10 ravintolatrendiä maailmalta toukokuussa 2019

10 ravintola-alan trendiä maailmalta – kuljetusrobotteja kampuksella, kierrätettyjä kesäterasseja ja hamppua lautasella.

Julkaistu

Teksti

Anssi Nurminen, Eeva Puhakainen, Pasi Tuominen

1. Ruokaa hampusta

Kasvis-hamppupihvejä

Terveiden elämäntapojen ja funktionaalisen ruoan äänenkannattaja, newyorkilainen Fresh & Co, esitteli lain muututtua cannabidiol infused -menun. Menussa hyödynnetään hamppukasvin terveyttä edistäviä ominaisuuksia ilman huumaavaa ainesosaa.

2. Ruokakuljetusten nousu

Toronton lentokentän kaikista ravintoloista voi tilata ruoan portille tai loungeen, kun HMS Host ja Uber Eats aloittavat ruoan kuljetuksen. Myös PepsiCo kokeilee kuljetusrobotteja yliopistokampuksella ja venäläinen Dodo’s Pizza jatkaa drone-kuljetuskokeilujaan, nyt Kiinassa.

3. Työntekijäpula

Amerikkalainen National Restaurant Association raportoi, että yli 33 prosenttiin ravintola-alan työpaikoista on vaikea löytää tekijää. Vastaavassa tilanteessa on oltu viimeksi vuonna 2007.

4. Kotona maailmalla

Vuonna 2019 hotelleilta halutaan laadukkaita, paikallisia ravintola- ja aktiviteettipalveluja. Marriotin ja Four Seasonsin asukashotelleissa asukkaita palvelee huippuravintola. SALT-hotellissa Mauritiuksella henkilökuntaa rohkaistaan kutsumaan matkailijoita vaikkapa perhejuhliinsa. Miamin Life House -hotelleissa tindertyyppinen sovellus yhdistää hotellivieraat toisiinsa.

5. B.O.H.O.-terassit kierrätystavarasta

Kuuminta hottia maailman kesäterasseilla on boheemi ja luontoa kunnioittava B.O.H.O.-hippityyli, kierrätystavaroista tehty rennon huoleton, vastuullinen sisustus.

6. Burmalainen keittiö

Kasvisruoka-annos kulhossa

Lähi-idän keittiöt ovat valloittaneet maailman ja nyt kohistaan burmalaisesta keittiöstä. Lahpet ja the @RangoonSisters supper club ovat uusimmat tulokkaat Lontoon ravintolakartalla. Erityisesti ravintoloitsija ja kirjailija MiMi Aye on noussut suureen suosioon kirjoillaan ja televisioesiintymisillään.

7. Cronut = croissant + donut

Östermalmin Mr Cakessa voi maistaa maailmalla huippusuosittuja cronut-leivonnaisia, leipurimestari Dominique Anselin kehittämiä uppopaistettuja croissant-donitseja. Nyt Pinterest ja Instagram täyttyvät tukholmalaisten herkuttelupostauksista. Kuka avaa pelin meillä?

dominiqueansellondon.com

www.mrcake.se

8. Lontoossa tapahtuu… jälleen

Project Gastronomiassa huippukeittiömestarit ja kulttuurintutkijat, humanistit ja maanviljelijät pohtivat yhdessä tulevaisuuden ravinnonsaannin haasteita ja kestävän kehityksen mahdollisuuksia. Palvelumuotoilua ja uudenlaista ajattelua edustaa myös W12-studio, joka korostaa luovuutta ja eri viihteen alojen, keittiömestareiden ja mixologien dynaamista yhteistyötä.

projectgastronomia.org/en/

9. Roskaruoka mainoskieltoon

Pieniä kuorittuja porkkanoita

Lontoon julkisen liikenteen ilme muuttui alkuvuodesta, kun runsasrasvaisen ja -kalorisen pikaruoan mainoskielto tuli voimaan. Kaupungin pormestari Sadiq Khan perusteli päätöstä etenkin lasten ylipainolla. Nyt ranskalaiset perunat ovat mainoksissa porkkanoita ja jäätelöannokset terveellisempiä smoothieita.

10. 50 parasta ravintolaa

Kun ensimmäiset Michelinin tähdet myönnettiin vuonna 1933, listalle hyväksyttiin vain kaksi naiskeittiömestaria: Eugénie Brazier ja Marie Bourgeois, eikä tilanne ole tästä juurikaan muuttunut. Vuoden 2018 #MichelinToo-aihetunnisteen innoittamana 50 parasta ravintolaa -kisa uudisti sääntöjään ja 1 040 hengen paneeliin valittiin 500 naista. Samalla listakärkeä vuosikaudet hallinneet ravintolat El Bulli, French Laundry, Fat Duck, El Celler de Can Roca, Noma, Eleven Madison Park ja Osteria Francescana siirtyvät Best of the Best -kategoriaan, eivätkä enää voi tulla valituksi.

Lähde: TheFoodPeople, Trendwatchers, Restaurantdive, XTalks

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä