Ruokimme onnellisuutta

Helsingin Mylly haastaa totuttua ja tekee hyviä tekoja etupeltoon, jotta suomalaiset voivat olla onnellisia sekä nyt että tulevaisuudessa.

Julkaistu

Teksti

Helsingin Mylly

Kuvat

Helsingin Mylly

Kaupallinen yhteistyö

Helsingin Mylly

Helsingin Mylly on suomalainen perheyritys, joka valmistaa suomalaisia viljatuotteita kuluttajille, ammattilaisille ja teollisuudelle sekä kotimaahan että vientiin. Yritys täyttää tänä vuonna 90-vuotta, ja perheenjäsenet työskentelevät yrityksessä jo neljännessä polvessa.

"Tarjoamme päivän kaikkiin ruokahetkiin laadukkaita ja vastuullisia viljatuotteita. Laajasta Myllärin tuoteperheestämme löytyy vaihtoehtoja myös gluteenittomien tuotteiden ja luomun ystäville", Helsingin Myllyn markkinointipäällikkö Mia Kettunen toteaa.

Tänä vuonna tuttu ja suomalaisten rakastama Myllärin brändi skarpataan vastamaan seuraavien vuosikymmenten haasteisiin, ja sen lupaus on Ruokimme onnellisuutta.

"Se, että teemme hyviä tekoja etupeltoon tarkoittaa hyviä valintoja luonnon, ihmisten, yhteiskunnan ja asiakkaiden osalta", Kettunen valottaa.

Helsingin Mylly kespro.com hiutaleet

Tuotteita, tekoja, toimintaa on päivitetyn brändin kantava voima

Onnellisuus vaatii aktiivisuutta, optimismia ja uskoa parempaan huomiseen. Huomisen onnellisuus on seuraus lukuisista valinnoista, joita ihmiset tänään tekevät.

"Maailma on vääntynyt kummalliseen asentoon. Arvot, joihin me suomalaiset olemme tottuneet nojaamaan ovat vastatuulessa ympäri maailmaa. Pahoinvointi lisääntyy ja onnellisuutta etsitään maailman onnellisimman kansan näkökulmasta täysin vääristä paikoista."

"Meille onnellisuuden resepti on yksinkertainen. Pitää olla itselleen rehellinen ja tehdä asioita, joihin uskoo. Kannattaa myös oivaltaa yksinkertaisten asioiden voima. Me tuomme pöytään yksinkertaista ja luonnollista ruokaa, koska sellainen tekee keholle ja mielelle hyvää. Ja kun ympäristö, keho ja mieli ovat tasapainossa myös ihminen on onnellinen", Mia Kettunen toteaa.

Kauraskantoisempaa viljelyä

Helsingin Myllyllä on jo pidempään ollut käytössä oma viljelyohjelma, jonka ansiosta mm. gluteenitonta kauraa saadaan puhtaana suoraan pellolta pöytään. Tämä viljelytapa vaatii sopimusviljelijöitä enemmän panostusta, mutta palkitsee laadukkaana lopputuotteena.

Yritys myös haastaa jatkuvasti itseään löytääkseen vieläkin parempia tapoja ruokkia onnellisuutta. Siitä elävä esimerkki on välkymmin viljelty uusi tuotteemme kaurahiutale 2.0, jossa hyödynnetään teknologiaa.

"Satelliittikuvien, mittarien, skannausten ja analyysien avulla viljelijä saa tietoa, mitä pelto tai kasvi tarvitsee. Pidämme huolen, ettei pellolle päädy mitään ylimääräistä ja lannoitamme vain sen, mitä tarvitsee. Tämä tulevaisuuden viljelytapa tukee luonnon monimuotoisuutta ja tekee kaurasta ravintorikkaampaa. Nyt voittavat kaikki – viljelijä, maaperä, pörriäiset ja tietenkin puuron syöjä. Onnellisuutta ruokitaan siis ihan konkreettisesti", Kettunen tiivistää.

Helsingin Mylly kespro.com puuro

Luovuutta viljatuotteiden käyttöön

Vuosien saatossa Helsingin Mylly on kartuttanut tietotaitoaan.

"Uskallamme sanoa, että tunnemme viljan ja sen monimuotoiset käyttömahdollisuudet. Mutta me myös ideoimme uutta ja sitä kautta luomme ihmisille uudenlaisia ruokaelämyksiä. Esimerkiksi pitkäjyväinen kauramme sopii riisin sijaan susheihin", Mia Kettunen toteaa.

Luovuutta ovat myös erilaiset uudet makuyhdistelmät. Vaikkapa ruissämpylät ja misovoi ovat yhdistelmä, joka hienosti yhdistää kahta selkeää ruokakulttuuria. Puurot ovat tänä päivänä salonkikelpoisia ja niihin yhdistellään ihanasti, paahdettua voita tai karamellisoitua maitoa. Pizzat ovat olleet taidetta jo muutaman vuoden, samoin kuin burgerit. Molemmissa näyttäytyy isossa roolissa vilja. Pizzapohjat ja burgerileivät ovat todella mielenkiintoisilla tavoilla nousseet taiteeksi, jolla kokit jopa kilpailevat.

"Ravintolassa haluamme elämyksiä, jotka tuovat meille nautinnollisen kokemuksen maun, palvelun, raaka-aineiden taidokkaan käytön sekä kekseliäisyyden muodossa. Käytetään siis suomalaista viljaa vielä rohkeammin tulevaisuudessa", Mia Kettunen kannustaa.Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä