San Silvestro on muutakin kuin baroloa

Barolon alueella sijaitseva San Silvestro tekee monen alueen laatuviinejä. Ravintola-asiakkaat pitävät viinien tyylistä ja hyvästä hinta-laatusuhteesta.

Julkaistu

Teksti

Lasse Pakarinen

Kuvat

San Silvestro

San Silvestron viinitalo sijaitsee Italian Piemontessa Barolon kuuluisalla viinialueella. Viininvalmistamo on keskellä kaunista tarhamaisemaa, joka tuottaa eräitä maailman arvostetuimmista viineistä.

Talo tekee paljon viinejä myös ostamistaan muun Piemonten rypäleistä Langhen, Monferraton ja Roeron eri alueilta. Niillä kaikilla on oma luonteensa, joten talo pystyy tarjoamaan laajan kirjon viinejä.

San Silvestron viennistä vastaava ­Massimo Bracco kertoo, että tilan omistavalla Sartiranon perheellä on vahvat suhteet alueen viljelijöihin. Jotkut perheet ovat toimittaneet heille rypäleitä jo monessa sukupolvessa.

Viinituottaja San Silvestro omistajat

”Olemme ylpeitä omista viinitarhoistamme. Samaan tapaan olemme ylpeitä suhteesta, joka meillä on näihin muihin paikallisiin viljelijöihin. He eivät ole perheenjäseniä, mutta tuntuu kuin he melkein olisivat. Voimme tuottaa laadukkaita viinejä joka puolelta aluetta”, Bracco sanoo.

Sartiranon perhe omistaa San Silvestron ohella myös historiallisen Costa Bussia -viinitilan, joka sijaitsee keskellä Barolon arvostetuimpiin lukeutuvia Bussian viini­rinteitä. Tilojen tuotanto pidetään kuitenkin erillään, ja Costa Bussia keskittyy omien tarhojensa tuotteisiin.

Uuden laadun barbera

Barolo on yksi harvoista viinialueista, jotka pystyvät viljelemään Nebbiolo-lajiketta menestyksekkäästi. Se on vaativa kasvatettava, mutta lajike tuottaa elegantteja viinejä, joissa on moniulotteisuutta ja rakennetta.

Olemme onnekkaita kasvattaessamme rypäleitä hyvin erityislaatuisella alueella

Piemonten viljellyin lajike on kuitenkin Barbera, joka niin ikään kuuluu San Silvestron valikoimaan. Viinien tyyli on baroloa helpommin lähestyttävä. ”Nebbiolo on viinien aristokraatti. Barbera taas on suosittu viini, jota kaikki juovat.”

Viinituottaja San Silvestro rypäleet

Barbera oli Braccon mukaan ennen ehkä liiankin suosittu, ja siitä tehtiin massaviinejä. Nyt viinintekijät valmistavat uudenlaista barberaviinien laatua. Barolon valmistusta säädellään tarkasti, ja San Silvestro valmistaa viininsä muutenkin perinteiseen tapaan. Barberan kanssa voi kokeilla enemmän.

Vuodesta 2014 Piemontessa on saanut käyttää barberaviinien valmistuksessa appassimento-menetelmää, jossa rypäleterttuja kuivataan sadonkorjuun jälkeen ennen niiden murskaamista. Tuloksena on viini, jossa on perusbarberaa enemmän täyteläisyyttä ja moniulotteisuutta, joten San Silvestrokin on ottanut viinityypin valikoimaansa.

Suosittu viinitalo

San Silvestron viinit ovat suosittuja ympäri maailman, neljällä mantereella – niin myös Suomessa. Mikä on menestyksen takana?

Alalla puhutaan paljon viinikirjoittajista ja influenssereista. Bracco kuitenkin painottaa, että on lopulta asiakkaan päätös, ostaako hän viiniä uudelleen maistettuaan sitä ja tilaako pöytään toisen pullon.

Asiakkaat pitävät tyylistämme, he löytävät jotain positiivista lasistaan

”Voimme vastata Piemonten laatuviinien kysyntään olematta liian kalliita. Tarjoamme mielenkiintoisen hinta-laatusuhteen ja ravintola-asiakkaille laatua kaikissa Piemonten viinityypeissä. Se on valttimme.”

San Silvestro

  • Viinitila Italian Piemontessa Barolon alueella.
  • Giovanni Sartirano perusti talon vuonna 1871.
  • Johdossa on 4. sukupolvi, serkukset Paolo ja Guido Sartirano.
  • Talolla on 20 hehtaaria tarhoja, mutta se myös ostaa rypäleitä kumppaneiltaan Piemonten eri alueilta.
  • Perhe omistaa myös Costa Bussia -barolotilan.
  • Vientiin menee lähes 90 prosenttia talon tuotannosta.


Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä