Ole osa muutosta - tulevaisuuden liha on kasvipohjainen

Useat ihmiset pitävät lihasta. Sen maku, koostumus, kokemus – eläinproteiini on se mikä tekee monelle ateriasta aterian. Mutta pitääkö sen olla?

Julkaistu

Teksti

Unilever Food Solutions

Kuvat

Unilever Food Solutions

Kasvipohjaisille vaihtoehdoille on kasvava kysyntä, mutta kukaan ei halua uhrata makuelämyksiään. Varsinkaan ruokaillessaan ravintolassa. The Vegetarian Butcher tarjoaakin yllätyksen kaikille lihaa rakastaville: täysin kasvipohjainen raaka-aine, joka kuitenkin antaa lihaisan kokemuksen. Tai jopa paremman. Huomisen liha, joka mullistaa ravintolasi ruokalistat ja tunnetuimmat annoksesi.

Maapallon kantokyky ei yksinkertaisesti enää riitä vastaamaan kasvaneeseen haluumme syödä lihaa. Ilman tapojemme muuttamista, olemme matkalla katastrofiin. Kiihtyvällä vauhdilla. Lihan tuottaminen vie yli kolmanneksen asuttavasta maapinta-alasta ja kolme neljäsosaa viljeltävästä maasta globaalisti, samalla kutenkin tuottaen vain 18 % kulutetuista kaloreista ja 25 % proteiineista. Tutkijoiden mukaan emme kykene pitämään ilmastonmuutosta kurissa ilman lihan kulutuksen vähentämistä globaalisti.

Ei siis ihme, että yhä useampi alkaa fleksaajaksi, kasvissyöjäksi tai vegaaniksi. Tämä muutos nostaa kasvipohjaiset ruoat uuteen arvoon myös ravintoloiden listalla. Ne eivät voi olla enää poikkeus, sillä muutkin kuin kasvissyöjät ja vegaanit haluavat nyt kasvipohjaisia annoksia. Tutkimuksen mukaan sekasyöjät ja fleksaajat itse asiassa syövät 86 % kasvisruoista ja 89 % lihattomista ruoista. Tarjolla on siis jo nyt kiinnostavan kokoinen asiakasryhmä, joka haluaa tilata vegaanisen tai kasvisannoksen. Ruokaa, josta kaikki pitävät ja ilman kompromisseja. Lihasta tuttu maku, koostumus ja elämys.

Koukussa lihaan

The Vegetarian Butcherin isä, hollantilainen Jaap Korteweg, kuvailee olleensa suorastaan koukussa lihaan. Vaikka hänestä tuli kasvissyöjä, kaipuu lihan makuun ja koostumukseen pysyi. Tästä syystä hän halusi löytää ratkaisun, jolla saada sama kokemus ilman eläinten syöntiä. Jaapin tavoitteeksi muotoitui luoda ”uusi liha”, jossa olisi sama tuttu maku, koostumus ja elämys mutta kasveista valmistettuna.

Ei mikään helppo haaste. Jaapilta vei kolme vuotta löytää suutuntuma ja koostumus, joka olisi sekoitettavissa eläinproteiinin koostumukseen. Täydellistä makua oli hiomassa huippukokkeja ja tämän yhteistyön tuloksena lopulta syntyi Jaapin vaatimukset täyttämä raaka-aine. Vihdoinkin hän pystyi syömään lihaa ilman eläimiä.

The Vegetarian Butcher – ja muut vastaavat huipputuotteet – mahdollistavat lihaisan kokemuksen ja tutuista liharuoista nauttimisen kasvisruokaversioina ja mitään uhraamatta. The Vegetarian Butcherin kasviproteiinipohjaiset lihat ja kalat mullistavat tavat valmistaa ruokaa. Niitä voi käyttää raaka-aineena mihin tahansa ruokaan currystä burgereihin ja Shepherd’s pie’sta sushiin. Tutustu vaikka tähän maukkaaseen reseptiin!

Valmistamalla maukasta kasvisruokaa helpotamme meidän kaikkien siirtymää eläintuotteista vaikka aina parina päivänä viikossa kasvisruokaan. Uusien innovaatioiden ansiosta emme joudu enää uhraamaan mitään.

Valmiina tilaamaan?

Keittiöstäsi nousee upeita, maukkaita kasviproteiiniannoksia – miten tuupata asiakkaat tilaamaan niitä? Pitämällä mielessä, että suurin osa kasvisruoan valitsijoista on fleksaajia ja sekasyöjiä. Ja he haluavat kaikkien vaihtoehtojen kuulostavan yhtä houkuttelevilta. Vaikutat asiakkaittesi valintoihin muuttamalla ruokalistojasi tai buffassa tarjolla olevia ruokia.

Cambridgen yliopiston tutkimuksen mukaan liharuokien tilaukset vähenivät 80 %, mikäli listalla olevista annoksista puolet olivat kasvisruokaa. Mutta määrä ei ole ainoa ratkaiseva tekijä – myös se miten ruokalistat on rakennettu ja annokset kuvailtu, on tärkeää. Kasvipohjaisia annoksia tilattiin 56 % useamman, mikäli annokset eivät olleet omassa osiossaan vaan muiden ruokien seassa. Sijoita siis The Vegetarian Raw NoBeef Burger tavallisen lihaburgerin viereen ja kasviscurry muiden pataruokien sekaan.

Nimeämisessä kannattaa olla luova – tavoitteenasi on vietellä kuluttajat kokeilemaan jotain uutta. Tee siitä siis brändiisi sopien hauskaa, jännittävää, kiinnostavaa! Triggeröi kuluttajien mielikuvitus liikkeelle ja saat heidät tilaamaan jotain uutta. Ja kun maukas annos vielä vakuuttaa heidät, tulevat he varmasti myös takaisin. Vannoutuneita kasvis- ja vegaaniruokailijoita varten annosten vieressä kannattaa olla valitsemasi ikoni helpottamassa heille sopivien ruokalajien löytymistä listalta.

Mennyt olkoon mennyttä

Liity mukaan ruokavallankumoukseen! Kasviproteiinit ovat vauhdilla kasvava tulevaisuus – olivat ne sitten osa asiakkaasi joka päiväisiä valintoja tai vaihtelua silloin tällöin. Käynnissä oleva muutos on hyväksi sekä maapallolle ja koko ruokatuotantoketjulle, mutta myös eläinten ja meidän ihmisten hyvinvoinnille.

Tarjoa siis annoksia, joihin jopa vannoutuneimmat lihanrakastajat ihastuvat välittömästi. Se tosiaankin on näin helppoa. The Vegetarian Butcherin missiona on vapauttaa eläimet ruokaketjusta tarjoamalla maukkaita vaihtoehtoja lihalle. On täysin mahdollista arvostaa ja rakastaa liharuokia, mutta toteuttaa ne ilman yhtäkään eläintä.

Lue lisää The Vegetarian Butcherista!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä