Pidä huolta tärkeimmästä työvälineestäsi - käsistäsi

Ruokaturvallisuuden varmistava puhtaus perustuu systemaattisiin toimintatapoihin ja hyvään käsihygieniaan. Kädet tulee pestä riittävän usein saippualla, mutta myös suojakäsineiden käyttö on ammattikeittiöissä toisinaan tarpeen.

Julkaistu

Teksti

Kiilto Pro

Kuvat

Kiilto Pro

Suojakäsineitä käytettäessä tulee huomioida, että käsineet vaihdetaan uusiin aina työvaiheesta toiseen siirryttäessä. Likaantuneet suojakäsineet levittävät epäpuhtauksia ja voivat siten väärin käytettyinä vaarantaa työntekijöiden ja asiakkaiden turvallisuuden. Suositeltavaa on tarjota myös asiakkaille mahdollisuus käsien desinfiointiin esimerkiksi palvelutiskillä olevan käsihuuhteen avulla.

Hyvä käsien ihon hoito, eli kosteustasapainon ylläpito, haavojen ja tulehdusten hoito sekä niiden ennaltaehkäisy on oleellinen osa ammattilaisen käsihygieniaa.

ML 4 21 puhtaus Kiilto 1

Pese – desinfioi – kosteuta

Käsien hyvän hygienian ja ihon hyvinvoinnin voi varmistaa kolmella kohdalla. Pesu Erisan Soap -pesunesteellä aina töihin tullessa, ennen ruoan valmistusta ja työvaiheesta toiseen siirryttäessä. Lisäksi kädet tulee pestä aina kun niissä on näkyvää likaa sekä WC-käyntien yhteydessä. Kuivaa pestyt kädet huolellisesti kertakäyttöisellä paperipyyhkeellä, sulje hana paperilla. Erisan Soap on kehitetty erityisesti usein toistuvaan pesuun, se on hajusteeton ja sisältää ihoa kosteuttavaa glyserolia.

Käsien desinfiointi on tehokkain tapa estää erilaisten tautien leviämistä, ja desinfioinnilla voi tehostaa pesun tehoa tai korvata vesi-saippuapesun silloin kun siihen ei ole mahdollisuutta. Desinfioidessa annostele tutkitusti tehokasta Erisan Etasept- käsihuuhdetta 2-3 painallusta kuiviin käsiin ja hiero huuhdetta käsiin kunnes ne ovat täysin kuivat huuhteesta.

Sekä suojakäsineiden käyttö että tiheä käsien pesu asettaa käsien ihon kovan rasituksen alle. Käsien ihon hyvinvointiin kannattaakin kiinnittää erityistä huomiota, jotta mahdollisia iho-ongelma kuten kuivumista voi ehkäistä. Lisäksi talviaikaan ihon kuivuus korostuu entisestään ulkoilma kylmyyden kasvaessa ja suhteellisen kosteuden pienentyessä. Säännöllinen ihon kostuttaminen auttaa pitämään käsien ihon kimmoisana ja ihon lipidikerroksen suojaavana. Käsien pesun jälkeen kädet tulisi kosteuttaa Erisan Hydra Creamilla, etenkin jos käsiä joudutaan pesemään usein tai jos iho on jo valmiiksi kuiva. Terve iho ja ehjät kynsinauhat edistävät hyvää hygieniaa.

Lataa tästä käsihygieniaohje ravintoloille!

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä