The BOX vie elämykset uudelle tasolle

PRO-gaalan historian ensimmäinen innovaatiopalkinto myönnettiin uusia ajattelutapoja ja teknologioita hyödyntävälle Haaga-Helian The BOX -elämyskonseptille. Mika Halmesmäki ojensi pokaalin Pasi Tuomiselle ja Eeva Puhakaiselle.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Olli Urpela

Wanha Satama pullisteli niin glitteriä ja glamouria kuin intohimoa ja ammattiylpeyttäkin kun Suomen horeca-ala kokoontui vuosittaiseen PRO-gaalaansa, joka oli järjestyksessään jo 16. Gaalan järjestävän Aromi-lehden Niina Harlin pohtikin, mistä löytyy seuraavaksi kerraksi paikka, jonne kaikki halukkaat mahtuisivat mukaan juhlimaan. Wanhassa Satamassa pöydät katettiin 650 ruokailijalle, ja liput myytiin tänäkin vuonna loppuun jo hyvissä ajoin ennen suurta juhlailtaa.

– Olkoon paikka mikä hyvänsä, on varmaa että sama hyvä fiilis pysyy, sen verran upea joukko oli koolla, totesi kultaiseen Gatsby-teemaan pukeutunut Vappu Pimiä, joka oli yksi illan juontajista.

Innovaatioiden kärki

Illan kohokohta oli luonnollisesti PRO-tunnustusten jako. Palkinnot jaettiin 15 eri sarjassa, joista ensimmäistä kertaa mukana oli paras innovaatio. Ehdolla innovaatiopalkinnon saajaksi olivat Hävikkiruokaravintola Loop, Ravintolaryhmä Oy ja The Box -elämyskonsepti. Kolmesta ansiokkaasta ja idearikkaasta ehdokkaasta palkinnon sai ammattikorkeakoulu Haaga-Helian elämyskonsepteja kehittävä ja tuottava The BOX. Kespron Mika Halmesmäki sai kunnian ojentaa PRO-patsaan The BOX -konseptin Eeva Puhakaiselle ja Pasi Tuomiselle.

– Ilman innovaatioita ei mikään koskaan muuttuisi. Ja innovaatioita syntyy kun uuden kehittämiseen on intohimoinen ote, Halmesmäki totesi onnittelupuheessaan.

The BOX -konseptin toimijoista ei ainakaan puutu intohimoa. Tunnustuksesta kiitolliset Haaga-Helian Pasi Tuominen ja Eeva Puhakainen pulppuavat ideoita kertoessaan toinen toisensa perään esimerkkejä ja ”pieniä performansseja”, joilla ravintola- tai kahvilakäynnistä, viininmaistelutilaisuudesta tai hääjuhlasta voidaan saada sekä entistä ikimuistoisempi ja elämyksellisempi että lisämyyntiä tarjoava kokemus lisäämällä siihen virtuaalisesti vahvoja visuaalisia elementtejä.

– Tarinoilla ja elämyksillä on valtava merkitys ja vaikutus ihmisen käyttäytymiseen, valintoihin ja hyvän mielen saavuttamiseen. Visuaalisuus, tuoksut ja äänet… aurinkoinen hiekkaranta, pohjoisen revontulet tai suurkaupungin syke - The BOX -konseptin avulla tuiki tuttu kokemus voi saada aivan uudet ulottuvuudet, Pasi Tuominen listaa.

Jokainen hetki voi olla elämys

Eeva Puhakainen lisää, että ennen kaikkea The BOXin halutaan auttavan kehittämään horeca-alalle hienoja juttuja, jotka aidosti hyödyttävät tällä alalla työtä tekeviä. Avarakatseisempi ja innovatiivisempi ”out-of-the-box”-ajattelutapa ravitsee ja rikastaa ihan jokapäiväistä arkea.

– Mielestäni nyt saamamme palkinto tukee myös sitä työtä, mitä me teemme päivittäin Haaga-Heliassa. Saamme toimia upeiden nuorten kanssa, joille kaikki ovet ja mahdollisuudet ovat avoinna. The BOXin vähän rasavilli porukka näyttää hyvää esimerkkiä, ettei kaikkea aina tarvitse tehdä perinteisten kaavojen mukaan.

Juhalapukuista yleisöä Pro-gaalassa Wanhassa Satamassa

The BOX

Ammattikorkeakoulu Haaga-Helian The BOX -elämyskonsepti tarjoaa uudenlaisen kustannustehokkaan tavan tuotteiden suunnitteluun, kohderyhmätestaukseen ja markkinointiin. Aisteihin vaikutetaan muun muassa mukautuvilla tilaratkaisuilla, visuaalisilla tarinaan sitoutuvilla projisoinneilla, tuoksuilla ja äänimaailmalla. Palvelukokonaisuuteen kuuluu kattava ja uusia tutkimusmenetelmiä hyödyntävä mittaamislaitteisto.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä