Puhtaus on puoli ruokaa

Kun pidetään huolta terveysturvallisuudesta ja puhtaasta ruoasta, käsihygienia on tärkeä asia. Jopa niin suuressa määrin, ettemme edes ennen vuotta 2020 huomanneet, kuinka paljon se määrittää turvallisuuden tunnettamme.

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

Kiilto

Systemaattisen ja helpon käsihygienian sekä puhtausratkaisujen avulla rakennamme uudelleen turvallisuutta sekä vapautta liikkua ja matkustaa.

”Hygienia ja puhtaus on yhteiskunnan peruspilareita. Käsihygienian merkitys on kasvanut viime aikoina hyvin paljon, sillä erilaisia tauteja on yhä enemmän. Hyvällä käsihygienialla voidaan osittain ehkäistä niiden leviämistä”, ammattipuhtaus- ja hygieniamyyntipäällikkö Lea Uuksulainen KiiltoClean Oy:sta sanoo.

Hyvä käsihygienia ja terve iho toimivat yhdessä parhaana kilpenä tartunnan aiheuttajia vastaan. Tavallisessa arjessa saippuan käyttö ja vesipesu usein riittävät. Ammattimaisessa työskentelyssä käsihuuhteen käyttö on huomattavasti tehokkaampaa. Paikoissa, joissa liikkuu paljon ihmisiä, on tärkeää huomioida, että myös asiakkaiden käsihygienia on kunnossa. Yksikin käsien puhdistuksen laiminlyövä ihminen voi levittää taudin­aiheuttajia nopeasti useisiin lähellä oleviin. Tämän takia on tärkeä varmistaa, että tarjolla on tutkitusti tehokas käsihuuhde, joka sisältää myös hoitavia aineita.

”Käsihuuhteilla voidaan varmistaa helposti se, että bakteerit ja virukset eivät leviä. Ammattikäytössä on hyvä muistaa myös ihon peruskosteutus ja hoito, sillä terve iho on kaiken perusta.”

ML 4 21 puhtaus Kiilto 2 Käsien huolellinen saippuapesu ja kuivaus on arjessa toimiva konsti huolehtia käsihygieniasta.

Kiilto tarjoaa jokaiseen tarpeeseen sopivan käsihygieniaratkaisun

 • Kohteissa, joissa käy paljon ihmisiä, tehokas ratkaisu käsien desinfiointiin on Erisan SafePoint+ -käsidesiautomaatti. Laitteesta saa yhtäjaksoisesti 2 500 annosta käsihuuhdetta. Annostelijan ansiosta ainetta ei mene hukkaan. Laite on parhaimmillaan auloissa, isommissa lounaspaikoissa ja muissa kohteissa, joissa on paljon kävijöitä ja joihin halutaan nopea, kosketusvapaa käsihygieniaratkaisu. Annostelulaitteessa käytetään Erisan Pro SafePoint+ Alcoliquid -käsihuudetta, joka on tutkitusti tehokas ja hellä iholle.

 • Ammattikäyttöön, esimerkiksi keittiöön, soveltuu Kiilto Dispenser -seinäteline, jossa käytetään yhden litran dispenser-pakkausta. Pakkauksesta saa 667 annosta. Hygieniaseinätelinettä voi painaa vaikka kyynärpäällä.

 • Asiakastilanteisiin, esimerkiksi kassoille, sopii Erisan Etasept 500 ml -pumppupullo, jota on helppo siirrellä tarpeen mukaan. Pumppupullossa on 250 annosta.

 • Moniin kohteisiin sopiva ratkaisu on Kiilto Dose -annostelija, jossa on mahdollisuus käyttää eri tuotteita annosteluratkaisuina. Annostelijaan sopii esimerkiksi Erisan Soap 400 ml tai Erisan Dose Antiseptic 400 ml -käsihuuhde. Kaikki Kiillon tarjoamat ratkaisut löytyvät Kesprosta.

”Meillä Kiillossa on maan kattava verkosto omia palveluja. Autamme mielellämme ja kartoitamme yhdessä asiakkaan kanssa, mikä olisi hänelle oikea ratkaisu esimerkiksi keittiöön, henkilökunnan tiloihin, hotellihuoneisiin, auloihin ja muihin kohteisiin. Jos käyttäjiä on paljon, Erisan SafePoint+ vapauttaa henkilökunnan aikaa, kun sitä ei tarvitse olla koko ajan täyttämässä”, Uuksulainen sanoo.

”Kun pandemia alkoi, käsihygieniaa piti tehostaa entisestään”

Lapland Hotels -ketjussa on aina pidetty hyvää huolta käsihygieniasta ja pidetty pinnat puhtaina, mutta pandemian aikana hygienia on huomioitu erityisen tarkasti. Yhdessä Kiillon kanssa hotelliketju kävi läpi käytössä olevat ja tarpeelliset puhdistus- ja hygieniatuotteet ja mietti sopivat ratkaisut kaikkiin yksiköihin.

Myös henkilökunta ohjeistettiin käyttämään tuotteita. Kaikissa henkilökunnan käyttämissä tiloissa sisään tullessa on ensimmäisenä vastassa käsidesituote. Lisäksi käsiä puhdistetaan ahkerasti vedellä ja saippualla.

”Meillä on pumppupulloja asiakastiloissa, ja hotelleissa on käsidesiä Dose-annostelijatelineissä oven pielessä. Ne ovat hotellin tyyliin sopivasti mustia. Hiihtokeskuksissa, joissa asiakasvirtaamat ovat isoja, käytössä ovat Erisan SafePoint+ -automaatit”, Lapland Hotelsin ravintola- ja ostotoimista vastaava johtaja Esa-Matti Tamminen kertoo.

ML 4 21 puhtaus Kiilto 3 Erisan SafePoint+ -käsidesiautomaatti on toimiva ratkaisu tiloihin, joissa on paljon kävijöitä.

Lapland Hotelsin kaikki käytössä olevat Kiillon pintadesinfiointi- ja puhdistusaineet sekä käsien desinfiointiratkaisut on käyty läpi huolella Kiillon asiantuntijan kanssa. ”Olemme löytäneet sopivat aineet, jotka puhdistavat ja desinfioivat mutta eivät rasita pintoja. Meillä on Kiillon tuotteista hyvät kokemukset, ne ovat toimineet hyvin. Hyvin sijoitettuna myös asiakkaat ovat käyttäneet käsidesiratkaisuja oikein hyvin.”

Lapland Hotels on tehnyt jo pitkään yhteistyötä Kiillon kanssa. ”Kiilto tuntee meidän tarpeemme. He ovat myös todella aktiivisia ja auttaneet meitä korona-ajan haasteissa”, Tamminen kertoo.

Tammisen mukaan myös asiakkaat ovat hyvin aktiivisia käsidesituotteiden käyttäjiä. Erisanin pumppupulloja kuluu paljon. ”Kun asiakas saapuu tiskille, katse hakee yleensä heti käsien desinfiointituotetta. Lähes kaikki desinfioivat kätensä heti sisään tullessaan. Samoin buffetlinjastoilla käsidesiä käytetään ahkerasti.”

Tamminen uskoo, että koronan aikana tehostetut käsien desinfiointikäytännöt tulevat pysymään myös jatkossa. ”Nyt käytössä olevat tuotteet jäävät pysyvään käyttöön, ja päivitämme niitä tarvittaessa.”

Puhtaat kädet, puhdas ruoka

 1. Hyvä ruoka tehdään ja tarjoillaan puhtain käsin.
 2. Tärkeimmät työvälineesi vaativat jatkuvaa huoltoa.
 3. Käsihygieniasta huolehtiminen on osa omavalvontaa.
 4. Puhdasta ruokaa puhtaissa tiloissa, puhtain välinein ja puhtain käsin.

Tiesitkö, että esimerkiksi sormuksen alla on yhtä paljon bakteereja kuin Euroopassa on asukkaita tai että rikkinäisen kynsinauhan alla oleva bakteerimäärä vastaa maapallon asukasmäärää?

KiiltoClean Oy

 • Kiilto on vastuullinen, pohjoismainen toimija ja hygienia-alan edelläkävijä.
 • Meillä on vuosikymmenien kokemus desinfektioaineista ja sairaalahygieniasta.
 • Tuotteemme kehitetään Suomessa, ja ne sopivat useille eri aloille, kuten ammattikeittiöihin, sairaaloihin, elintarvike- ja teknologiateollisuuteen sekä ammattisiivoukseen.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä