Oodi espressolle soi Ulapalla

Espresso on maistunut suomalaisten huulilla jo 90-luvulta lähtien ja on nyt tärkeämpi tuote ravintola- ja kahvilayrittäjille kuin koskaan. Kysyntä yltää jo kaupungeista maaseudulle: espressopohjaisia juomia nautitaan monissa eri muodoissa ja ko’oissa.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Paulig

Kuvat

Paulig

Espresso ei ole pelkästään nuorten tai maailmalla matkaavien trendikäs ilmiö, vaan jo vakiintunut kahvilan tuote, jonka myynti voi olla napannut jo puolet koko yrityksen kahvimyynnistä. Jo korkeamman hinnoittelun ja kannattavuuden takia espressopohjaisiin juomiin kannattaa panostaa viimeistään nyt.

Kespro Paulig Ulappa

Ulappa-espresso

Paulig vastasi asiakkaiden pyyntöihin ja kehitimme Notes of Nature -sarjaan upean Ulappa -espresson. Espresso on täyteläinen ja pehmeä, ja siitä löytyy saksanpähkinän vivahteita. Voit nauttia sen sellaisenaan tai käyttää pohjana erilaisiin maitokahvijuomiin. Tuote myydään 1 kg pakkauksissa. Sen pavut saapuvat Brasiliasta, Guatemalasta ja Intiasta ja sen on paahtoaste 4,5.

RPR Ulappa barista-9

Mikä laite sopii meille?

Espressolaitteen valintaan vaikuttaa muun muassa työntekijöiden osaaminen ja mahdollisuus kouluttaa heitä. Mikäli työntekijöiltä ei vielä löydy osaamista, mutta haluatte kuitenkin antaa asiakkaillenne parhaan mahdollisen espressokokemuksen, Paulig Barista Instituutin kouluttajat auttavat henkilökuntanne koulutuksessa. Kysy koulutuksista lisää Paulig PRO:sta.

Kahvakone

Valitse tämä, kun haluat viestiä laatua sekä käsityötä. Tarvitset kahvakoneen lisäksi hyvän myllyn ja paljon osaamista, koska espressot valmistetaan kahvakoneella käsin. Jokaisen, joka tekee asiakkaille espressojuomia, on osattava lisäksi säätää kahvimylly, koska myllyn oikeat säädöt ovat avainasemassa espresson valmistuksessa. Lisäksi on oltava perustiedot kahvakoneen säädöistä ja tietenkin espressojuomien oikeaoppisesta valmistuksesta.

Täysautomaatti

Valitse täysautomaattinen kone, kun haluat tehdä espresson valmistuksesta mahdollisimman vaivatonta ja tarjota aina tasalaatuisen tuotteen. Täysautomaatit sopivat esimerkiksi ravintoloihin, jossa on vähän henkilökuntaa tai jos myytte espressojuomia vain muutaman kupillisen päivässä.

RPR Ulappa cappuccino drink-1

Baristakouluttajien myyntivinkit espresson tehokkaampaan myyntiin

1. Perehdy kunnolla espressoon, jota myyt

Varmista, että työntekijäsi tietävät miltä espresso maistuu, mistä se tulee ja miten sitä kuvaillaan asiakkaalle. Nämä tiedot saat helposti esimerkiksi kahvipussin taka-etiketistä!

2. Varmista, että työntekijäsi osaavat myös kertoa asiakkaille eri espressojuomien erot

3. Käytä houkuttelevia ja informatiivisia myynninedistämismateriaaleja, jotka vakuuttavat kahvittelijan

Nämä kannattaa ripotella esimerkiksi linjastoon, jotta asiakas näkee ne ennen ostohetkeä kassalla.

4. Espresson maku ja säädöt kannattaa varmistaa joka päivä ennen avausta

Hyvä ja oikein valmistettu espresso myy itse itseään, huono espresso taas karkottaa espresson juojat muihin kahviloihin.

RPR Ulappa feeling-1

Lisämyynti- ja hävikinminimointi-vinkki

Laadun ja optimaalisen maun takia kannattaa aina valmistaa kaksi espressoa tupla-kahvalla, vaikka asiakas tilaisikin vain single espresson. Ylimääräinen espresso kannattaa myydä asiakkaalle esimerkiksi 0,50€ hinnalla kysymällä ”Laitetaanko samalla tuplaespresso? Saisit sen pienellä 0,50€ lisähinnalla”, jolloin minimoit hävikkiä ja teet pientä lisämyyntiä.

Laitetaanko samalla tuplaespresso? Saisit sen pienellä 0,50€ lisähinnalla.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä