”Rohkeasti kokeilemaan vegaanisia uutuuksia”

Valio vastaa lisääntyneeseen kasvipohjaisten tuotteiden kysyntään ja lanseeraa tänä syksynä uudet kasvipohjaiset, ammattikäyttöön tarkoitetut Valio Oddlygood® -tuotteet.

Julkaistu

Teksti

Eeva Lauronen

Kuvat

Sami Heiskanen ja Valio

Suomessa valmistetut Valio Oddlygood® -sarjan tuotteet ovat gluteenittomia, soijattomia ja palmuöljyttömiä. Tuotteet ovat sataprosenttisesti kasviperäisiä, joten ne sopivat myös vegaaneille.

”Kuluttajat pohtivat yhä enemmän raaka-aineiden eettisyyttä. Myös maailmantilanne vaikuttaa lisääntyneeseen kasvipohjaisten tuotteiden kysyntään. Valio haluaa olla kehityksessä mukana ja tarjota kotimaisen vaihtoehdon kasvipohjaisille valmisteille”, keittiömestari Tuomas Hämäläinen Valiolta kertoo.

ML 4 21 vegaaniset uutuudet Valio 1 ”Valio Oddlygood® Easy Cooking 1 l UHT antaa maa-artisokkakeitolle kermaisen maun”, Tuomas Hämäläinen vinkkaa.

Valio Oddlygood® -tuotteissa käytetty kaura on kotimaista, Suomessa kasvanutta ja jalostettua.

”Olemme hyödyntäneet tuotesarjan kehittelyssä Valion vankkaa tietämystä ja ammattitaitoa maitotuotteiden valmistuksesta. Tämä tietämys on nyt tuotu kasvipohjaisten tuotteiden kehittelyyn. Tuotekehitystä on seurattu hyvin läheltä, ja tuotteita on testailtu ja maisteltu Valio Koekeittiöllä”, Hämäläinen sanoo.

Valio Oddlygood® -tuotesarjan tuotteita voi käyttää samaan tapaan kuin vastaavia maitopohjaisia tuotteita. Hämäläinen kannustaa kokeilemaan uutuuksia rohkeasti.

”Tuotteet ovat helppokäyttöisiä ja tuttuja. Toki kasvipohjaisen tuotteen maku on hieman erilainen kuin maitopohjaisen, mutta tuotteissa on tuttua hapokkuutta, raikkautta ja täyteläisyyttä samaan tapaan kuin maitopohjaisissa vastineissaan.”

ML 4 21 vegaaniset uutuudet Valio 3 Valio Oddlygood® -tuotteita voi käyttää kuten maitopohjaisia tuotteita.

Hämäläinen on huomannut, että ravintola-asiakkaat ovat yhä enemmän kiinnostuneita esimerkiksi vegaanisista tai gluteenittomista annoksista.

”Sen sijaan, että valmistaisi samasta ruoasta useita eri versioita, ruoasta voi tehdä Oddlygood-tuotteilla kaikille sopivan.”

Esimerkiksi ranskankermaa muistuttava Valio Oddlygood® Dream Fraiche 400 g maustamaton on hyvä vaihtoehto hapankermatuotteille. Tuote soveltuu sekä kylmän että lämpimän ruoan valmistukseen. Siihen voi sekoittaa makua antavia aineita.

”Rakenne on paksu ja sileä, maku on herkullinen ja raikas. Tuote sopii esimerkiksi meksikolaiseen ruokaan ja kylmiin dippeihin, ja sen voi vatkata kevyeksi vaahdoksi. Tuote hyytyy paistettaessa ilman kananmunaa ja sopii myös kylmänä nautittavaksi”, Hämäläinen vinkkaa.

ML 4 21 vegaaniset uutuudet Valio 4 Ravintola-asiakkaat ovat yhä enemmän kiinnostuneita vegaanisista tai gluteenittomista annoksista.

Valio Oddlygood® Easy Cooking 1 l UHT tuo ruokaan pehmeän, kermamaisen maun, ulkonäön ja täyteläisyyden. Tuotteessa on kermainen rakenne ja luonnollinen väri, ja se kestää keittämistä sekä hauduttamista.

Valio Oddlygood® Easy Whipping 2,5 dl UHT vatkautuu helposti ja nopeasti ja sopii hyvin esimerkiksi kakkujen koristeluun. Vaahto on ilmavaa, kestävää ja valkoista. Vaahtoa voi helposti maustaa tai tarjota sellaisenaan esimerkiksi juomissa.

”Tuotteen rasvaprosentti on 14, ja se vatkautuu kolminkertaiseksi jopa kermaa nopeammin. Koska maku miedontuu vaahdotettaessa, vaahdon voi jättää hieman löysemmäksi, jos lopputuloksen ei tarvitse olla pursotettava, ja makeuttaa esimerkiksi vaahterasiirapilla. Vatkattu vaahto kannattaa nostaa jääkaappiin ennen tarjoilua, jotta se pysyy herkullisena”, Hämäläinen sanoo.

Tuotesarjaan kuuluvat myös Valio Oddlygood® Bake & Dessert 180 g vanilja sekä Valio Oddlygood® Bake & Dessert 180 g vadelma & mustikka.

Tuotteet

ML 4 21 vegaaniset uutuudet Valio 5

Valio Food Solutions

  • Me Valio Food Solutionsilla olemme olemassa asiakkaitamme varten. Tarjoamme parhaat tuotteet, reilun valikoiman ja ratkaisut, jotka auttavat tekemään parempaa bisnestä tuottavasti, tehokkaasti ja ennakoitavasti.
  • Kun toimitukset saapuvat varmasti ja tuotteet toimivat niin kuin pitääkin, sinä voit keskittyä olennaiseen.
  • Meillä laatu rakentuu myös siitä, että tunnemme tuotteemme ja niiden käyttöominaisuudet läpikotaisin. Teemme työtä intohimolla, vastuullisesti ja asiakaspalveluasenteella – parempien työpäivien puolesta, joka päivä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä