The Box on PRO 2018 -kilpailun Innovaatio-sarjan voittaja

Haaga-Helian The BOX -hanke palkittiin PRO 2018 -kilpailussa Innovaatio-sarjan voittajana.

Julkaistu

Teksti

Tuija Holttinen

Kuvat

Olli Urpela

Innovaatiot vievät asioita eteenpäin – joskus isolla loikalla, usein askel askelelta edeten. Olennaista on suunta kohti jotain uutta. Innovaatiossa yhdistetään olemassa olevaa tietoa ja osaamista uuteen rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Innovaatio voi olla vaikka selkeästi uusi tuote, palvelu tai liikeidea, erilainen toimintatapa tai teknologian vahva hyödyntäminen tuttujen asioiden eteenpäin viemisessä.

Pro-gaalan ensimmäinen Innovaatio-palkinto

Horeca-alan arvostetussa ja vuosittaisessa PRO-gaalassa palkittiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa myös toimialaa merkittävästi eteenpäin vievä innovaatio tai innovaattori.

Wanhassa Satamassa järjestetyssä upeassa tapahtumassa 650 gaalajuhlijaa oli jo ehtinyt aplodeerata perinteisten neljäntoista sarjan voittajille, kun patsaista viimeinen vielä odotti noutajaansa.

Kespro haluaa olla vahvasti mukana suomalaisen horeca-alan kehityksessä ja tulevaisuudessa. Siksi oli luontevaa, että Kespro oli PRO 2018 -kilpailussa sponsoroimassa nimenomaan uusia tuoreita ajatuksia ja toimintamalleja palkitsevan Innovaatio-sarjan voittajaa.

PRO 2018 -innovaatiosarjan ehdokkaat olivat ilmastonmuutosta ja ruokahävikkiä vastaan taisteleva hävikkiruokaravintola Loop, valmiiksi kilpailutettuja ostosopimuksia hyödyntävä Ravintolaryhmä sekä uudenlaisia ja elämyksellisiä tapoja tuotteiden suunnitteluun, kohderyhmätestaukseen ja markkinointiin tarjoava The BOX.

Rikastettua todellisuutta

Historiallisen pystin vastaanottivat Haaga-Helian The BOX -konseptissa toimivat Pasi Tuominen ja Eeva Puhakainen, jotka olivat silmin nähden riemastuneita siitä, että vuonna 2016 opiskelijoiden ja eri alojen ammattilaisten kanssa aloitettu työ saa nyt tunnustusta ja näkyvyyttä. Työ The BOXin kanssa jatkuu luonnollisesti edelleen. Tuomisen mukaan aisteihin vaikuttavalle, rikastettua todellisuutta hyödyntävälle konseptille ei rajoja näy.

– Periaatteessa kaikki on mahdollista. Me olemme nyt kaksi vuotta saaneet tehdä BOXin kanssa asioita, joilla on mahdollista tuottaa peruspalveluihin elämyksiä ja jotain aivan uutta – on se sitten uusia ideoita markkinointiin ja näkyvyyteen tai uudenlaisia toimintatapoja jokapäiväiseen arkeen. Joku voi innostaa omaa henkilökuntaa tai pystyy tuottamaan mullistavia elämyksiä asiakkaille, joku toinen taas säästää rahaa, oivaltaa lisäpalveluiden mahdollisuuden tai tavan nostaa tekemistään ihan uusiin sfääreihin. Kaikesta tästä kuuluu iso kiitos paitsi yhteistyökumppaneille myös meidän opiskelijoillemme, jota uskaltavat laillamme heittäytyä. Ja muistutan myös, että Haaga-Helian kampuksella tehdään kaikille gaalassakin läsnä oleville toimijoille jatkuvasti lisää superosaajia, Pasi Tuominen kertoo.

Kuluttajatietoa hyödyntäen

Kespron Mika Halmesmäki muistutti palkintopuheessaan, mikä merkitys jatkuvasti uusiutumiselle on ihan kaikilla toimialoilla.

– Kehitystä ei tapahdu jos joku ei kehitä. Innovaatioita syntyy kun innovoidaan. Meillä Kesprossa on innovatiivinen ote food service -alaan ja kehittämiseen. Me haluamme yhdessä asiakkaidemme kanssa tehdä ulkona syömisestä entistä elämyksellisempää, vastuullisempaa ja siksi suositumpaa. Kun asiakkaamme menestyvät omassa liike-toiminnassaan, myös meillä on edellytyksiä toimia entistä paremmin myös tulevaisuudessa. Meillä esimerkiksi halutaan entistä vahvemmin hyödyntää suomalaisesta kuluttamisesta ja tottumuksista saatavaa kuluttajatietoa, jota uskomme pysyvämme käyttämään myös horeca-toimialan kehittämisessä.

Tehdään yhdessä syömisestä entistä elämyksellisempää!

THE BOX

  • THE BOX -hanke tutkii ja kehittää uudenlaisen aisteihin vaikuttavan teknologian hyödyntämistä palvelumuotoilussa, yritysten markkinoinnissa ja tuotekehityksessä. The Box -elämystilahankkeessa synnytetään konkreettisia, suomalaisia tuotteita, palveluja ja innovaatioita globaaleille markkinoille.
  • Voimakkaasti innovatiivisuutta ja innovaatioita tukevassa hankkeessa edistetään hotelli-, ravintola-, matkailu- ja elämysalan palvelu- ja tuotekehitystä yhteistyössä toimialan yritysten kanssa. Haaga-Helia ammattikorkeakoulun asiantuntijaverkoston avustuksella yritykset pääsevät kehittämään palvelukonsepteja ja -tuotteita sekä simuloimaan niitä sidosryhmiensä kanssa. Hankkeessa yritykset voivat osallistua tuote- ja palvelukehitykseen kuluttajien aisteja stimuloivassa siirrettävässä testitilassa ja saada tuotteesta palautetta jo ennen sen lanseerausta.

www.haaga-helia.fi
www.thebox.fi

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä