Rakennetaan ulkona syöminen yhdessä uudelleen

Kespron blogissa Mika Halmesmäki: "Uuden keksimisen kulttuurille ja uudentyyppisille ravintolapalveluille on kysyntää myös koronakriisin jälkeisenä aikana, jotta alamme kehittyy ja kasvaa notkahduksen jälkeen."

Julkaistu

Teksti

Mika Halmesmäki

Kevättä 2020 hallinnut koronavirus ja sen aiheuttamat tapahtumaketjut ovat olleet lähes jokaiselle ravintola-alan ammattilaiselle uran pahimpia shokkeja. Yrittäjät ovat joutuneet laittamaan liiketoimintansa joko kokonaan kiinni tai sinnittelemään nouto- ja kotiinkuljetuspalveluiden varassa. Ravintola-alan henkilökunta on suurimmaksi osaksi Suomessa lomautettuna.

Rajoitukset kahviloiden ja ravintoloiden osalta on tarkoitus päättyä toukokuun lopussa. Monelle uusi alku ei tule olemaan helppo ja joidenkin ravintoloitsijoiden liiketoiminta ei enää kesällä jatku. Nyt jos koskaan, ala tarvitsee myös valtiovallan apua inhimillisten tragedioiden minimoimiseksi ja uuden alun sujuvoittamiseksi.

Kriisi on pakottanut uudistumaan. Ravintolayrittäjät ovat pystyneet palvelemaan asiakkaitaan monin normaalista poikkeavin tavoin. Moni ravintola otti käyttöön oman kotiinkuljetuspalvelunsa ja uudenlaisia myyntikanavia, esimerkiksi viereisen K ruokakaupan kautta. Tarjolle tuotiin puolivalmiita kotona viimeisteltäviä annoksia ja suosittuja sesonkiruokakoreja pääsiäiseen ja vappuun.

Myös me Kesprossa jouduimme uudistumaan nopeasti, kun mietimme miten voimme palvella asiakkaitamme tässä radikaalisti muuttuneessa tilanteessa. Olemme olleet tiivisti yhteydessä asiakkaisiimme ja pyrkineet tukemaan mahdollisuuksiemme mukaan.

Suunnittelimme yhdessä tilausmääriä ja toimituksia asiakkaan uutta tilannetta tukevaksi. Autoimme ravintoloita ja K-kauppiaita löytämään toisensa ravintola-annosten myymiseksi kaupan kautta. Tarjosimme myös heti kriisin alettua asiakkaillemme take away -toimintaa tukevien tuotteidemme valikoimia ja siihen liittyvää reseptiikkaa, jotta ravintoloiden olisi nopea muuttaa liiketoimintakonseptiaan ruokaa toimittavaksi ravintolaksi. Lisäksi tarjosimme pääkaupunkiseudun ravintoloiden kotiinkuljetustarpeisiin vuokra-autoja joustavin ehdoin K-ryhmän autokauppa K-Caaran kanssa.

Uuden keksimisen kulttuurille ja uudentyyppisille ravintolapalveluille on kysyntää myös koronakriisin jälkeisenä aikana, jotta alamme kehittyy ja kasvaa notkahduksen jälkeen. Opitaan toisiltamme.

On vaikea arvioida, mitkä ovat suomalaisten ensi hetken reaktiot ravintolarajoitusten rauettua. Osassa paikoista muutos näkyy varmasti heti ja osassa palautuminen normaaliin rytmiin kestää pidempään. Me Kesprossa olemme kuitenkin valmiina ja palvelemme Teitä heti täydellä teholla. Rakennetaan yhdessä ulkona syöminen Suomeen uudelleen ja pyritään tekemään siitä suositumpaa kuin koskaan aiemmin.

Haluan toivottaa voimia jokaiselle ravintola-alan yrittäjälle ja ammattilaiselle! Ollaan yhteydessä.

Mika Halmesmaki MyK 2019 neliokuva

Mika Halmesmäki
Johtaja
Kespro

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä