Pekan Leipä - luomua olkaa hyvät!

Pekan Leivän tuotteissa perinteikkäät reseptit yhdistyvät moderneihin makuihin sopivassa suhteessa. Kotimaisen ruokatuotannon ja paikallisen yrittäjyyden tukeminen on myös vastuullisuusteko!

Julkaistu

Pekan Leipä on heinolalainen leipomo, jonka tarina juontaa juurensa vuoteen 1888 ja Manelin leipomoon. Pekka Mussalo osti leipomon vuonna 1964. Leipomotoimintaa pyöritetään Mussalon toimesta nyt toisessa polvessa.

Leivissä ja leivoksissa perinteikkäät reseptit yhdistyvät moderneihin makuihin sopivassa suhteessa. Tärkeimmät kriteerit uusia tuotteita ideoitaessa ja vanhoja kehitettäessä ovat laatu, maku, terveellisyys ja rakenne.

Pekan Leivällä on myös erillinen luomuleipomo, ja luomun osuus on 38 % heidän liikevaihdostaan. Leipomo onkin tällä hetkellä yksi suurimmista luomuraaka-aineen käyttäjistä leipomoalalla Suomessa. Luomuleipomosta tulevat myös uutuudet Menu Luomu kauraisat pala- ja varrasleivät.

Luomuleivän tuotantoprosessi on tarkasti valvottu ketju

”Luomulla on iso merkitys menestykseemme, ilman luomua emme olisi vientitoiminnassa mukana. Suomessa luomun arvostus ei ole vielä sillä tasolla kuin monissa Euroopan maissa, mutta uskon, että arvostus ja kulutus nousee tulevaisuudessa”, toteaa Pekan Leivän toimitusjohtaja Arto Mussalo.

Luomuraaka-aineen toimittajia on verrattain aika vähän ja yksi iso osa leipomotuotteiden ketjua onkin raaka-ainetoimittajien löytäminen. Yhteistyöstä sovitaan kumppanien kanssa vuosisopimuksella ja toimittaja huolehtii luomuraaka-aineen turvallisuudesta ja riittävyydestä.

Luomuraaka-ainetta valvotaan tavanomaistakin tarkemmin. Tuotanto- ja myyntiketjussa seurataan luomuraaka-aineen ja valmiiden tuotteiden puhtautta erilaisin analyysein. Esimerkiksi monijäämäanalyyseissa tutkitaan, ettei torjunta-ainejäämiä ole. Koko ketjussa raaka-aineen ja tuotteen valvontaan osallistuvat niin toimittaja, asiakas, viranomainen kuin leipomo itsekin.

Pekan Leipä ständi

Vastuullisuus on vahvasti läsnä koko Pekan Leivän toiminnassa

Vastuullisuus on luomuleivonnan lisäksi mukana kaikessa Pekan Leivän toiminnassa. ”Käytämme ensisijaisesti suomalaisia raaka-aineita, kiinnitämme huomiota jätteiden minimointiin ja lajitteluun ja lahjoitamme ylimääräiseksi jääneitä tuotteita. Tutkimme lisäksi tällä hetkellä hukkalämmön hyötykäyttöä sekä aurinkoenergian käyttöönottoa”, Mussalo summaa. "Suomalaisilla elintarvikkeilla on hyvä maine Euroopassa. Muistetaan se myös itse, kuinka puhtaita ja laadukkaita raaka-aineita ja tuotteita meillä on. Ja lisätään luomua!"

Kespro tukee yhteistyöllä pientuottajien menestystä

Koska Kesprolla haluamme tarjota valikoimassamme monipuolisesti vastuullisia tuotteita, olemme nostaneet esille kotimaisia pientuottajien tuotteita ja koonneet yhteen maakuntien parhaimpia herkkuja. Valitsemalla pientuottajien tuotteita voit varmistua siitä, että edistät omalta osaltasi kotimaista ruokatuotantoa ja tuet paikallista yrittäjyyttä.

Yhteistyön avulla Kespro mahdollistaa näille tuotteille valtakunnallisen jakelun ja tarjoaa näin tukea menestykseen. Toivomme, että löydät laajasta valikoimastamme liikeideaasi sopivat pientuottajien tuotteet.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä