Vappubrunssi vegaanille

Osallistuuko vappubrunssille vegaani? Siinäpä hyvä syy siirtää sillit sivuun ja suunnitella koko brunssi vegaanisista tuotteista ja raaka-aineista. Kesprosta löytyy tähänkin ratkaisut.

Julkaistu

Silloin kun maito, kerma, voi ja kananmunat ovat kieltolistalla, joutuu luopumaan monesta hyvästä. Tai sitten ei! Klassinen uunijäätelökin tekee komean paluun, kun vatkaat marengin sokerista ja kikherneen liemestä eli aquafabasta ja käytät pohjakakkuna maidotonta vegaanista marjapiirakkaa. Paahdetun marengin allakin lymyää maidoton herkku: uusi vegaaninen Menu Vadelmajäätelö.

Mitä on vegaaninen ruoka?

Vegaanisen ruoan valmistuksessa ei saa käyttää mitään eläinperäistä. Jätä siis pois tuotteet, joiden tuoteselosteessa lukee E120, E901, E904, E966 tai E1105. Korvaa muut eläinperäiset raaka-aineet näin:

  • liha, kala ja äyriäiset > kasviproteiineilla*
  • munat > kikhernejauhoilla tai -liemellä eli aquafaballa
  • maito > kasvipohjaisilla maidoilla, esimerkiksi kaurajuomalla
  • juusto > vegeviipaleilla ja -raasteella
  • majoneesi > vegaanimajoneesilla
  • hunaja > siirapeilla tai sokerilla
  • liivate > agar-agarilla tai chiansiemenillä

*Kasviproteiineja ovat esimerkiksi seitan, pavut, herneet, linssit, kvinoat, tofut, hummukset, siemenet, pähkinät, chiansiemenet ja täysjyväviljat.

Vegaanit viinit brunssille

Vappujuomiksi sopivat Kespron maahantuomat kuiva cava Terra Terrae Brut ja eteläranskalainen valkoviini Chardonnay de Pennautier. Näiden kirkastamisessa ei ole käytetty kananmunaa, kaseiinia tai liivatetta, joten nekin ovat vegaanisia.

Ruokaisampi brunssi!

Vegaanin brunssipöydän salaattien ja pyöryköiden lisäkkeeksi ja proteiinin lähteeksi sopii mainiosti kvinoa tai belugalinssit. Marinoi linssit lämpiminä, jolloin ne maustuvat paremmin. Huuhtele kvinoa siivilässä runsaassa vedessä ennen käyttöä. Keittoaika on noin 15 minuttia.

Kostopoulos-kikhernetahna kulhossa

Proteiinia kikherneistä

Keitetyt kikherneet sopivat erityisesti hummukseen ja muihin tahnoihin sekä falafeleihin. Kikherneet pysyvät kiinteinä keitettynäkin, joten ne sopivan hyvin marinoituina tai uunissa paahdettuina salaatteihin ja lisäkkeeksi. Valmista Kostopoulos Kikhernetahnaa saa myös maustettuna.

Menu Maissipolentasta friteeratut maalaisranut

Kypsä maissipolenta

Polentasta teet nopeasti ja helposti näyttävän ja herkullisen lisäkkeen. Leikkaa Menu Kypsä maissipolenta maalaisranuiksi ja friteeraa rapeaksi.

Menu Vehnähernemurusta keitetty chili sin carne kulhossa

Vehnähernemuru

Vehnähernemuru on vegaaninen vaihtoehto eläinperäisille proteiineille. Murua on erittäin helppo käyttää vegaani- ja kasvisruokiin. Keitä chili sin carne Menu Vehnähernemurusta.

Riisilisuke kvinoalla kulhossa

Punainen kvinoa

Rikasta riisilisuke Menu Punaisella kvinoalla. Saattaa sisältää pieniä määriä maapähkinää, pähkinöitä ja seesaminsiemeniä.

Mausta Menu Vegaanimajoneesi yrteillä tai chilillä ja tarjoa myös sellaisenaan.

Seitanpyörykät lasikulhossa

Monipuolinen kikhernejauhe

Valmista seitanpyörykät Menu Gluteenijauhoista ja Menu Kikhernejauhoista. Kikhernejauho sopii käytettäväksi ruoanvalmistukseen ja sidosaineena kananmunan asemasta esimerkiksi vegaanisissa kesvispihveissä, letuissa ja munakkaissa sekä seitanin valmistukseen.

Resepti: Uunijäätelö

10 annosta

Ostoslistalle:

  • 4,5 dl Menu Kikherneen lientä
  • 4,5 dl Menu Kidesokeri
  • 10 palaa Menu Maidoton mustikkapiirakka, vegaaninen
  • 700 g Menu Vadelmajäätelö maidoton
  • 300 g Menu Vadelmahillo
  • 130 g Menu Vadelma

Valmista näin:

  1. Vaahdota kikherneliemi kuohkeaksi, noin 5 minuuttia.
  2. Lisää sokeri pikkuhiljaa koko ajan vatkaten. Jatka kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää, noin 5 minuuttia.
  3. Laita piirakkapalat pellille. Voitele pinta vadelmahillolla. Pyöritä jäätelöpallot piirakoille. Pursota marenki pintaan.
  4. Paahda uunijäätelöt 200-asteisessa uunissa. Koristele tuoreilla vadelmilla.

Kokoa uunijäätelöannos myös Menu Omena-raparperipiirakasta ja Menu Maidoton mango-jäätelöstä. Nekin ovat vegaanisia.

Mustikkapiirakkapala lautasella Menu-sarjan uudet mehevät mustikka- ja omena-raparperipiirakat ovat valmista brunssitarjottavaa sellaisenaan tai vaikka uunijäätelön pohjana.

Lisää vinkkejä


Porkkanasta graavilohen näköiseksi tehty porkkala Muista myös kasvikset! Kalan korvaa porkkanasta tehty porkkala.

Menu Avokadokuutioista tehty guacamole kulhossa Tee aito guacamole pakastetuista Menu Avokado-kuutioista.

Spelttikvinoacroissantti viipaloituna lautasella Tarjoa rapeita ja rouheita Speltti-kvinoacroissanteja.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä