Ravintolatukku-palvelulla oli tilausta markkinoilla

Kespron blogissa Tomi Lotvonen: ”Asiakasmäärien tasainen kasvu palvelun piirissä kertoo, että nopeammalle tilausrytmille on selvästi ollut markkinoilla tarvetta.”

Julkaistu

Teksti

Tomi Lotvonen

Kespro Ravintolatukku -palvelun lanseeraus oli yksi tämän vuoden suurimpia foodservice-tapahtumia Suomessa. Uusi palvelu vastaa vaativien ruokaravintoloiden monipuolisiin ja yksilöllisiin tarpeisiin pääkaupunkiseudulla.

Palvelun lanseeraus ei olisi voinut sattua haasteellisempaan aikaan. Keväällä koronatilanne yllätti ja ravintolasulut astuivat jälleen voimaan. Kiinnostus markkinoilla kuitenkin heräsi ja mielenkiinto palveluamme kohtaan on ehkä juuri nyt kaikkein suurinta.

Kespro Ravintolatukku tarjoaa joukon uusia tukkuasiakkuuden räätälöintimahdollisuuksia ravintolakohtaisten tarpeiden mukaan. Asiakas saa päättää ravintolalle toimitettavan tavaran saapumisajan ja toimitusrytmin 6, 10 tai 24 tunnin vaihtoehdoista.

Puoli vuotta palvelun lanseerauksen jälkeen on hyvä hetki katsoa, millä tavalla uusi palvelu istuu nykyiseen markkinatilanteeseen ja asiakkaiden tarpeisiin. Asiakasmäärien tasainen kasvu palvelun piirissä kertoo, että nopeammalle tilausrytmille on selvästi ollut markkinoilla tarvetta.

Ravintolatukku on helpottanut asiakkaidemme arkea kuluneen vuoden aikana parantuneena liiketoiminnan kannattavuutena. Otetaan esimerkiksi ravintolalle varastossa olevan tavaran määrä, joka on suurin ravintolan omaa pääomaa sitova kokonaisuus. Varastoon sitoutunut raha ei ole käytettävissä muihin yritystoiminnan tarpeisiin, joten se heikentää ravintolan maksuvalmiutta eli likviditeettiä. Ravintolatukun nopealla toimitusrytmillä ravintola saa välittömästi pienennettyä varastoonsa sidottua pääomaa.

Oheisen esimerkin kautta ravintolan liiketoiminnan toimintavarmuus haastavinakin aikoina kasvaa oleellisesti. Lisäksi toiminta on joustavampaa ja tarjolla on aina taatusti tuoreita raaka-aineita. Kaiken kukkuraksi ravintolan oma ”eioo-myynti” pienenee, sillä mitä nopeammat varaston täydennysvälit ovat, sitä lyhyempiä ”eioo-hetkiä” syntyy.

Saamiemme asiakaspalautteiden mukaan palvelu on todella tuonut asiakkaillemme lisäarvoa. Palvelun asiakkaina on tällä hetkellä jo useita kymmeniä ravintoloita pääkaupunkiseudulta, joiden liiketoimintamallit vaihtelevat lounasravintoloista fine diningiin.

Ravintolatukun voidaan sanoa nyt pysyvästi ottaneen paikkansa Suomen foodservice-markkinalla. Tästä on hyvä lähteä kehittämään ja laajentamaan palvelua eteenpäin.

Tomi Lotvonen 150x150

Tomi Lotvonen
Aluejohtaja
Kespro

Tomi Lotvonen johtaa Kesprossa Ravintolatukku-palvelukokonaisuutta ja sen lanseerausta. Hän vastaa myös Kespron pääkaupunkiseudun asiakkuuksista ja myynnistä.

Lue lisää Ravintolatukusta: kespro.com/ravintolatukku

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä