Ravintolatukku palvelee ripeästi

Vuoden alussa aloitettu Ravintolatukku-palvelu tarjoaa jopa kuuden tunnin toimitusrytmiä ja vaikka kahdesti päivässä. Näin ravintolassa riittää aina myytävää.

Julkaistu

Teksti

Tarja Västilä

Kuvat

Ville Rinne, Markus Pentikäinen

Kespron Ravintolatukku toimii tällä hetkellä pääkaupunkiseudulla ja on alusta asti herättänyt myönteistä kiinnostusta.

”Moni uusista ravintola-asiakkaistamme päätyy valitsemaan Ravintolatukun. Asiakas näkee sen hyödyllisenä omalle toiminnalleen”, määrittelee aluejohtaja Tomi Lotvonen.

Ravintolatukun toimitusrytmi on markkinoiden nopein: tuotteita on mahdollista saada kuuden, kymmenen tai 24 tunnin kuluessa tilauksesta. Jos tarvetta on, tavaraa saa jopa kaksi kertaa päivässä.

ML 4 21 Ravintolatukku 2

Varastointihaaste hälvenee

Ravintolalle tyypillinen haaste on tavaran varastointi. Viimeinen käyttöpäivämäärä rajoittaa elintarvikkeiden hyödyntämistä. Ruokahävikki pienenee, kun tuotteen kierto paranee.

”Varastointi sitoo pääomaa, jolloin sitä on vähemmän käytettävissä muuhun toimintaan. Varastossa seisova tavara heikentää yrityksen maksuvalmiutta.”

Lotvosen mukaan Ravintolatukun nopea toimitusrytmi on iso etu. Ravintolassa kysyntä vaihtelee säiden mukaan: sateella terassille ei saavu kukaan, mutta poutapäivänä asiakkaita riittää. Kysyntäpiikki voi tyhjentää varaston.

”Nopeimmillaan rytmi on kuusi tuntia. Jos illalla kello 22 tekee tilauksen, aamulla saa jo tarvitsemansa. Kymmenenkin tunnin toimitusrytmi mahdollistaa sen, että iltaserviisin voi myydä täysillä ja tilauksen voi tehdä aamuksi.”

Jos tilaus tulee Ravintolatukkuun ennen kello yhdeksää aamulla, toimitus on perillä kello 14 alkaen.

”Ei oo -myynnin määrä vähenee huomattavasti. Ravintola pystyy säilyttämään palvelutasonsa ja vastaamaan kysyntään. Sillä jos palvelussa on puutteita, asiakkaat osaavat äänestää jaloillaan.”

Ennustamisen tilalle myyntiä

Rivakan tilaus-toimitusrytmin ansiosta ennustaminen jää pois. Kaikki hyötyvät reaaliaikaisuudesta. Lotvonen ottaa esimerkiksi tilaustarjoilut kulttuuritapahtumissa.

”Väliaikatarjoilut tilataan usein ennakkoon, sillä tauot ovat lyhyitä. Kun toimitusaika on nopea, ravintola voi myydä tarjoiluja lähempänä tapahtumaa. Tilauksia voidaan ottaa vastaan aamuun asti, ja toimitus on iltapäivällä. Näin ravintola saa lisättyä myyntiä.”

Ravintolan käyttöpääomaa vapautuu, kun tuotteet saadaan myytyä samana tai seuraavana päivänä. Laskun tullessa Kesprosta tuotteet on jo myyty.

Akuutisti jopa kahdessa tunnissa

Jos ravintolalle tulee akuutti tarve saada jotain tuotetta, Ravintolatukulla on pikatilausmahdollisuus Kespronetin kautta. Tavaran saa kahdessa tunnissa.

”Meiltä pystyy tilaamaan pyhäpäivänäkin. Jos vaikka helatorstai tai sunnuntai on hyvä myyntipäivä, tilauksen voi tehdä päivän päätteeksi. Pyhän jälkeisenäkin päivänä riittää myytävää.”

Lotvonen toteaa laadun hallintaprosessin olevan aukoton: logistiikka hoituu keräilystä ja lähettämöstä aina kuljetukseen asti. Kaikesta jää digitaalinen jälki, mikä auttaa analysoimaan ja kehittämään toimintaa. Virhemarginaalikin pienenee.

”Ravintolatukun tavoite on sadan prosentin ratkaisuvarmuus. Toimimme asiakkaidemme arjesta käsin, ja poikkeamissa keskitymme tuottamaan asiakasta tyydyttävän ratkaisun mahdollisimman nopeasti.”

Pääkaupunkiseudulla Kespron Ravintolatukku tarjoaa markkinoiden nopeimmat toimitusrytmit, ketterimmän asiakaspalvelun ja poikkeamiin reagoinnin yhdistettynä markkinoiden parhaaseen valikoimaan. Laajentumissuunnitelmia Uudenmaan ulkopuolellekin on jo olemassa. Lotvosen mukaan alueellisia painotuksia tehdään jatkossa kasvukeskusten kautta.

Jakelu toimii tehokkaasti

Kesko Logistiikka tarjoaa kuljetuspalveluita Kesprolle ja hoitaa pääkaupunkiseudun jakelua useilla kymmenillä autoilla, pakettiautosta rekkoihin.

”Jakelutapahtumia on viikkotasolla useita tuhansia”, kertoo aluepäällikkö Tommi Martikainen. Hän vastaa pääkaupunkiseudun lähijakelusta.

Pääkaupunkiseutu on suuri markkina-alue, jonka sisään mahtuu kaikenlaisia horeca-asiakkaita. Jakelutarve lähtee aina asiakkaasta ja hänen toiveistaan siitä, milloin kuorman tulee olla perillä. Sen pohjalta autoille tehdään aikataulutus.

Martikaisen mukaan K-Logistiikan vahvuuksia ovat prosessin ja järjestelmien hallinta. Kaikki toimet ovat mitattavissa ja raportoitavissa.

”Kuljetuspalvelut ovat sujuvia ja kustannustehokkaita myös Kehä III:n ulkopuolelle: vähittäiskaupan ja horeca-puolen tuotteet kulkevat samassa autossa. Suomessa on tuhat K-ruokakauppaa, joten Keskon auto tulee joka kolkkaan joka tapauksessa.”

Keskolla on yhdeksän alueterminaalia ja 14 noutotukkua, joilla varmistetaan valtakunnallinen kattavuus.

Räätälöityä toimintaa

K-Logistiikka tarjoaa aina räätälöityjä ratkaisuja ja palvelukokonaisuuksia asiakkaan tarpeisiin. Jakelun lisäksi asiakkaalla on mahdollisuus valita muun muassa kuorman purkupalveluita tai kylmien ja lämpimien tuotteiden erottelua eri kuljetusyksiköihin. Esimerkiksi isossa hotellissa voi olla eri toimipisteitä, joihin kuormat toimitetaan eroteltuina. Pääkaupunkiseudun ravintoloita palvellaan nopeimmillaan kahden tunnin aikaikkunassa. Horeca-puolen standardina on 24 tunnin toimitusrytmi varastotuotteille.

”Kun tilauksen tekee illalla, kuorma on aamulla tai aamupäivällä perillä. Iltapaikkoihin jakelu on iltapäivisin tai ilta-aikaan.”

Martikaisen mukaan Kesprolla on markkinoiden nopeimmat tilaus-toimitusrytmit. Logistiikan, myynnin ja asiakaspalvelun saumaton yhteistyö takaa toimitusvarmuuden.

”Kun meillä on paras tiimi tekemässä Ravintolatukkua, ravintolat voivat keskittyä olennaiseen: ruoan valmistamiseen ja myyntiin.”

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä