40-prosenttista alkoholia. Sekoita.
  2. Peitä astia kankaalla tai kuituliinalla.
  3. Anna astian olla huoneenlämmössä kaksi viikkoa, jonka jälkeen etikka on käyttövalmista.

menu-lehti 3-2022 elämysspesialisti etikkavakumoidut 0029 Huom! Jauhettuja mausteita kannattaa välttää, koska ne samentavat etikan.

Ohje: Maustetun etikan valmistaminen uuttamalla uunissa

Valmista näin:

  1. Laita yrttejä, chiliä, sitruunaa tai vaikka pähkinöitä vakuumipussiin Menu Valkoviinietikan kanssa.
  2. Kuumenna pussia 45-asteisessa uunissa kolme tuntia – yön yli, jotta maut imeytyvät etikkaan.
  3. Jäähdytä.

menu-lehti 3-2022 elämysspesialisti äyriäissalaatti 0059

Reseptivinkki: Äyriäissalaattia ja sahramivaahtoa


Valmista näin:

  1. Tee raikas kurkkuhyytelö lautasille.
  2. Kypsennä sini- ja sydänsimpukat perinteisesti valkoviinissä ja jäähdytä. Valmista simpukoiden keitinliemestä, sahramista ja kermasta liemi. Lisää liivate ja annostele sifonista.
  3. Pyörittele salaatti oliiviöljyssä ja viimeistele salaatti suihkauttamalla joukkoon itse tehtyä etikkaa juuri ennen kuin laitat salaatin lautasille.

Ostoslistalle

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä