Suonenjoella Savon sydämessä syntyy makuelämyksiä

Harva tietää, että mansikoistaan tutussa Suonenjoen kunnassa tuotetaan makuelämyksiä ammattikeittiöille. Lähes 50 vuoden ajan on Valion hillotehtaassa Suonenjoella valmistettu hilloja, marmeladeja ja täytteitä, jotka kruunaavat juhlatarjottavat.

Julkaistu

Teksti

Kaupallinen yhteistyö: Valio

Kuvat

Valio

Laadukkaiden hillo-, marmeladi- ja täytetuotteiden synnyn takana ovat ensiluokkaiset raaka-aineet ja innovatiivinen valiolainen tuotekehitystyö. Raaka-aineiden hankinta on jatkuvaa ja hetkistä työtä, jossa hankinnan ammattilaiset varmistavat oikea-aikaisten satokausiraaka-aineiden hankinnan tehtaan tarpeisiin. Tuotteissa hyödynnetään valiolaisia raaka-aineita, kuten voita, jogurttia ja juustoja. Yksi hyvä esimerkki tästä on Valio Leipomo kinuskitäyte, jolla valmistuu juhlakauden parhaimmat tarjottavat ja tietysti laktoosittomana.

Valio kinuskikakku-4

Vankka tuotekehitys tuottaa tulosta


Valiolaiset tuotekehityksen ammattilaiset Suonenjoella kehittävät tuotteita, jotta ammattikeittiöt voivat tarjota asiakkailleen sesonkien mukaisia makuelämyksiä. Valion leipomokonsultti Mika Parviainen tekee tiivistä yhteistyötä Suonenjoen tuotekehitystiimin kanssa. Tuotekehityksen keskiössä ovat tuoteratkaisut, jotka helpottavat asiakkaan arkea - oikeanlainen tuote toimii monessa eri tarjottavassa lopputuotteessa. Hillotehtaan tuotteet ovat laadukkaita, hyvänmakuisia, tasalaatuisia ja kauniin värisiä. Niiden avulla syntyy niin vaativia leivonnaisia kuin helppoja ja nopeita jälkiruokiakin.

”Yhteistyö hillotehtaan tuotekehityksen kanssa on innostavaa ja palkitsevaa. Yhteistyön tuloksena on syntynyt maistuvia makupareja aina tuotteiksi asti, mutta myös runsaasti ideoita ja käyttövinkkejä reseptikehitykseen. Yhtenä tuotteena tulee mieleen Valio ananas-passiontäyte, joka antaa raikkaan maun vaikkapa suklaisiin kakkuihin tai juhlien vegaanisiin tarjottaviin”, Parviainen kuvailee.

Helposti sesongin mukaisia tarjottavia

”Marjojen ja hedelmien satokaudet näkyvät aina myös valmiiden täytteiden myynnissä. Hyvämakuiset täytteet toimivat pohjana ja sesongin tuoreilla marjoilla viimeistellään leivonnaisten tai jälkiruoka-annosten ulkonäkö. Mansikka-aikaan Valio mansikkatäyte runsas toimii loistavasti täytekakun täytteenä. Kakun koristeluun kannattaa valita silloin ehdottomasti tuoreet mansikat ja pinnan viimeistelyyn Valio Leipomo kirkaskuumahyytelö”, Parviainen vinkkaa.

Ajan hengen mukaista on ottaa huomioon hygienia tarjoilutilanteissa. Hyvä idea on laittaa tarjolle valmiiksi leikattuja annospaloja, leivoksia tai koota tarjottavat annosmaljoihin. Valmiit Valio täytteet auttavat ja nopeuttavat valmisteluissa, kun kaikkea ei tarvitse tehdä alusta loppuun asti itse. Tällöin aikaa jää myös annosten kokoamaiseen ja koristeluun. Myös tarjoilutilanteessa tarjottavat säilyvät kauniina ja houkuttelevina, kun ne ovat esillä valmiina annoksina.

42264 Valio NutriF Voimarahka3

Monikäyttöiset täytteet

Valio täytteiden yksi valttikortti on monikäyttöisyys. Suurin osa täytteistä on paistonkestäviä, jolloin yhtä ja samaa täytettä voi käyttää kakun täytteenä tai paistettavan pullan hillosilmänä. Valio täytteet toimivat myös erinomaisesti välipalarahkoissa tai smoothiessä.

Mika Parviainen vinkkaa helpon ja nopean idean, joka syntyy kädenkäänteessä Valio kermasta ja Valio mansikkatäytteestä.

Helpot mansikkacroissantit

  1. Vaahdota kerma ja mausta Valio mansikkatäytteellä
  2. Pursota croissanttien väliin ja halutessasi koristele tuoreilla mansikoilla

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä