Vastuullisia tuotteita suomalaisesta Metsästä

Vastuullisuus on tutkitusti yksi tärkeimpiä ostokriteereitä ja yhä tärkeämpi arvo sekä yrityksille että kuluttajille. Pohjoisesta puusta syntyy vastuullista pehmopaperia.

Julkaistu

Teksti

Metsä

Kuvat

Metsä

Metsä Tissuen pehmopaperituotteet ovat osa miljoonien suomalaisten jokapäiväistä arkea tehden siitä mukavampaa ja hygieenisempää. Työpaikoilta ja julkisista tiloista tuttu Katrin on Metsä Tissuen hygieniabrändi ammattilaisille.

Metsä Tissuen juuret ovat Mäntässä, suomalaisten metsien ja vesistöjen sydämessä, missä paperin valmistus on jo useiden sukupolvien ajan ollut kiinteä osa historiaa ja kotimaista osaamista.

-Olemme osa Metsä Groupia. Itselleni tärkeä arvo on meidän omistajapohja, joka on yli 100 000 yksityistä suomalaista metsänomistajaa. Luotan, että tätä kautta käytössämme on maailman paras tieto ja taito toimia puutuotteiden parissa, toteaa Metsä Tissuen markkinointipäällikkö Julia Laaksonen.

ML 4 21 hygieniahype metsatissue 3

Metsä Tissuella pehmopaperien, kuten WC- ja talouspaperien, pääraaka-aineena käytetään kestävää ja uusiutuvaa ensikuitua. Ensikuiduksi kutsutaan puukuitua, jota syntyy metsiä harvennettaessa metsän terveen kasvun turvaamiseksi sekä puutuotteita valmistettaessa. Hyvin hoidettu pohjoinen metsä kasvaa enemmän kuin sitä käytetään. Jokaista kaadettua puuta kohti Metsä Group istuttaa neljä uutta puuntaimea.

Jokainen puu on tärkeä, ja kaikki sen osat hyödynnetään täysimääräisesti: 60 % käytetään sahatavaraan ja rakennustuotteisiin, 25 % käytetään sellun, kartongin, pehmopaperin ja biotuotteiden valmistukseen, 15 % (kuori, oksat ja latvus) bioenergian tuotantoon.

Osana Metsä Groupia Katrin- tuotteiden arvoketju tunnetaan aina hyvin hoidetusta metsästä lopputuotteeksi saakka. Se, että raaka-aine että tuotanto sijaitsevat lähellä asiakasta, on olennaista ympäristön ja kestävyyden kannalta.

Metsä - logistics

Myös tuotteiden laatu- sekä ympäristösertifikaatit kertovat tuotteiden tarkasta elinkaaren hallinnasta. Mäntässä valmistetuille Katrin-tuotteille on myönnetty Joutsenmerkki ja EU-ympäristömerkki (EU-kukka) sekä suomalaisesta työstä kertova Avainlippu. Kaikki raaka-aineena käytetty puu on sertifioitua (PEFC/FSC) tai kontrolloitua alkuperää.

Katrin- tuotteet muodostavat asiakkaille kokonaisratkaisun, jossa laadulla ja toimivilla järjestelmillä vähennetään tuotteiden kulutusta, lasketaan käyttökustannuksia ja minimoidaan ympäristövaikutuksia. Katrin- annostelijat suunnitellaan myös kestämään aikaa.

Laaksonen antaa konkreettisen esimerkin:

-Metsän kestävä arvomaailma tulee konkreettisesti vastaan tuolla kentällä. Ihmisiä kohdatessa ja tienvarsien pysähdyspaikoilla kohtaa jo retroksi laskettavia, vanhaa Metsä Serla – nimitystä kantavia annostelijoita, joita on yhä toimivassa päivittäisessä käytössä, kertoo Laaksonen

-Paljon teemme toki annostelijapäivityksiä nykyaikaiseen Katrin- maailmaan, mutta on hienoa nähdä brändimme historiaa ja tuotteiden toimintavarmuus käytännössä.

Me Kesprossa autamme kaiken kokoisia asiakkaitamme menestymään sekä kehittämään liikeideaansa. Meiltä saat palvelua niin henkilökohtaisesti kuin digitaalisissa kanavissa.

Tule asiakkaaksi

Asiakkaanamme käytössäsi on Suomen laajin tukkuvalikoima Kespronet-verkkopalvelun kautta. Logistiikka - ja jakeluverkostomme kattaa koko Suomen.

Tilaa Kespronetistä