Kespron Jyväskylän noutotukku edistää aktiivisesti pientuottajayhteistyötä

Jyväskylän noutotukku haluaa vastata ­paikallisten tuotteiden kasvavaan kysyntään. Noutotukun kautta saa jo kymmenen keskisuomalaisen pientuottajan tuotteita.

Julkaistu

Teksti

Tuomas Lehtonen

Kuvat

Hanna-Kaisa Hämäläinen

Kiinnostus paikallisten pienyritysten tuottamaan lähiruokaan on ollut jo pitkään kovassa kasvussa. Lähellä tuotetuilla raaka-aineilla ja niistä valmistetulla ruoalla on nyt ravintoloissa kova kysyntä. Monet HoReCa-alan toimijat ovat alkaneet hankkia lähiruokaa pienissä erissä suoraan pientuottajilta vaivannäköä kaihtamatta.

ML-1-23 61-Kespron-Jyvaskylan-tukun-valikoimissa-on-jo-kymmenia-tuotteita

Oman maakunnan makuja

Kespro haluaa keventää pientuottajien ja foodservice-yritysten arkea laajentamalla valikoimaansa paikallisten pienyritysten tuotteilla. Kespron Pientuottajayhteistyö on valtakunnallista, ja sen tavoitteena on löytää tuotevalikoimaan suomalaisten maakuntien parhaat ruokatuotteet.

Jyväskylän Seppälässä toimivan Kespron noutotukku on ollut aktiivinen toimija Pientuottajayhteistyön rakentamisessa. Tukun valikoimassa on jo kymmeniä tuotenimikkeitä maakunnassa toimivilta pientuottajilta. Tukun asiakaspalvelupäällikkö Jenny Puurulan mukaan monien paikallisten tuotteiden suosio on kasvussa.

”Meillä ympäri vuoden kysyttyjä tuotteita ovat muun muassa joutsalaisen Jukolan Juuston tuotteet, kangasniemeläisen Vavesaaren Tilan sekä jyväskyläläisten Art Food Heavenin ja Teeleidin teetuotteet”, Puurula kertoo.

Otamme valikoimaamme uusia tuotteita asiakkailta saamiemme vinkkien perusteella. Toivommekin, että yhteistyöstä kiinnostuneet pientuottajat olisivat meihin rohkeasti yhteydessä.
Jenny Puurula, Jyväskylän noutotukku

ML-1-23 63-Pientuottaja-Teeleidi Asiakaspalvelupäällikkö Jenny Puurula (oik.) tuntee Kespron pientuottajavalikoiman ja osaa suositella asiakkailleen sopivia tuotteita. Teeleidin Anne Savela (vas.) asioi Kespron noutotukussa asiakkaana.

Sesongit kasvattavat valikoimaa

Jyväskylän tukussa pientuottajien toimittamien tuotenimikkeiden määrä vaihtelee kalenterivuoden aikana. Vuoden monet sesongit lisäävät yleensä valikoimasta löytyvien paikallisten tuotteiden määrää. Noutotukku järjesti viime vuonna myös ensimmäisen pientuottajatuotteisiin keskittyvään teemakampanjan, jossa tukun valikoimaan nostettiin uusia keskisuomalaisten pientuottajien tuotteita. Näin asiakkailla oli hyvä tilaisuus kokeilla paikallisia tuotteita.

”Otamme valikoimaamme uusia tuotteita asiakkailta saamiemme vinkkien perusteella. Toivommekin, että yhteistyöstä kiinnostuneet pientuottajat olisivat meihin rohkeasti yhteydessä”, Puurula vinkkaa.

Hän muistuttaa, että Kespron asiakkailla on mahdollisuus ostaa paikallisten herkkujen ohella myös muissa maakunnissa toimivien pientuottajien tuotteita.

ML-1-23 61-Kespron-Jyvaskylan-tukun-valikoimissa-on-jo-kymmenia-tuotteita Pientuottaja-merkintä noutotukun hyllyn reunassa auttaa asiakkaita valitsemaan paikallisia tai Kespron valtakunnallisessa Pientuottaja-valikoimassa olevia tuotteita.

Lähiruoka on vastuullinen valinta

Puurula näkee Pientuottaja-yhteistyön tarjoavan keskittämisetua sekä tukun asiakkaille että pientuottajille. Ravintolayrittäjän ei tarvitse enää käyttää aikaa kiertämällä pientuottajalta toiselle hakemassa tarvitsemiaan raaka-aineita, kun kaikki tuotteet on mahdollista saada yhdestä paikasta.

Pientuottajalta Kespro-yhteistyö puolestaan vähentää pienten toimituserien kuljetustarpeita. Vapautuneen ajan yrittäjät voivat investoida valmistukseen ja uusien tuotteiden kehittämiseen. Kespron kautta pientuottajat saavat tuotteensa myös kertaheitolla isomman asiakaskunnan tietoisuuteen.

Puurulan mielestä Pientuottajayhteistyö istuu hyvin Kespron vastuullisuusajatteluun; lähellä tuotettuja raaka-aineita ja elintarvikkeita hankkimalla tukku voi tukea puhdasta kotimaista ruoantuotantoa ja paikallista yrittäjyyttä. Ruokaketjujen lyhentyminen vähentää myös oleellisesti hiilijalanjälkeä ja tekee ruoan alkuperän selvittämisestä helpompaa. Puurula on huomannut, että monet tukun asiakkaista jakavat samat arvot.

”Osalle asiakkaistamme pientuottajatuotteet ovat jo tärkeä juttu. Pyrimme nyt herättelemään laajempaa asiakaskuntaa kokeilemaan paikallisia tuotteita. Minusta itsestäni tuntuu hyvältä, että voimme työllämme nostaa pientuottajien ääntä. Samalla näemme, miten asiakkaamme hyötyvät tekemästämme yhteistyöstä. Kyllä se tuo työpäivään onnistumisen tunteita”, Puurula iloitsee.

ML-1-23 60-Oman-maakunnan-makuja Teeleidin teet Jyväskylän noutotukussa on myynnissä Teeleidin erilaisia mustia, vihreitä ja rooibos-teelaatuja.

Pientuottaja-yhteistyön edut Kespron asiakkaalle...

  • tarjoaa mahdollisuuden edistää alueellista ruokatuotantoa
  • antaa tilaisuuden tukea paikallista yrittäjyyttä ja työllisyyttä
  • antaa tuotteille kasvot ja tarjoaa niille tarinat
  • tarjoaa tarkempaa tietoa tuotteen alkuperästä ja mahdollistaa yhteyden suoraan tuottajaan
  • lisää valinnanvapautta


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä