Upeita viiniuutuuksia Piemontesta

Kespron tämän sykysyn uutuusviineistä ihastuttavat muun muassa osittain kuivatuista Barbera-rypäleistä valmistettu appassimento sekä pehmeäarominen barolo

Julkaistu

Teksti

Niina Mälkiä

Kuvat

Shutterstock

Appassimento on viininvalmistusmenetelmä, jossa viini tehdään osittain kuivatuista rypäleistä. Sansilvestron viinitilalla Italian Piemontessa puolet appassimento-viiniin tarkoitetuista Barbera-rypäleistä saa kuivua 40 päivää koreissa ja puolet jätetään kuivahtamaan köynnöksiin, joista ne saksitaan myöhemmin. Erät valmistetaan viiniksi erikseen ja yhdistetään ennen kuuden kuukauden tynnyrikypsytystä.

Kuivatuissa Barbera-rypäleissä on tiivis rakenne, tavallista korkeampi sokeripitoisuus ja vähemmän hapokkuutta kuin muuten raikkaan hapokkaassa Barberassa. Kuivatuista rypäleistä syntyy yhtä aikaa vahva-aromisia ja pehmeänmakuisia viinejä.

Sansilvestron viinitalo tekee laatuluokiteltuja puna-, valko- ja kuohuviinejä Novellon kunnassa

Neljännen polven viinintuottajien, Paolo ja Guido Sartiranon johdossa Sansilvestro pyrkii huippulaatuun investoimalla nykyaikaiseen viininvalmistus- ja -kellariteknologiaan – samalla piemontelaisia viininvalmistusperinteitä kunnioittaen.

Talon viineissä maistuvat maailmankuulun viinintuotantoalueen arvostetuimmat rypäleet ja maaperän erityispiirteet. Sansilvestro tuottaa barbera-viinien lisäksi muun muassa Nebbiolo-rypäleestä tehtyjä, pitkään tynnyrikypsytettyjä baroloita sekä valko- ja kuohuviinejä esimerkiksi Cortese-rypäleestä, jota kasvatetaan rypäleen vaatimuksille suotuisalla Alessandrian alueella.

Tuotteet Kesprosta


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä