Vastuulliset viinit

Vastuulliset viinit ovat nousseet tärkeäksi puheenaiheeksi ja ovat yksi tämän hetken suurimmista viinitrendeistä Suomessa. Luomu ja vegaaniset viinit kiinnittävät asiakkaan huomion ja niistä ravintolan kannattaakin viestiä listallaan.

Julkaistu

Jokainen vastuullisesti tuotettu viini valikoimissa on tärkeä ja asiakkaiden lisääntynyt kiinnostus niitä kohtaan saa alan panostamaan vastuullisten tuotteiden saatavuuteen. On siis erityisen tärkeää, että juomalistaa suunniteltaessa otetaan huomioon tuotteiden vastuullisuus ja niiden tuoma lisäarvo asiakkaalle. Vastuullisuuteen liittyvät viinin tuottamisen ja valmistamisen eettisyyden ohella myös kestävän kehityksen ja ympäristövastuun kysymykset.

Kespro, yhdessä kumppaniensa ja alkoholimaahantuojien kanssa, on tärkeässä osassa vastuullisien tuotteiden tarjoamisessa markkinoille. 2020-luvulla ostamisessa ja tuotteiden valitsemisessa on selkeästi korostunut vastuullisuus ja läpinäkyvyys tuotteiden valmistuksen ja kuljetuksen jokaisessa vaiheessa. Kespron pitkä yhteistyö viinintuottajien kanssa ja alan ammattilaisten osaaminen ovat aina asiakkaiden hyödyksi.

Tunnetko jo keskeisimmät viinien vastuullisuuskäsitteet?

Sartori viinitarha

  • Biodynaaminen viljely on kokonaisvaltainen viljelyfilosofia ja maailmankatsomus, jonka tavoitteena on terve ekosysteemi. Viljely perustuu luonnonvarojen kestävään käyttöön, ja maan hedelmällisyyttä vaalitaan kompostoinnin, viherlannoituksen, vuoroviljelyn ja biodynaamisten ruiskutteiden avulla. Biodynaamisessa viljelyssä korostetaan omavaraisen ja omaleimaisen tilakokonaisuuden merkitystä.

  • Luomuviini: Luomusertifikaatin saanut viini on sekä viljelty että valmistettu luomutuotannon virallisia määräyksiä noudattaen. Siten viinin viljelyssä ei esimerkiksi käytetä kemiallisia torjunta-aineita. Luomutuotteen kaikki raaka-aineet ovat luonnonmukaisesti tuotettuja.

  • Vegaaninen viini: Tavallisesta viinistä vegaaninen viini eroaa siten, että sen valmistuksessa ei ole käytetty eläinperäisiä raaka-aineita. Muissa kuin vegaanisissa viineissä on kirkastuksessa voitu käyttää liivatetta, kananmunaa, kaseiinia tai kalaliimaa.

  • Business Social Compliance Initiative (BSCI): BSCI auttaa yrityksiä edistämään sosiaalista vastuullisuutta kansainvälisissä toimitusketjuissa. Tärkeässä roolissa ovat eettiset toimintaperiaatteet ja niiden implementointijärjestelmä. BSCI kehittää työkaluja ja toimintaa, joiden avulla voidaan parantaa työolosuhteita sen jäsenten toimitusketjuissa.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä