Ravintolatukku mullistaa ravintoloiden palvelut

Ravintolatukku on yksi Kespron historian suurimmista uudistuksista

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

Ville Rinne

Kespro laajentaa palvelua pääkaupunkiseudulla uudella Ravintolatukulla, joka vastaa erityisesti ruokaravintoloiden monipuolisiin ja yksilöllisiin tarpeisiin. Perinteisten tukkupalvelujen lisäksi palveluita on entistä enemmän mahdollista räätälöidä asiakaskohtaisen tarpeen mukaan tuotteiden tilausmäärään, kuljetusaikaan ja toimitusrytmiin liittyen.

Yksilölliset ja riittävän nopeat toimitusrytmit, asiakaspalvelu, joka ei jätä pulaan sekä monipuolinen varastotuotevalikoima. Tammi-helmikuussa toimintansa aloittava Kespron ravintolatukku tuo uusia toimintatapoja pääkaupunkiseudun ravintolamarkkinaan. Ravintolatukku on yksi Kespron historian suurimmista uudistuksista, ja sen palvelutarjontaan on haettu inspiraatiota maailmalta.

Kespro ravintolatukku rullakon toimitus

Asiakkaan näkökulmasta merkittävä etu Ravintolatukussa on sen tilaus- ja toimitusrytmi, joka on suunniteltu vastaamaan vaativimpiinkin palvelutarpeisiin. Ravintolatukusta voi tilata tuotteita joko 24 tunnin, 10 tunnin tai jopa 6 tunnin tilaus- ja toimitusrytmillä. Esimerkiksi kymmenen tunnin rytmissä asiakas voi tilata tuotteet Kespronetin kautta illalla klo 23 mennessä seuraavalle päivälle. Nopeimmalla kuuden tunnin palvelurytmillä tuotteet toimitetaan asiakkaalle kaksi kertaa päivässä, aamulla ja iltapäivällä kuutena päivänä viikossa eli 12 kertaa viikon aikana.

"Näin tiukka tilaus-toimitusrytmi vaatii järjestelmiltä ja logistiikan prosessilta todella paljon, mutta Kespron ammattilaiset saivat tämänkin onnistumaan. Ravintola, jossa on laajat palveluajat, suuret volyymit tai suuret kysynnän vaihtelut, voi kaivata tiheää palvelurytmiä oman palvelutasonsa varmistamiseksi. Kespro tulee tässä kohdassa valtavan varastonsa kanssa todella lähelle asiakasta", Kespron aluejohtaja Tomi Lotvonen sanoo.

Laajemmat varastotuotevalikoimat

Ravintolatukku palvelee pääkaupunkiseudulla sijaitsevien yksityisten HoReCa-asiakkaiden erilaisia ravintolakonsepteja, ja palveluja on tarkoitus kehittää asiakastarpeen mukaan. Valikoimaan tulee satoja uusia tuotteita, jotka voi jatkossa valita yksittäiskappalein toimitettuna kokonaisen myyntierän sijaan. Tilausjärjestelmän kehityksen myötä pienmyyntierien tilaaminen tullaan tekemään myös entistä helpommaksi ja asiakkaiden toiveisiin pystytään reagoimaan ketterämmin. Ravintolatukun valikoimiin on tulossa myös kattava valikoima kilokerättäviä hevi-tuotteita.

"Kesprossa on jo ennestään markkinoiden laajin tuote-valikoima, mutta niiden toimitusajat vaihtelevat. Ravintolatukussa on entistä parempi varastovalikoima ja nopea palvelurytmi", Lotvonen kiteyttää.

Ravintolatukun asiakkaita tulee palvelemaan erillinen asiakaspalvelu, joka ratkoo arjen haasteet tehokkaasti. Myös Kespron verkkokauppa-alusta Kespronet päivittyy merkittävästi Ravintolatukun myötä.

"Haluamme, että jokainen asiakas saa Kesprosta itselleen juuri yksilöllistä tarvettaan vastaavan palvelukattauksen. Ravintolatukku tuo tähän uusia mahdollisuuksia. Yksilöllinen asiakaspalvelu ja laaja varastovalikoima yhdistettynä markkinoiden ketterimpään logistiikkaan on lyömätön yhdistelmä pääkaupunkiseudulla ja pystyy tarjoamaan ennennäkemättömän tuotesaatavuuden ravintolaan toimitettuna."

Kespro ravintolatukku kuljetusauto

Laajan foodservice-markkinan tarpeet vaihtelevat

Ravintolatukku toimii erityisesti ravintola-asiakkaalle palvelualustana, josta asiakas voi valita juuri sopivat palvelut.

Foodservice-toimiala on laaja ja käsittää yksityisten ravintoloiden ja kahviloiden lisäksi myös julkisen sektorin ruokaa valmistavat yksiköt, ruokaa valmistavat majoitusliikkeet, valtakunnalliset ravintolaketjut, liikenneasemat, grillit sekä catering- ja pitopalveluyritykset.

"Kesprossa jokainen asiakas kohdataan aina yksilöllisesti, kokonaisuutena, ja palvelutarjonta rakennetaan asiakaslähtöisesti. Joidenkin asiakkaidemme tarpeisiin soveltuu parhaiten Ravintolatukku, kun taas toisille asiakkaillemme soveltuvat parhaiten Kespron Foodservice-tukun palvelut. Tätä täydentävät maakuntien tukkujen toimitus- ja noutotukkutoiminta", Lotvonen sanoo.

Lotvosen mukaan yksityinen Horeca-markkina on kehittynyt tarjonnan tasoltaan laadullisesti parempaan suuntaan kiihtyvällä tahdilla jo vuosia.

"Ravintola-ala monipuolistuu kovalla vauhdilla, ja markkinaan tulee jatkuvasti uusia, uniikkeja konsepteja ja liikeideoita. On ollut ilo huomata etenkin pääkaupunkiseudulla todella mielenkiintoisia uusia avauksia ja rohkeasti uudenlaista tarjontaa."

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä