PRO-voittajat on palkittu

PRO-palkinnot ojennettiin keskiviikkona 1. syyskuuta ammattikeittiö- ja ravintola-alan kirkkaimmille tähdille. Finlandia-ravintolan koronakuplassa järjestetyn illallisen päätavoitteena oli juhlia ammattitaitoa.

Julkaistu

Tuomariston tehtävä oli vaikea: jokaisessa sarjassa oli erinomaisia ehdokkaita, jokaisella heistä omat vahvuutensa. Finalisteja kiiteltiin erityisen korkeatasoisiksi, ja jokaisesta sarjasta palkittiin kaikkein kovin ammattilainen. Lisäksi lehdistön palkinto osui tänä vuonna finalistille, joka ei saanut oman sarjansa voittoa. Sitäkin makeammalta maittoi erikoispalkinto Tony Sivulalle, Kyrö Distillery Homen toimitusjohtajalle.

"Haluamme palkita sellaisen ihmisen, joka on koronasta huolimatta saanut omalla asenteellaan ja tekemisellään paljon aikaiseksi. Korona ei lannistanut, vaan Kyrössä kehitettiin jotain ihan uutta. Tässä ihmisessä yhdistyy paljon hyvää: hyvä esimiestyö, asiakaspalvelu ja kotimaan matkailun kehittäminen", lehdistötuomariston puheenjohtaja Eeva Paljakka kertoo.

PRO-finalistit saapuivat Finlandia-talolle työpaikoiltaan eri puolilta Suomea. PRO-patsaita lähtee lähes yhtä monelle paikkakunnalle.

PRO Ammattikeittiön työntekijä Leena Eskola ja PRO Ammattikeittiön tuotekehittäjä Nina Lyytinen vievät patsaansa Hämeeseen, Säijän ja Nurmen koulujen ruokapalveluissa työskentelevä Eskola Lempäälään ja Juveneksen kehityspäällikkö Lyytinen Tampereelle.

PRO Ammattikeittiön päällikkö on Johanna Kurki Turusta, Unican Linus-ravintolasta. PRO Ammattikeittiön kokki Jarmo Sultsi työskentelee Leijona Cateringilla Santahaminassa.

PRO Ravintolapäällikkö on Porin Martinassa työskentelevä Marjo Mäkelä. PRO Ravintolan kokki on jälkiruokiin erikoistunut Pinja Paakkonen, jonka työpaikka on Alchemist Kööpenhaminassa.

Helsingin ravintoloissa työskentelevät ammattilaiset päihittivät kilpakumppaninsa muissa ravintolasarjoissa. PRO Ravintolan asiakaspalvelija on ilmiömäiseksi asiakaspalvelijaksi kuvailtu Nikolaos Gkotzampasis lauttasaarelaisesta Casa Maresta. PRO Ravintolan keittiöpäällikkö on kestävään kehitykseen erikoistuneen Happy Farmerin Jussi Kuuluvainen.

Vin Vinin ravintolapäällikkö, intohimoisesti asiakkaita palveleva ja viineihin suhtautuva Oscar Borges on PRO Hovimestari/Sommelier.

PRO Kahvilan työntekijän palkinnon sai helsinkiläisen La Torrefazionen barista Laufey Arnarsdóttir. PRO Baarimestari on joensuulaisen Another Doggyn baarimestari Ortjo Nieminen.

PRO Yrittäjä -palkinnolla palkittiin helsinkiläistä ravintolakulttuuria yli kymmenen vuotta rikastuttaneen We Are Groupin voimamiehet Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen.

PRO Vastuullisuus -palkinnon sai tamperelainen Ilkka Isotalo, esikuvallinen ja laaja-alainen vastuullisen toiminnan edelläkävijä ravintoloitsijana ja työnantajana.

PRO Innovaatio -sarjan ehdokkaista tuomaristo arvotti innovatiivisimmaksi Cocktail Boxin, joka on levittäytynyt lähes kaikkiin Suomen suurimpiin kaupunkeihin.

progaala-teaser

PRO juhlittiin koronakuplassa

PRO-gaalaillallista juhlittiin 600 hengen koronakuplassa Finlandia-talolla 1.9.2021. Omaehtoinen koronakupla perustuu kaikkien Finlandia-talon ravintolassa järjestettävän illallisen osallistujien ja työntekijöiden testaamiseen.

Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen kuvailee PRO-illallisen järjestämistä Finlandia-ravintolassa:

"Finlandia-talo on erittäin onnellinen siitä, että pääsemme pilotoimaan ammattitaitoisen järjestäjän kanssa terveysturvallista illallista. Järjestäjän iso taloudellinen panostus kaikkien osallistujien - niin henkilökunnan kuin vieraiden - testaamiseen lisää turvallisuuden tunnetta ja juhlan tunnelmaa."

PRO-palkitut 2021

 • PRO Ammattikeittiön kokki Jarmo Sultsi, Varuskuntaravintola Sahara, Leijona Catering, Helsinki
 • PRO Ammattikeittiön päällikkö Johanna Kurki, Ravintola Linus, Unica, Turku
 • PRO Ammattikeittiön tuotekehittäjä Nina Lyytinen, Juvenes, Tampere
 • PRO Ammattikeittiön työntekijä Leena Eskola, Säijän ja Nurmen koulu, ruokapalvelu, Lempäälän kunta
 • PRO Baarimestari Ortjo Nieminen, Another Doggy, The Other Company, Joensuu
 • PRO Hovimestari/Sommelier Oscar Borges, Vin-Vin, We Are Group, Helsinki
 • PRO Kahvilan työntekijä Laufey Arnarsdóttir, La Torrefazione, Helsinki
 • PRO Ravintolan asiakaspalvelija Nikolaos Gkotzampasis, Ravintola Casa Mare, Ravintolakolmio, Helsinki
 • PRO Ravintolan keittiöpäällikkö/-mestari Jussi Kuuluvainen, Happy Farmer, HOK-Elanto, Helsinki
 • PRO Ravintolan kokki Pinja Paakkonen, Alchemist, Kööpenhamina
 • PRO Ravintolapäällikkö Marjo Mäkelä, Martina Pori, Restel Ravintolat, Food & Events -ketju
 • PRO Yrittäjä Anders Westerholm ja Matti Sarkkinen, We Are Group, Helsinki
 • PRO Opettaja Tero Laukkanen, Stadin Ammattiopisto, Helsinki
 • PRO Vastuullisuus Ilkka Isotalo, Ravintola C, Armas C’atering, Arthouse Cafe Kehräsaari, Tampere
 • PRO Innovaatio Cocktail Box, Jussi Viljala, Mikko Hissa, Tomi Hiltunen, Mikko Hokkanen, Janette Bertényi-Hynynen, Jani Virta, Erno Vainainen, Julia Kokki Joensuu/koko Suomi
 • Lehdistön palkinto Tony Sivula, Kyrö Distillery Home, Isokyrö

PRO-palkintoja on jaettu vuosittain vuodesta 2002 lähtien. Kespro on useana vuonna sponsoroinut kilpailun Innovaatio-sarjaa.

pro2021voittajat kesprocom

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä