The Vegetarian Butcher

Teurastaja joka vaihtoi lihan kasviksiin

Julkaistu

Teksti

Unilever Food Solutions

Kuvat

Unilever Food Solutions

Huippukokkien avulla hollantilainen Jaap Korteweg on kehittänyt lihaa vastaavat tuotteet, jotka ovat mahdollisimman lähellä lihan koostumusta - NoChicken Chunks & NoMince soveltuvatkin monipuolisesti erilaisiin annoksiin. Tuotteet ovat herkullinen tapa ilahduttaa asiakkaita, jotka etsivät maukasta vegaani- ja kasvisruokaa - tai heille, jotka haluavat yksinkertaisesti vähentää syömänsä lihan määrää.

Lihan kulutus vähenee ja joka kolmas suomalainen syö kasvisruokaa vähintään kerran viikossa*. Jo yhdellä lihattomalla päivällä viikossa voi olla suuri vaikutus luontoon, ympäristöön, biodiversiteettiin sekä ilmastoon. Mutta tarkoittaako tämä sitä, että meidän tulee korvata liha punajuuripihveillä tai falafeleillä? Ei, jos kysyy Jaap Kortewegilta, maailman ensimmäiseltä vegaaniselta teurastajalta. Kun lihansyöjät liittyvät kasvisperäisten ruokailijoiden, vaikkapa vain yhden tai kaksi kertaa viikossa, muutos on jo alkanut.

Tuotteemme eivät saa olla huonompilaatuisia kuin eläintuotteet. Tästä syystä The Vegetarian Butcher'n kehittäjät eivät kiinnitä huomiota pelkästään ulkonäköön, vaan myös makuun ja koostumukseen, Korteweg kertoo.

Korteweg arvioi koostumuksen suurimmaksi haasteeksi.

"Imitoidaksemme lihan kaltaista koostumusta yhdistämme eri kasvispohjaisia tekstuureja, kuten papuja ja vehnää, jotka takaavat, että lihamme on hyvä proteiininlähde. Joten kyse ei ole vain lihan jäljittelemisestä maun, ulkonäön ja koostumuksen osalta, vaan pyrimme myös ravintoarvossa samalle tasolle. The Vegetarian Butcher -tuotteissa ihanteellinen mehukas koostumus on saavutettu käyttämällä täysin kasvipohjaisia raaka-aineita. Soija on hyvä raaka-aine, kun kaivataan kiinteää ja kuivaa koostumusta, vehnä puolestaan antaa kimmoisan, melkein sitkeän purutuntuman".

Ravintolan oman, jauhelihaa tai kanaa sisältävän annoksen reseptiikkaa voi suoraan soveltaa kasvisvaihtoehtoon ja tuotteita voidaan käyttää annoksina monipuolisesti. Kylminä ne sopivat hyvin esimerkiksi salaatteihin tai leipien sekä patonkien täytteiksi. Ne kestävät hyvin myös lämpöhaudesäilytystä. Inspiroidu alla olevista resepteistä ja ole osa kasvipohjaista trendiä!

Nochicken bites BBQ

Rapeat NoChicken Chuncks

Nämä rapeat makupalat sopivat herkullisiksi välipaloiksi-ja ovat täydellisiä take awayhin!

10hengelle

Marinadi:
50g MAIZENA maissitärkkelys
4g Valkosipulijauhe
5g Knorr Unami
4g Sipulijauhe
2g Mustapippuri
6g Suola
2kpl Munia
200g Panko-korppujauho
600g NoChicken Chunks, sulatettu
2l Flora Aromiöljy

Kastike:
500g Hellmann's vegemajoneesi
5g Knorr Primerba Provance
30g Knorr Professional Savuchili Pure Professional -maustepyree

Näin valmistat annoksen: Sekoita kaikki salaattiainekset keskenään ja laita jääkaappiin, kunnes tarjoillaan. Sekoita MAIZENA-maissitärkkelys valkosipulijauheen, sipulijauheen, Knorr Umamin sekä suola ja maustepippurin kanssa. Paneeraa Vegetarian Butcher NoChicken Chunks -soijapalat MAIZENA maissitärkkelyksessä yhdessä mausteiden, munien ja panko-korppujauheen kanssa. Friteeraa friteerauskeittimessä 170 asteessa, kunnes palat ovar rapsakoita. Tarjoile välittömästi kastikkeen kanssa.

nudlar nomince

Herkullinen NoMince Wok

Wokki rapsakoista kasviksista ja kasvisrouheesta-yksinkertainen nuudeliannos, joka on täynnä aasialaisia makuja, kuten inkivääriä, seesamiöljyä ja soijakastiketta. Munanuudelit voi helposti korvata riisinuudelilla!

10 hengelle

400g Vegetarian Butcher NoMince
400g Munanuudeli
500g Parsakaali
150g Porkkana
150g Ituja
60g Rapsiöljy
30g Valkosipuli, paloiteltuna
60g Inkivääri
2g Sokeri, Mustapippuri
40g Seesamiöljy
100g Soijakastike

Tarjoiluun:
2kpl Lime
60g Vihersipuli
Sriracha-kastiketta
5g Seesaminsiemeniä, paahdettuna

Näin valmistat annoksen: Irrota parsakaali nupuiksi ja leikkaa porkkanat ja vihersipuli siivuiksi. Hienonna sipuli ja inkivääri. Kaada keitinvesi nuudelien päälle ja anna muhia hetken aikaa, kunnes ne ovat hieman pehmentyneet. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä. Lämmitä wokki- tai paistinpannu erittäin kuumaksi. Lisää öljy ja ruskista sipuli ja inkivääri nopeasti. Lisää Vegetarian Butcher NoMince -rouhe ja ruskista persilja. Lisää loput öljystä sekä kasvikset ja anna paistua muutama minuutti. Mausta pienellä määrällä sokeria ja suolaa. Lisää 30ml vettä anna hautua kattilan alla 1 minuutti. Lisää seesamiöljy ja soijakastike. Sekoita mukaan idut ja nuudelit. Tarjoile hienonnetun vihersipulin, Sriracha-kastikkeen ja limemehun kanssa.

Lähteet: *https://www.hs.fi/ruoka/art-2000002553806.html

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä